Το να πλησιάσεις το άτομο που σ' ενδιαφέρει ή να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον (μιας και παραδοσιακά αυτή είναι η δουλειά σου εσένα), είναι ακριβώς το ίδιο δύσκολo με το να οργανώσεις το πρώτο σας ραντεβού - που πρέπει να είναι τέλειο, ώστε να γίνει μια καλή αρχή! Ορίστε που να πας (ή να μην πας) σ' αυτό το άβολο πρώτο ραντεβού:

1. Όχι σινεμά! Για ποιό λόγο έχει γίνει το κατάλληλο μέρος για το πρώτο ραντεβού το σινεμά; Ας μας πει κάποιος. Μήπως επειδή είναι σκοτάδι και ο δειλός σου συνοδός θα βρει ευκαιρία να κάνει την κίνηση του; Όχι φίλε, να μας πας σε αγώνα, να καθήσουμε κοντά στους προβολείς, να δούμε αν θα κάνεις και εκεί την κίνηση σου. Εξάλλου το να κάθεσαι στο σκοτάδι για 2 ώρες μ' έναν άγνωστο, ενώ το ζήτημα είναι να γνωριστείτε, δε θα είναι ευχάριστο για κανέναν. Το θέμα είναι να βρείτε ένα μέρος όπου θα μπορείτε να μιλήσετε, εκτός αν είστε από αυτούς που μιλάνε κατά τη διάρκεια της ταινίας.

2. Ούτε φαγητό! Aν και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μιλήσετε και να μάθετε ο ένας τον άλλο, μπορεί ταυτόχρονα να σας αγχώνει τόσο πολύ με αποτέλεσμα να χαλάει τη στιγμή. Τι να παραγγείλω; Οδοντόβουρτσα έχω στην τσάντα μου; Λες να φάω ό,τι πάρει και αυτός; Θα με περάσει για βόδι; Και πολλά πολλά τέτοια ερωτήματα θα γυρίζουν στο μυαλό σου. Άσε, κι ο καφές μια χαρά είναι, όχι πολλές αποφάσεις όχι πολλά ερωτήματα. Άφησε το για επόμενο ραντεβού.

3. Bowling Ναι! Μη σου πω και λούνα παρκ και με περάσεις για ανώριμη. Άφησε τον να σε πάει για καφέ να πείτε δυο κουβέντες και μετά ανάλαβε δράση εσύ και πρότεινε κάποια δραστηριότητα που να έχει μέσα γέλιο, πολλή πλάκα, ελαφρύ και χαριτωμένο ανταγωνισμό. Α και παγοδρόμιο έχω να προτείνω για χειμώνα! 

4. Ποτό Ναι! Μπορείς να προτείνεις κάποιο μαγαζί με ωραία μουσική - θα μου πεις βέβαια ακόμη δεν ξέρεις τα γούστα του και δίκιο έχεις. Αλλαγή σχεδίου: Πιείτε το δεύτερο ποτό σας σε κάποιο ξεχωριστό μαγαζί τότε, με ωραία μουσική ή ακόμη καλύτερα με live μουσική ή χορό ή έστω στον Παντελίδη ... αν είστε και οι δυο του ποιοτικού. Το ποτό, η βραδινή έξοδος δηλαδή, σου αφήνει το περιθώριο να βαφτείς περισσότερο, να βάλεις τα αγαπημένα σου τακούνια, εκείνο το κοντό μαύρο φόρεμα και να εντυπωσιάσεις ανάλογα με τις περιστάσεις. Στον καφέ θα βάλεις υποθέτω πιο καθημερινά ρούχα, όχι ότι μας χαλάει, αλλά η εντύπωση του πρώτου ραντεβού γιατί να μην κόψει την ανάσα;

5. Βόλτα Ναι! Να περπατήσετε κοντά στη θάλασσα μια μέρα με πολύ ήλιο ή κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Θα μιλάτε παράλληλα ενώ το ότι θα αλλάζετε παραστάσεις θα σας δίνει ερεθίσματα για νέες συζητήσεις όταν θα ξεμένετε από θέματα. Μπορείτε να πάρετε καφέ στο χέρι ή παγωτό (χαρτοπετσέτες να έχεις) ή ένα χυμό ή ό,τι ταιριάζει.

6. Όχι σπίτι! Ακόμη κι αν μένετε μόνοι σας αποφύγετε να βρεθείτε σε κάποιο σπίτι - αν έρθει σε σένα άντε να τον διώξεις σε περίπτωση που βαρεθείς, αν πας σε εκείνον άντε να σωθείς σε περίπτωση που είναι ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι. Η μόνη επιλογή για να βρεθείτε σε σπίτι είναι να το συμφωνήσετε λίγο πριν το τέλος του ραντεβού και απλά να συνεχίσετε εκεί. Μη βρεθείτε εκεί από την αρχή. Να θυμάσαι, ξεκίνα το ραντεβού σε ουδέτερο έδαφος!