Αν είσαι ντροπαλή γενικά στην ζωή σου, σημαίνει πως αποφεύγεις  τις καταστάσεις που σε φέρνουν στο επίκεντρο της προσοχής. Ο σκοπός του  φλερτ , όμως, είναι να κάνει ακριβώς αυτό. Όταν φλερτάρεις  θέλεις  να γίνεις το μόνο «αντικείμενο» που θα τραβήξει και θα κρατήσει  την προσοχή του. (Τουλάχιστον  μέχρι να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα που θα επιτρέψει την εξέλιξη, προς όποια κατεύθυνση... επιθυμείς).

Με απλά λόγια θες να σε θέλει.

Από την άλλη μπορεί να μην είσαι ντροπαλή γενικά και να το παθαίνεις μόνο όταν εμπλέκεται το ερωτικό στοιχείο. Ξαφνικά εκεί που είσαι ευφυής και ετοιμόλογη, η γάτα σου τρώει την γλώσσα και νομίζεις ότι θα σε περάσει για «χαζογκόμενα» ή για κοπέλα «χαλαρών ηθών» που στον ελεύθερο της χρόνο κυνηγάει άντρες. Δεν είναι που θέλεις τον άντρα κυνηγό, είναι που νιώθεις πως δεν μπορείς να κυνηγήσεις εσύ. Και αν αποτύχεις;   Και αν εκείνος είναι απλά φιλικός και εσύ έχεις απλά μεγάλη φαντασία; Και αν το περάσεις το λάθος μήνυμα;

Το ρίσκο της «χυλόπιτας» υπάρχει πάντα, αλλά πάρε κουράγιο σκεπτόμενη πως αν και ο «στόχος» σου δεν κάνει βήμα από τον φόβο μια «χυλόπιτας», τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα και να επιστρέψουμε καλύτερα στην εποχή των συνοικεσίων. Ναι, είναι ψυχοφθόρο, ναι, είναι και θέμα ανασφαλειών αλλά τουλάχιστον προσπάθησε να κάνεις την αρχή με αυτά τα 10 tips.

1.Δοκίμασε να το κάνεις από απόσταση. Στην εποχή μας δεν είναι δύσκολο ούτε καν περίεργο το φλερτάρεις μέσω υπολογιστή. Ή κινητού… Κάντο σε προστατευμένο περιβάλλον όπως τον λογαριασμό στο . Μην μιλάς με αγνώστους, απλά πιάσε κουβέντα σε κάποιον από τους «φίλους» σου. Θα έχεις περισσότερο χρόνο να σκεφτείς τις «τέλειες» απαντήσεις σου και δεν βλέπει στο άγχος σου.

 

2.Στείλε το κλασικό "προσκλητήριο_ βλέμμα . Δοκίμασε την παλιά και αγαπημένη μέθοδο των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Δουλεύει είτε είστε , είτε είναι κάποιος άγνωστος στην άλλη άκρη του μαγαζιού. Κοίταξε τον στα μάτια μέχρι να τραβήξεις την προσοχή του. Συνέχισε να τον κοιτάς για λίγα δευτερόλεπτα και χαμογέλασε του. Μετά μπορείς να τραβήξεις το βλέμμα σου και να συνεχίσεις την κουβέντα σου σαν να μην τρέχει τίποτα. Τώρα η μπάλα είναι στο δικό του γήπεδο.

 

3.Δεν χρειάζεται να αγχωθείς για το θέμα το αγγίγματος. Είναι λογικό να θες να τον αγγίξεις. Στα χέρια, στα μαλλιά στους ώμους… αλλά τα χέρια σου μυρμηγκιάζουν και νομίζεις ότι θα σε περάσει για καμιά περίεργη. Άσε του το περιθώριο να σε αγγίξει εκείνος πρώτος. Θα φύγει ένα βάρος από πάνω σου και θα μπορείς να επικεντρωθείς περισσότερο σε αυτά που λες.

 

4.Είναι πιο εύκολο αν έχεις και μια φίλη μαζί σου. Απλά θα πρέπει να ξέρει τον ρόλο της για να μην έχετε παρατράγουδα. Ένας τρίτος άνθρωπος στην «παρέα», το κάνει πιο φυσικό και σπάει τον πάγο στην αρχή, ενώ αν η κουβέντα πάει κάπου στραβά θα σε σώσει.

5.Κάνε του ερωτήσεις. Θα μάθεις περισσότερα πράγματα για αυτόν και θα κάνει αυτός όλη την «βρώμικη» δουλειά αφού δεν θα χρειαστεί να μιλήσεις πολύ. Βρες ένα κοινό ενδιαφέρον και ξεκίνα την κουβέντα ή τιις ερωτήσεις από εκεί.

6.Μίλα για πράγματα που ξέρεις καλά. Όταν μιλάς για πράγματα που ξέρεις καλά και που αγαπάς σε χαλαρώνουν από το άγχος. Επιπλέον αν δεν σε γνωρίσει μέσα από αυτά που κάνεις και σου αρέσουν ή δεν σου αρέσουν πως θα καταλάβει πως… δεν μπορεί να ζήσει μακριά σου;

7.Να είσαι ο εαυτός σου. Όσο κλισέ και αν ακούγεται, αυτές οι μικρές συνήθειες που εσύ βρίσκεις ενοχλητικές για τους άλλους συνήθως είναι χαριτωμένες. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλεια… όλη την ώρα.

8. Μπορείς να αναφέρεις κάτι αστείο για να σπάσει ο πάγος. Το γέλιο σε κάνει ακόμα πιο ευχάριστη και είναι ένας ιδανικός τρόπος για να «δεθείτε». Όταν γελάς νιώθεις άνετα, πάρε για παράδειγμα τα γέλια που κάνεις με τους κολλητούς σου. Επιπλέον αν περνάει καλά, θα θέλει να σε ξαναδεί.

9.Χαμογέλα αρκετά. Δεν λέμε να γίνεις «χαζοχαρούμενη» αλλά ένα γλυκό χαμόγελο πάντα κερδίζει τις εντυπώσεις. Αν είσαι σοβαρή και σφιγμένη όλη την ώρα θα νομίζει πως δεν ενδιαφέρεσαι και δεν περνάς καλά.

10.Αποχώρησε την σωστή στιγμή. Τώρα που πήρες φόρα πρέπει να μάθεις και που να πατήσεις φρένο. Δεν χρειάζεται να το παίξεις δύσκολη απλά να του δείξεις ότι δεν θες να πιέσεις καταστάσεις. Άλλωστε έχεις και άλλα ενδιαφέροντα. Αν η κουβέντα αρχίσει να έχει παύσεις είναι η ώρα να του πεις ότι έχεις μια δουλειά αλλά θα χαρείς πολύ να τα ξαναπείτε αργότερα.