Αυτές τις σέλφι πια τις αγαπήσαμε, τις μισήσαμε, τις ανεβάσαμε στα social media, τις κράξαμε, τις κοιτάξαμε με τις ώρες, βγάλαμε 500 για να πετύχουμε τη μία και μοναδική, καταγράψαμε αναμνήσεις, μοιραστήκαμε τον έρωτα μας με 900 άλλους φίλους, κάναμε επίδειξη για το καινούριο μας μαλλί και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ. Ποιά είναι τα 10 είδη των σέλφι; Ε καιρός να τα μάθεις γιατί πρέπει να είσαι ενημερωμένη για όλα, ακόμη και γι' αυτά. Έχουμε και λέμε:

1. Η happy feet. Σ'αυτή τη σέλφι την παράσταση κλέβει τόσο το καινούριο σου παπούτσι, όσο και το πλακάκι και κυρίως ο αρμονικός χρωματικός συνδυασμός. Καλλιτεχνική δεν μπορώ να πω και επίσης θα ήταν μεγάλο ψέμα αν έλεγα πως δεν έχω βγάλει και ανεβάσει στο instagram μια παρόμοια με το που πάτησα το πόδι μου στο νησί των διακοπών μου αυτό το καλοκαίρι.

2. Η φιλοζωική μ' ένα κλικ. Αγκαλιά με το σκυλί, το γατί ή το παπαγαλάκι μας. Να το φιλάμε, να παίζουμε μ' αυτό, να μας κοιτάει μέσα στα μάτια. Κάπως έτσι μαζεύτηκαν likes από άτομα του αντίθετου φύλου που με τη δικαιολογία του πόσο αγαπούν τα ζώα βρήκαν την ευκαιρία να χωθούν στο post και στις ζωές μας. Το έχουμε πει, τα ζώα είναι γκομενοπαγίδα.

3. Η woke up like this. Τύπου είμαι εντελώς άβαφη αλλά εξίσου ωραία, με τέλειο μαλλί, ζουμερά χείλη και καθόλου φουσκωμένα μάτια από τον ύπνο. Απορώ τί το θέλουμε το makeup αν ξυπνάμε στ' αλήθεια έτσι, απορώ! Το κάνουν οι celebrities, να μην το κάνουμε κι εμείς μωρέ;

4. H ''κοιτάξτε πόσο αγαπιόμαστε''. Καλά το κατάλαβες, είναι αυτή που βγάζεις με το αγόρι σου κάθε 10' και την ανεβάζεις στο instagram κάθε 15' το πολύ - ε σου παίρνει και λίγη ώρα το να διαλέξεις καλό φίλτρο, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Με μια τέτοια φωτογραφία πέρα από το ότι επιδεικνύεις τη σχέση σου, ορίζεις (για να μην πω άλλο ρήμα που μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό) την περιοχή σου. Σαν να λες ''κάντε πίσω όλες και σας έφαγα, είναι δικός μου''.

5. H food shaming. Όλο γλυκά και μπέργκερ ανεβάζεις για να σου γράφουν από κάτω πόσο δεν παχαίνεις με τίποτα, πόσο αδύνατη είσαι παρόλο που τρως ελεύθερα χωρίς τον παραμικρό περιορισμό. Τί καταφέρνουμε μ' αυτές; Να τρέχουν τα σάλια όλων όσων τις βλέπουν! Πολλά περισσότερα γι' αυτό το είδος των σέλφι εδώ!

6. Η groupfie. Με τους συμμαθητές μετά την αποιφοίτηση, με τους συμφοιτητές μετά το πτυχίο και τους όρκους, με την οικογένεια λίγο πριν μπει ο αδερφός σου στρατό, με όλες τις κολλητές σου στο μπατσελορέτ πάρτι σου (φτου φτου, μακριά από μας). Από τα πιο δύσκολα είδη γιατί θέλει τέχνη ώστε να χωρέσουν όλοι!

7. Η της γυμναστικής. Για να πάει καλά η yoga, η zumba και το μισάωρο στο διάδρομο. Φήμες λένε ότι αν βγάλεις σέλφι στο γυμναστήριο πριν ξεκινήσεις το πρόγραμμα σου, με ανάλογη λεζάντα και check in φυσικά, τότε μόνο καις περισσότερες θερμίδες - κακό αστειάκι.

8. Η της εργαζόμενης. Μιας και έχεις βρει δουλειά μέσα στην τόση ανεργία είναι σίγουρα ένα συλλεκτικό γεγονός που πρέπει να αποτυπωθεί στις μνήμες όλων μας και στο προφίλ σου βεβαίως. Να μη δείξουμε καλέ πόσο σκληρά δουλεύουμε; Η' πόσο χαρούμενες είμαστε που ήρθε επιτέλους η Παρασκευή;

9. Η της σοφερίνας. Ωραία σέλφι αυτή, κρίμα που δεν μπορώ να τη βγάλω μιας και δεν έχω αυτοκίνητο - πικραμένη ιστορία, στα έχω πει όμως κι αυτά εδώ. Όπως και να χει, είναι αρκετά επικίνδυνη γιατί κανονικά το μυαλό σου πρέπει να είναι στο δρόμο και όχι στο φλας του φακού. Να προσέχετε όλες εσείς που βγάζετε οδηγοσέλφι παρακαλώ.

10. Η μπροστά στον καθρέφτη. Μα φυσικά, πώς και δεν το ανέφερα νωρίτερα! Αυτό πρέπει να ήταν από τα πρώτα είδη, τοποθετείται στις απαρχές των σέλφι και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη μετέπειτα πορεία τους. Λες και δεν έχουμε δει γύρω στα 6-7 χρόνια πριν άπειρες σέλφι στο μπάνιο με σαμπουάν και πετσέτες να αχνοφαίνονται στο φόντο - σήμερα, τέτοια λάθη δεν υπάρχουν πια, έχουμε τελειοποιηθεί λέμε.