Η φάση είναι 40-βαθμοί-λιώνει-το-κορμί, πηγαίνεις στην παραλία για να δροσιστείς και βάζεις το αντηλιακό σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα σαν καλό κορίτσι. Μωρέ εσύ καλά κάνεις, αλλά να ξέρεις ότι θα είσαι και λιγάκι εκτός των social media trends. Υπήρξαν λοιπόν κάποιοι που θεώρησαν ότι τα tattoo που θα σχημάτιζαν στο δέρμα τους με τις ακτίνες του ήλιου - καίγοντας το δέρμα τους και προκαλώντας σοβαρά εγκαύματα - θα ήταν κάτι που θα τους έφερνε πολλά likes στα διάφορα social media. Φαίνεται ότι δεν το πολυσκέφτηκαν και απλά ακολούθησαν την hot αυτή τάση - hot κυρίως επειδή καίγεσαι ολάκερη. Τα αποτελέσματα δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα, αλλά το σίγουρο είναι ότι κανένα like δεν αξίζει να τσουρουφλιστείς για χάρη του.

Συνήθως πάντως αποφεύγουμε τα εγκαύματα σαν τρελοί γιατί ξέρουμε πόσο πονάνε και βασικότερο όλων, πόσο κακό κάνουν, μιας και αυξάνουν κατά πολύ τις πιθανότητες για καρκίνο του δέρματος. Ε τότε, βρέθηκε το κίνημα #SunburnArt που δεν καταλαβαίνει από πόνους και τα σχετικά, χρησιμοποιώντας το αντηλιακό επιλεκτικά ανάλογα με τα κέφια. Καλύπει την περιοχή που θέλει ενώ αφήνει χωρίς ίχνος αντηλιακού μελετημένα σημεία προκειμένου να δημιουργήσει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο.

Προφανώς και δε θα μπορούσα να υποστηρίξω ένα trend το οποίο βλάπτει τόσο πολύ την υγεία και δεν έχει καμία ομορφιά να αναδείξει, αλλά γιατί να μην ξέρεις κι εσύ πόση τρέλα κουβαλάει ο υπόλοιπος κόσμος; Τουλάχιστον εγώ νιώθω πιο ώριμη από ποτέ, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στοργής και αγάπης στο αντηλιακό μου.

Φωτογραφίες