Η αρχική σου (και το προφίλ σου!) έχει γεμίσει με φωτογραφίες που απεικονίζουν τις γλυκές μας αμαρτίες! Βασικά, όχι μόνο αυτές, και το burger που τσακίσαμε χτες και την πίτσα που μοιράστηκες με το αγόρι σου (ναι αυτή την οικογενειακή!) και το παστίτσιο της μαμάς.

Στα ποστ δεν κατηγορεί κανείς την όρεξη του για παρανομίες, αλλά το ρημάδι το fast food ή τον παγωτατζή της γειτονιάς που μας χαλάει το κορμί. Γιατί τα ανεβάζουμε όμως όλα αυτά στα social media;

Μάλλον ο εθισμός μας στο να φωτογραφήσουμε και να ανεβάσουμε αυτού του είδους φαγητά είναι πιο σοβαρός από τον εθισμό μας για κατανάλωση τους. Ποιό είναι άραγε το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στους insta - φίλους μας; Ότι έχουμε εμμονή με τη διατροφή αλλά  - να κοίτα! -ξεφεύγουμε κιόλας ή ότι τρώμε τόσα παχυντικά αλλά - ω τι έκπληξη! - συνεχίζουμε και έχουμε κορμάρα; Το πιο πιθανό είναι να ντρεπόμαστε γι΄αυτό που τρωμε και το ανεβάζουμε στα social media για να νιώσουμε καλύτερα, να αρχίσουν να οργιάζουν τα σχόλια από κάτω, άλλοι θα ζηλεύουν αυτό που τρωμε, άλλοι θα μας λένε να φαμε κι άλλο γιατί έχουμε περιθώριο, άλλοι θα θέλουν να δοκιμάσουν, άλλοι θα κάνουν απλά like γιατί έχουν σκάσει από το κακό τους. Μοίρασμα με φίλους = άφεση αμαρτιών, στη μιντιακή και φαγανή ζωή μας!

Την επόμενη φορά που θέλεις και εσύ να ανεβάσεις το ξεχειλισμένο με φαγητό πιάτο σου, να προτιμήσεις να μπεις και εσύ στη φωτογραφία ή να ανεβάσεις μια φωτογραφία δικιά σου να τρως (χωρίς να κόψεις φυσικά το τεράστιο παγωτό σου), μιας μπαίνεις στον κόπο να ασχολείσαι με το instagram ενώ είσαι έξω και απολαμβάνεις το γεύμα σου, τουλάχιστον κάντο σωστά!