Η λίμπιντο «ανεβαίνει» συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, ανάλογα με την ηλικία. Αυτό υποστηρίζει ο συνεργάτης του Νευρολογικού Ινστιτούτου Ύπνου και Βιορυθμών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δρ. Πολ Κέλεϊ.

Όπως αναφέρει, οι βιορυθμοί αλλάζουν ανά δεκαετία, σύμφωνα με έρευνα που είχε γίνει αρχικά για τη Daily Mail. Επισημαίνει ακόμη ότι το βιολογικό ρολόι αλλάζει με την ηλικία και επί της ουσίας ελέγχει όλα τα συστήματα του οργανισμού και τα τρισεκατομμύρια κύτταρά του.

Επτά λόγοι που δεν έχεις διάθεση για σεξ-Δες εδώ γιατί

Επομένως πότε είναι η ιδανική ώρα για σεξ για κάθε ηλικιακό γκρουπ;

Δεκαετία 20-30: Τρεις το μεσημέρι. Όπως λένε οι ειδικοί, αν και οι νέοι αυτής της ηλικίας έχουν διάθεση για σεξ όλες τις ώρες της μέρας, η κορύφωση της σεξουαλικής τους ενέργειας διαπιστώνεται γύρω στις τρεις το μεσημέρι.

15 + 1 κανόνες του σεξ που οφείλεις να έχεις αντιληφθεί πριν τα 30.

Δεκαετία 30-40: Οκτώ με οκτώμιση το πρωί. Συνήθως σε αυτήν την ηλικία αρχίζουμε να ξυπνάμε νωρίτερα, επομένως το σεξ νωρίτερα θεωρείται καλή ιδέα. Οι ειδικοί τοποθετούν την ιδανική ώρα στις… οκτώ και είκοσι το πρωί ακριβώς, όταν το φως του ήλιου ενεργοποιεί την τεστοστερόνη σε άνδρες και γυναίκες.

Δεκαετία 40-50: Δέκα με δέκα και μισή το βράδυ. Μια και όσο μεγαλώνουμε ξυπνάμε νωρίτερα, αρχίζουμε και να πηγαίνουμε για ύπνο νωρίτερα. Σύμφωνα με τους ειδικούς η ιδανική ώρα για το σεξ είναι λίγο μετά τις δέκα το βράδυ που (υποθετικά) πηγαίνουμε για ύπνο.

Δεκαετία 50-60: Δέκα το βράδυ. Όσο η ώρα του ύπνου μεταφέρεται νωρίτερα, τόσο μεταφέρεται και η ώρα του σεξ. Τα πρωινά τείνουν να είναι πιο «φορτωμένα» για τους πενηντάρηδες, οπότε δεν θεωρούνται καλή ιδέα για ερωτικές περιπτύξεις.

Γιατί οι άντρες με κοιλίτσα είναι καλύτεροι εραστές;

Δεκαετία 60-70: Οκτώ το βράδυ. Μετά από έναν οργασμό το σώμα εκκρίνει οξυτοκίνη, μια ορμόνη που μας «ξυπνάει» και μια και σ΄αυτήν την ηλικία πηγαίνουμε για ύπνο ακόμη νωρίτερα, καλό θα ήταν να κάνουμε και σεξ ακόμη νωρίτερα, για να προλαβαίνουμε να κοιμηθούμε μετά.

Δεκαετία 70-80: Οκτώ το βράδυ. Πάνω κάτω ισχύει ότι και παραπάνω, μια και οι εβδομηντάρηδες συνηθίζουν να ξυπνάνε γύρω στις έξι το πρωί και επομένως κοιμούνται και νωρίτερα.