Το σεξ της συμφιλίωσης είναι μια κατηγορία από μόνο του! Είναι απολύτως νορμάλ για ένα ζευγάρι να κάνει σεξ μετά από έναν έντονο τσακωμό, γιατί κάπως έτσι αποφορτίζεται η ατμόσφαιρα και ξεχνάς για ποιό λόγο ξεκίνησες να μαλώνεις. Τα περισσότερα ζευγάρια συμφωνούν ότι η σεξουαλική πράξη κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ιδιαιτέρως ξεχωριστή και σωτήρια για την ηρεμία της σχέσης.

Για ποιούς λόγους, λοιπόν, το σεξ της συμφιλίωσης είναι τόσο καλό;

1. Τα συναισθήματα είναι ήδη στα ουράνια έτσι και αλλιώς. Έχεις ένταση, η ατμόσφαιρα είναι super φορτισμένη, μπορεί να τον αγαπάς πολύ αλλά στη συγκεκριμένη φάση μπορεί κιόλας να θες να του ανοίξεις το κεφάλι στα δυο. Όλα είναι πιο έντονα, ακόμη και η έλξη που νιώθετε - κι όμως! Όταν ξεκινήσει η πράξη θα νομίζεις ότι τον ερωτεύεσαι ξανά και ξανά, τα σώματα σας θα βγάλουν με τον πιο όμορφο τρόπο την ένταση που προκαλέσατε. Κάπως έτσι, τα αρνητικά συναισθήματα θα γίνουν θετικά και γι' αυτό άλλωστε είναι τόσο καλό για τη σχέση σας.

2. Το πάθος για το επίμαχο θέμα γίνεται πάθος από τον ένα προς τον άλλο. Ειδικά όταν διαφωνείς με τον άλλο και θέλεις να υπερασπιστείς τη θέση σου, παθιάζεσαι με επιχειρήματα και απόψεις. Βάζεις το μυαλό σου να δουλέψει ώστε να βγεις από πάνω. Όλο αυτό δημιουργεί έντονο πάθος κι αν προσθέσεις σ' αυτό τα συναισθήματα που τρέφετε ο ένας για τον άλλο, το πάθος σας χτυπάει κόκκινο. Το πάθος έτσι γίνεται σεξουαλική επιθυμία - είχες μήπως να προτείνεις κάτι καλύτερο;

3. Είναι μια καλή ξεχωριστή εμπειρία. Δεν μπορεί να συγκριθεί μ' αυτές που είχες ως τώρα! Παρόλα αυτά, μην πέσεις στην παγίδα να δημιουργείς τσακωμούς (άτιμη!) για να απολαύσεις έπειτα στιγμές με τον σύντροφο σου. Αν γίνεται συνέχεια, προφανώς και χάνει τη μοναδικότητα του όπως και οτιδήποτε άλλο πέσει στην παγίδα της συχνής επανάληψης.

4. Θα σε εμπνεύσει για να δοκιμάσεις καινούργια πράγματα. Σου βγάζει έναν εαυτό που δεν ήξερες καν πως υπάρχει! Κάπως έτσι θα ανακαλύψεις διάφορα πράγματα για σένα, το σύντροφο σου και τη σχέση σας. Θα σε κάνει να θες να δοκιμάσεις περισσότερα και διαφορετικά πράγματα, γεγονός που θα σας κάνει τελικά πολύ καλό. Είδες τι κερδίζεις από ένα τσακωμό, άμα γίνεται μια στο τόσο;

5. Σε επιστρέφει για τα καλά στη σχέση σου. Ο τσακωμός καταστρέφει την ηρεμία και την ησυχία σας. Το σεξ της συμφιλίωσης, όπως δηλώνει και το όνομα του, έρχεται για να επανορθώσει για τη ζημιά που κάνετε στη σχέση σας. Αν φυσικά μαλώνετε καθημερινά, κάτι τέτοιο φυσικά και δεν αρκεί. Όταν όμως συμβαίνει μια στο τόσο το σεξ της συμφιλίωσης είναι εκεί για να συνέλθετε λίγο. Το νου σου εσένα στο ''μια στο τόσο''!

6. Σου υπενθυμίζει γιατί συνεχίζεις να είσαι ακόμη με τον άλλο. Και πόσο τον αγαπάς, να συμπληρώσω εγώ. Καταλαβαίνεις πως ακόμη κι αν διαφωνείτε για βασικά πράγματα, η αγάπη σας είναι δυνατή και αξίζει να προσπαθείτε πολύ προκειμένου να παραμένετε μαζί. Ξέρεις πότε πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς; Όταν μετά το τσακωμό το μόνο που θα θες είναι να γυρνάς από την άλλη και να κοιμάσαι!