Είναι βασικό να είσαι καλά με τον εαυτό σου, γιατί είναι ο μόνος που θα έχεις για πάντα, μου είχε πει μια φίλη. Στην αρχή μου φάνηκε αστείο, αλλά, αν το καλοσκεφτείς, είχε πολύ δίκιο…

Το να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου και μάλιστα να τον αγαπήσεις όπως αγαπάς τους δικούς σου ανθρώπους είναι πολύ μεγάλο κατόρθωμα και απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο. 

Βασικές προϋποθέσεις για να γίνεις…η καλύτερη φίλη του εαυτού σου είναι οι παρακάτω:

1.    Μην καταπιέζεις τα θέλω σου


Εάν γεμίσεις τον εαυτό σου απωθημένα, τότε θα μετανιώνεις μια ζωή για πράγματα που δεν έκανες ενώ μπορούσες. Ο εαυτός σου θα γίνει εχθρός σου, και όχι φίλος σου, γιατί πολύ απλά, δεν τον ικανοποίησες σε αυτό που ήθελε κατά καιρούς. Το «έπνιξες» λόγω κοινωνικών παραγόντων, «τι θα πουν οι άλλοι» και ούτω καθεξίς.

Τσέκαρε: 10 λόγοι που μόνο οι «τρελοί» πετυχαίνουν στη ζωή, την καριέρα και τον έρωτα!
 

2.    Γνώρισε τον εαυτό σου


Μπορεί να σου πάρει χρόνο, μπορεί να χρειάζεσαι τη βοήθεια ενός ειδικού για να φτάσεις εκεί, αλλά δεν υπάρχει πιο ολοκληρωμένο πράγμα από το να μάθεις τον εαυτό σου, τι ακριβώς θέλεις στη ζωή σου και ποια άτομα θέλεις κοντά σου για αυτή την πορεία.

Δες εδώ 8 πράγματα που δεν πρέπει να πεις ποτέ για τον εαυτό σου...

3.    Περιποιήσου τον


Εάν είσαι από τους χαρακτήρες εκείνους που νοιάζονται αποκλειστικά για τους άλλους και τον εαυτό τους τον παραμελούν, καιρός να αλλάξεις, για να γίνεις καλή φίλη του εαυτού σου! Κάντου δώρα, περιποιήσου τον και πέρνα ποιοτικό χρόνο με… τον εαυτό σου. Ναι, το αξίζεις!

Χαμηλή αυτοπεποίθηση: Γιατί σε εμποδίζει να πετύχεις και πώς θα την τονώσεις

4.    Συμφιλιώσου με το σώμα σου


Μια καλή φίλη, όπως εσύ θέλεις να γίνεις για τον εαυτό σου, δεν βλέπει ψεγάδια στο σώμα ούτε κατακρίνει εάν πήρες δύο τρία κιλάκια. Έτσι κι εσύ, πρέπει να συμφιλιωθείς με το σώμα σου και να αγαπήσεις τον εαυτό σου.

Δες εδώ 7 τρόπους για να νικήσεις τις ανασφάλειές σου.

5.    Πέρνα χρόνο μαζί του


Όσο δύσκολο και να είναι το πρόγραμμά σου, όσους φίλους και γκόμενους κι αν έχεις, ποτέ μην ξεχάσεις τον εαυτό σου. Η επιλογή της μοναξιάς, έστω και για δύο ώρες, είναι σοφή επιλογή…

Δες εδώ μερικά ρίσκα που κάθε γυναίκα αξίζει να πάρει στη ζωή της!