Τι θα ήταν η ζωή μας, εάν δεν παίρναμε πρωτοβουλίες, εάν δεν ρισκάραμε λίγο και εάν δεν κάναμε επιλογές; Σωστές ή λανθασμένες επιλογές, και στις δύο περιπτώσεις μαθαίνουμε και πάμε μπροστά. 

Δες εδώ 10 λόγους που μόνο οι «τρελοί» πετυχαίνουν στη ζωή, την καριέρα και τον έρωτα.

Σίγουρα θα έχεις βρεθεί σε δίλημμα τύπου «να το κάνω αυτό ή να μην το κάνω;». Λογικό, όλες μας το έχουμε περάσει. Παρακάτω, θα δεις κάποιες περιπτώσεις που κατά την ταπεινή μας γνώμη, αξίζουν το ρίσκο που θα πάρεις. 

1.    Πάρε το ρίσκο και φύγε από μια δουλειά που δεν σε ενδιαφέρει καθόλου, δεν σου δίνει καλά χρήματα, έχει άθλιες συνθήκες εργασίας, ή όλα αυτά μαζί. Βέβαια, οι καιροί είναι δύσκολοι και εσύ μόνο ξέρεις εάν πρέπει να πάρεις το ρίσκο. Εμείς απλά σου λέμε πως, εάν δεν κλείσεις μια πόρτα, δεν ανοίγει μια καινούρια.

Πες μου τι επάγγελμα θέλεις να κάνεις, να σου πω πού να σπουδάσεις!


2.    Πες του ότι είσαι ερωτευμένη μαζί του. Μπορεί να μην το περιμένει, μπορεί να μην βγει πουθενά, αλλά αξίζει το ρίσκο. Φαντάσου να μην το μάθαινε ποτέ! 


3.    Βγες από μια σχέση που δε σου προσφέρει τίποτα και που την κρατάς απλά για λόγους τυπικούς. Αξίζει το ρίσκο, γιατί μια άρρωστη ή αδιάφορη σχέση σε πάει πίσω και σου στερεί έρωτες που πρέπει να ζήσεις. Αυτές είναι οι 10 χειρότερες ατάκες χωρισμού!

risks worth taking 3
4.    Κάνε ένα ταξίδι χωρίς προγραμματισμό και ζήσε το όσο δεν πάει! Το ρίσκο σου θα αποδεχτεί εμπειρία ζωής. (Δεν εννοούμε φυσικά να πας στην Μποτσουάνα μόνη σου και χωρίς λεφτά, αλλά να πάρεις τις κολλητές σου και να πας ένα τριήμερο Θεσσαλονίκη τελευταία στιγμή, είναι σχεδόν σίγουρο ότι αξίζει τον κόπο!) Δες εδώ 15+1 YOLO πράγματα που κάθε κορίτσι πρέπει να κάνει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ φορά στη ζωή της.

risks worth taking 5

5.    Ρίσκαρε να τσαλακωθείς. Η εικόνα της άψογης κοπέλας, που ποτέ δεν κλαίει, δεν αυτοσαρκάζεται, δεν κάνει τρέλες και είναι πάντα σαν πορσελάνινη κούκλα είναι βαρετή.


6.    Αγόρασε αυτό που πραγματικά θέλεις. Εάν έχεις χρήματα και θέλεις οπωσδήποτε να αγοράσεις κάτι, μην δειλιάζεις! Θα κάνεις ευτυχισμένο τον εαυτό σου με ένα δώρο! Και τα χρήματα; Είσαι πολύ νέα, θα βγάλεις πολλά περισσότερα!

risks worth taking 7
7.    Μην φοβάσαι να ρωτήσεις κάτι που οι άλλοι θεωρούν χαζό. Είτε είναι στην παρέα σου, είτε στη σχολή, είτε στη δουλειά. Ηλίθια, είναι η ερώτηση που δεν ειπώθηκε ποτέ. 


8.    Πάρε το ρίσκο και μίλα ανοιχτά στους γονείς σου για το τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Θα ανακουφιστείς που πια θα ξέρουν –και αυτοί θα γνωρίζουν πια τι είναι αυτό που θέλεις να ακολουθήσεις στη ζωή σου.


9.    Το ίδιο ισχύει και για τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις. Εάν είσαι σίγουρη για αυτό που σου αρέσει και οι γονείς σου είναι άνθρωποι που θα το εκτιμήσουν, τότε δεν υπάρχει λόγος να κρύβεσαι. Είσαι περήφανη για αυτό που είσαι.

risks worth taking 9
10.    Πες «όχι» σε μια πρόταση για σεξ που δεν σε αφορά. Είναι και αυτό ρίσκο. Να μπορείς να λες όχι.Δες εδώ 10 λόγους που είναι ΟΚ να μην κάνεις σεξ.


11.    Ρίσκαρε στο να μείνεις μόνη σου ή στη συγκατοίκηση. Θα μάθεις πολλά για τον εαυτό σου, θα ωριμάσεις και θα ζήσεις πολλές μοναδικές στιγμές! Πώς θα βρεις τον σωστό συγκάτοικο στο νέο σου φοιτητικό σπίτι;