Πολλές φορές, όσο και να μη θέλουμε να το παραδεχτούμε κιόλας, παρατηρείται το εξής φαινόμενο: να μας αλλάζει τόσο πολύ μια σχέση ώστε να χάνουμε λίγη από τη μαγεία μας. Τι εννοώ; Παρατηρώντας καλά τα κορίτσια γύρω μου και σκεπτόμενη πως θα αντιδρούσα και γω ανά περιπτώσεις, βλέπω ότι πιο ήσυχες είναι οι δεσμευμένες και πιο δραστήριες οι single, πιο περιποιημένες οι single και πιο χαλαρές με την εμφάνισή τους οι δεσμευμένες, με λιγότερο ελεύθερο χρόνο οι δεσμευμένες και με περισσότερο ελεύθερο χρόνο οι single καθώς και με περισσότερη όρεξη για να κάνουν πράγματα. Δεν ξέρω αν φταίμε εμείς ή αν είναι αναγκαίο κακό να σε αλλάζει τόσο πολύ από μόνη της μια σχέση. Όπως και να χει όμως, πιστεύω ότι καθόλου άσχημα δε θα περνάς όταν είσαι μόνη σου μιας και θα σου συμβαίνουν τα παρακάτω:

1. Θα έχεις περισσσότερο διαθέσιμο χρόνο για τους φίλους σου. Αρκεί βέβαια να μην είναι και εκείνοι δεσμευμένοι! Πάντως, προβλέπω πως δραστηριότητες που υπο άλλες συνθήκες θα έκανες με το αγόρι σου, τώρα θα τις μοιράζεσαι με τις φίλες σου ή τις αδερφές σου ή τη μαμά σου. Ξαφνικά, το θέατρο ή το σινεμά, το μάθημα χορού ή η εκδρομή, οι καλοκαιρινές διακοπές ή εκείνο το περιβόητο ταξίδι στη Γαλλία θα έχουν άλλον εντελώς αέρα. Καλός ο ρομαντισμός, αλλά καλό είναι επίσης να κάνεις πράγματα και πέρα από τη σχέση σου - τουλάχιστον η single ζωή σε βγάζει από αυτό το βασικό δίλημμα.

2. Έχεις όρεξη για γυμναστήριο. Σιγά μην τον άφηνες ενώ είστε έξω για καφέ για να προλάβεις τη zumba σου ή τη yoga σου. Ούτε με σφαίρες. Σιγά μην έχανες την απογευματινή σας βόλτα ή το ποτό σας, προκειμένου να λιώσεις στον ιδρώτα σκοτώνοντας παράλληλα και καμιά θερμίδα. Δε θα το κάνεις γιατί δε σε απασχολεί, ξέρεις ότι είσαι αρεστή - τουλάχιστον σε ένα άτομο - οπότε έχεις πάρει την επιβεβαιώση σου. Ποιος ο λόγος λοιπόν να ασχοληθείς με το σώμα σου; Λάθος, λάθος, λάθος, τεράστιο λάθος. Πρέπει να ασχοληθείς με το σώμα σου είτε είσαι μόνη σου, είτε έχεις αγόρι. Αν η απουσία συντρόφου βέβαια ταρακουνάει τόσο πολύ την αυτοπεποίθηση σου σε βαθμό που σε κάνει να θες να τελειοποιηθείς, τότε είναι για καλό σου σίγουρα.

3. Προσέχεις περισσότερο τον εαυτό σου. Πως θα ντυθείς, πως θα βαφτείς, πως θα κάνεις τα μαλλιά σου. Αντί να βγαίνεις έξω λες και μόλις ξύπνησες, είσαι πάντα προσεγμένη σαν να πρόκειται να πετύχεις τον Bradley Cooper στη γωνία του σπιτιού σου. Αν το ότι έχεις αγόρι σε κάνει να αφήνεσαι, τότε μάλλον σε βλάπτει αυτή η συναισθηματική ασφάλεια. Το θέμα είναι πως η προσοχή που δίνεις στον εαυτό σου και η περιποίηση που κάνεις πριν βγεις, δε θα έπρεπε να επηρεάζεται καν από το relationship status σου (σ' έναν ιδανικό κόσμο).

4. Βρίσκεις χαμένα χόμπι. Δε χρειάζεται να είχες την πολυάσχολη ζωή, αλλά και μόνο που θα πιάσεις ξανά τη λογοτεχνία ή τη ζωγραφική ή την επίσκεψη σε μουσεία και εκθέσεις, θα πρέπει παράλληλα να αναρωτηθείς ''γιατί δεν τα έκανα όλα αυτά όταν είχα αγόρι;''. Μη νομίζεις, και τα αγόρια το παθαίνουν, δεν είναι μόνο δικό μας χαρακτηριστικό. Αλήθεια, όμως, γιατί αποτραβιόμαστε από τα πάντα όταν έχουμε σχέση; Τι να μας λείπει άραγε, το κίνητρο ή ο χρόνος;

5. Επιστροφή στη νορμάλ διατροφή. Γιατί όταν έχουμε αγόρι τρώμε ό,τι να ναι; Βασικά, το ξανασκέφτηκα. Το ερώτημα είναι: γιατί όταν έχουμε αγόρι τρώμε σαν αγόρια; Θα περάσετε χρόνο μαζί, θα παραγγείλετε, θα φάτε έξω, θα τσιμπήσετε κάτι, θα ξαναπεινάσει αυτός, εσύ δε θα πεινάς, αλλά θα φας από λιγούρα. Αναρωτιέσαι γιατί πάχυνες μετά σε μόλις ένα χρόνο σχέσης;

6. Σχεδιάζεις τη ζωή σου για σένα με βάση εσένα και μόνο. Πρέπει να είναι τέρμα αποπροσανατολιστικό το να πρέπει να κανονίσεις τη ζωή σου με βάση κι άλλο ένα άτομο. Τις διακοπές, τις εξόδους, τις αργίες, τις εκδρομές, τον καφέ, την κοινωνική υποχρέωση, το ένα, το άλλο. Βρίσκεσαι ξαφνικά ανάμεσα σε δυο προγράμματα αναλαμβάνοντας την ευθύνη να τα συνδυάσεις αρμονικά, σκεπτόμενη πρώτα αν ο άλλος μπορεί να λείψει από τη δουλειά του για να κανονίσεις επιτέλους το ταξίδι που πάντα ήθελες, αν ο άλλος θα βγει το Σάββατο ώστε να κανονίσεις έξοδο με τα ξαδέρφια σου αν είναι ή αν ο άλλος έχει όρεξη να μείνει  μέσα ή να βγει ώστε να ξέρεις αν θα περάσεις ένα ακόμη βράδυ με το τζιν στο μπαράκι της γειτονιάς.

Μη χάνεις την προσωπικότητα σου μέσα στη σχέση, να θυμάσαι ότι γι΄αυτό σε θέλησε. Μη χάνεις ούτε τον εαυτό σου, ούτε το λόγο που τον έκανες να σε θέλει!