Δεν θέλω ηττοπάθειες, δε θέλω ηττοπάθειες! Μπορεί να περνάς μια φάση... χαμηλότερης ψυχολογίας ή κακής διάθεσης, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να σκεφτείς, να πεις ή να πιστέψεις για τον εαυτό σου, γιατί, τότε, καήκαμε! Ποια είναι αυτά;

1. Δεν είμαι όμορφη


Δεν υπάρχει γυναίκα άσχημη, υπάρχει γυναίκα που δεν περιποιείται τον εαυτό της όσο θα έπρεπε. Πάρτο αλλιώς λοιπόν και μην λες τέτοιες αηδίες για τον εαυτό σου. Μήπως τα social media σκοτώνουν την αυτοπεποίθηση σου; Πέρα από την αυτοπεποίθησή σου, που κάνουμε ό,τι μπορούμε, πρέπει να ασχοληθείς και με τις κατάλληλες συμβουλές και τη σωστή στάση ζωής. Για παράδειγμα, δες εδώ ποιο σωματότυπο προτιμούν οι άντρες και δες εδώ δέκα απλούς τρόπους για να αισθάνεσαι πιο ευτυχισμένη.

2. Σιχαίνομαι το σώμα μου

things not to say about yourself
Όλες το έχουμε πει, ακόμα κι αν δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Κακώς, πολύ κακώς! Σώμα είναι και φτιάχνεται, αλλά κι αν δεν φτιαχτεί, who cares? Δες εδώ γρήγορους και αποτελεσματικούς τρόπους για να χάσεις κιλά.

3. Κανένας άντρας δε με γουστάρει

things not to say about yourself

Μπορεί να έτυχες σε μ#(@*κες, σε ανθρώπους που δεν σου ταίριαζαν ή απλά να τους απομάκρυνες εσύ με τη συμπεριφορά σου. Όπως και να έχει, δεν γίνεται να μη σε γουστάρει κανένας άντρας!

4. Μισώ την οικογένειά μου

things not to say about yourself

Με τους γονείς και τα αδέρφια μας, έχουμε όλοι θέματα. Τσακωμοί, διαφωνίες, διαφορετικές απόψεις. Το να λες όμως ότι τους μισείς με την πρώτη ευκαιρία, είναι ανώριμο και άδικο. Είναι γονείς σου και θα σε αγαπούν για πάντα -άσχετα αν δεν σε άφησαν να πας εκείνη την εκδρομή.

5. Δεν θα βρω ποτέ δουλειά

Αυτή τη φράση, έτσι όπως είναι οι συνθήκες, είναι λογικό να την πεις και μη σου πω να την πιστέψεις κιόλας! Η ανεργία συνεχώς ανεβαίνει και εσύ στέλνεις βιογραφικά, δίχως απάντηση και αποτέλεσμα. Αυτό που μπορώ να σου πω τουλάχιστον, είναι πως εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε και κάθε βδομάδα, μέσα από την στήλη «Βρες δουλειά», σου βρίσκουμε ανοιχτές θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα.

6. Θα μείνω για πάντα μόνη μου

things not to say about yourself

Το σκέφτεσαι όταν έχεις χωρίσει μετά από μεγάλη σχέση και μετά από μεγάλο έρωτα ή φιλία, όταν βλέπεις όλες τις φίλες σου να έχουν σχέση ή όταν δεν έχεις κάνει ποτέ κάτι σοβαρό. Όχι, δεν θα μείνεις για πάντα μόνη σου. Όμως, δες εδώ γιατί είναι τέλειο να μένεις μόνη σου-έστω και για λίγο!

7. Με νοιάζει μονίμως τι θα πουν οι άλλοι για εμένα

things not to say about yourself

Η γνώμη των άλλων μετράει σε όλες μας και μέχρι ενός βαθμού είναι λογικό. Όμως, αυτό δεν πρέπει να σε κατατρώει κάθε μέρα, ούτε γίνεται να αρέσεις σε όλους. Πάρτο αλλιώς λοιπόν και μη σε απασχολεί συνεχώς τι θα πουν οι άλλοι -ειδικά αυτοί που δεν εκτιμάς.

8. Δεν θα τα καταφέρω ποτέ

things not to say about yourself

Πολλές φορές, όταν πιεζόμαστε πολύ από τις συνθήκες, όταν προσπαθούμε χωρίς να βλέπουμε αποτέλεσμα και όταν έχουμε άγχος, παιρνάνε από το μυαλό μας φράσεις όπως «δεν είμαι ποτέ καλή», «δεν θα τα καταφέρω ποτέ» κτλ. Φυσικά και θα τα καταφέρεις -αρκεί να αλλάξεις μυαλά. Δες εδώ έξι τρόπους για διώξεις το άγχος και τη μιζέρια από τη ζωή σου.