Ποτέ δε συμπάθησα το καλοκαίρι, τρομερή ζέστη και οι διακοπές ποτέ δεν είναι αρκετές. Η άνοιξη έχει μια χαριτωμενιά δεν μπορώ να πω, ο χειμώνας πάλι έχει τα Χριστούγεννα και τα γενέθλια μου, οπότε με κάνει να τον συμπαθώ κάπως. Το φθινόπωρο όμως δε θα μπορούσε να μην είναι η αγαπημένη μου εποχή! Μαζί με το φθινόπωρο έρχονται νέα ξεκινήματα, ξεκινάς σχολή ή ψάχνεις δουλειά, βάζεις στόχους για τη νέα σεζόν, αποφασίζεις τι θα κάνεις φέτος, γράφεσαι στο γυμναστήριο, παίρνεις σημαντικές αποφάσεις, κρύβεις τα καλοκαιρινά, βγάζεις μακρυμάνικα, ξεκινάνε οι βροχές, το πάπλωμα είναι ό,τι καλύτερο, τα πρωινά του Σαββάτου έχουν άλλη χάρη πια. Ε θες κι άλλα;

Ορίστε, λοιπόν, 14 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις κόλλημα με το φθινόπωρο - και αχ πόσο σε νιώθω!

1. Ανυπομονείς να έρθει ο Σεπτέμβρης από τα μέσα Αυγούστου και μετά. Μη σου πω και πριν καν έρθει για τα καλά το καλοκαίρι.

2. Μπορείς πλέον να πίνεις ζεστό καφέ! Αχ καλύτερος από τον κρύο, σε πιο χαριτωμένη κούπα. Τη στιγμή που θα παραγγείλεις τον πρώτο ζεστό καφέ της σεζόν είναι τελειωμένη υπόθεση, το φθινόπωρο είναι κι επίσημα εδώ.

3. Ζεις γι' αυτές τις σχολικές αργίες που υπάρχουν μέσα στο φθινόπωρο, κι άμα είσαι και τυχερή μπορεί να προκύψει τριήμερο στην Αράχωβα ας πούμε. Νωρίς για Αράχωβα λες ε; Έστω μια βόλτα μέχρι το Ναύπλιο.

4. Αγαπάς τα φθινοπωρινά σου ρούχα που δεν είναι ούτε πολύ βαριά, ούτε πολύ λεπτά σαν τα καλοκαιρινά. Μακρύ μανίκι, ελαφριές ζακέτες, κολάν, μαρινιέρες ... μα πόσο τέλεια ντυσίματα! Ορίστε τα 10 κομμάτια που πρέπει να πάρεις αυτή τη σεζόν.

5. Σε τρελαίνουν τα φύλλα που πέφτουν, που κιτρινίζουν, πορτοκαλίζουν, ό,τι χρώμα θέλουν παίρνουν και κουνιούνται όπως φυσάει. ΑΧ!

6. Τα Σαββατόβραδα προτιμάς να μένεις που και που στο σπίτι για ταινία, χουχούλιασμα και ποπ κορν. Ειδικά τα πρώτα μη ζεστά σαββατοκύριακα, η διάθεση σου φτιάχνει όσο χαλάει ο καιρός. Καλέ τίποτα για βροχές είπαν;

7. Χαίρεσαι που επιτέλους τα μαλλιά σου δεν είναι ούτε ιδρωμένα από τη ζέστη, ούτε φριζαρισμένα από την υγρασία. Αχ, φθινόπωρο, ακόμη και για το μαλλί μας φροντίζεις.

8. Και που οδηγεί αυτή η αγαπημένη εποχή; Στα Χριστούγεννα, που μπορεί να μας μελαγχολούν λίγο, αλλά τουλάχιστον παίρνουμε δώρα και τρώμε νόστιμα φαγητά.

9. Ξεκινάς να κανονίζεις κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό - τα νησιά μας ας περιμένουν μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι. Το φθινόπωρο είναι για εξωτερικό! Άσε που το χειμώνα με τις κακοκαιρίες δε λέει να ταξιδεύεις.

10. Μπορείς πλέον να πηγαίνεις για τρέξιμο/περπάτημα, κάτι που σου έλειπε το καλοκαίρι. Μπορούσες να τρέχεις χωρίς να γίνεσαι παπί στον ιδρώτα από το πρώτο λεπτό; Ήδη έχεις βγάλει τα αθλητικά σου από το πατάρι θαρρώ.

11. Ανυπομονείς να περνάς περισσότερο χρόνο στο σπίτι και να φτιάχνεις γλυκά ή φαγητά για την παρέα σου. Ορίστε, γι' αυτές τις συγκεντρώσεις στα σπίτια ζούμε!

12. Ξεκαθαρίζεις πράγματα, οργανώνεις το χώρο σου, πετάς άχρηστα αντικείμενα, οργανώνεσαι γενικώς μέσα στο όλο πνεύμα της νέας αρχής.

13. Ένας ακόμη λόγος ν' αγαπάς το φθινόπωρο είναι επειδή σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις ''δικαιολογημένα ψώνια''. Ε μα! Νέα σεζόν μπήκε; Να μην πάρουμε 1-2 πραγματάκια;

14. Ανυπομονείς να φωνάζεις τις φίλες σου στο σπίτι για πιτζάμα πάρτι. Το καλοκαίρι σιγά μην έρθουν να κλειστούν μέσα με τόση ζέστη, ενώ το χειμώνα έχουν ήδη μπουχτίσει και θέλουν εξόδους και πάρτι και ποτά και ξενύχτια - αχ γεράσαμε για τέτοια.