Είτε είσαι μέσα σε μια σχέση είτε έχεις παρατηρήσει τη συμπεριφορά ατόμων που είναι ζευγάρι, θα ξέρεις ότι έχουν μια περίεργη (για τον υπόλοιπο κόσμο) οικειότητα, που για εκείνους είναι απολύτως φυσιολογική. Κάθε ζευγάρι εξάλλου έχει τις δικές του συνήθειες, το δικό του κώδικα επικοινωνίας και τα inside jokes του. Θα δεις τον ένα να τρώει από το πιάτο του άλλου, να φοράνε από κοινού το ίδιο χιλιοφορεμένο φούτερ, να πίνουν από τον ίδιο καφέ και να ... μοιάζουν σιγά σιγά στο χιούμορ και στη συμπεριφορά. Τι άλλο κάνουν τα ζευγάρια που είναι εντελώς φυσιολογικό γι' αυτούς και τρομερά περίεργο για εμάς τους απ' έξω; Τα παρακάτω...

1. Μπαίνουν μαζί στο μπάνιο ενίοτε. Ο ένας πλένεται, η άλλη κάνει αποτρίχωση. Ο άλλος ξυρίζεται, η άλλη κάνει μάσκα ομορφιάς. Κάνουν μαζί μπάνιο ή όταν ο ένας καλύπτει βασικές βιολογικές ανάγκες η άλλη βάφει τα νύχια της ή ισιώνει μαλλί. Ναι αυτό θα πει έρωτας.

2. Βλέπει ο ένας τον άλλο στα χειρότερα του. Της σηκώνει τα μαλλιά όταν θέλει να βγάλει ό,τι έχει φάει τον τελευταίο μήνα, θα τον δει με μαλλί ύπνου όλο το ΣΚ και δε θα βγάλει άχνα (τύπου λούσου αγόρι μου).

3. Μπορεί να χορεύουν και να διασκεδάζουν μέσα στο σπίτι. Αυτός να το παίζει Σάκης Ρουβάς και να ανοίγει αργά και βασανιστικά το πουκάμισό του, αυτή να προσπαθεί μάταια να το παίξει λίγο Σακίρα και να κουνάει γοφούς και τα πάντα όλα. Αν περνάνε καλά τα παιδιά, η γνώμη μας αχρείαστη είναι.

4. Όσο για τις διατροφικές συνήθειες, αν δεν ταιριάζανε δε θα συμπεθεριάζανε που λέει ο σοφός λαός. Μπορεί να φάνε το ίδιο φαγητό για 3 μέρες ή γλυκό και ξανά φαγητό και μετά πάλι γλυκό ή να τρώνε τα μακαρόνια όπως η Λαίδη και ο αλήτης. Το άλλο που μπορώ να σκεφτώ, αν και κάπως λιγότερο διατροφικό, είναι να μεταφέρουν μ' ένα φιλί την τσίχλα από το ένα στόμα στο άλλο. Γλυκούληδες!

5. Θα τους δεις να παίζουν ξύλο για πλάκα, να δαγκώνουν ο ένας τον άλλο, να γαργαλιούνται, να τρέχουν σαν μικρά παιδιά, να κυνηγιούνται. Η ώρα του παιδιού ή καλύτερα η ώρα του περίεργου ζευγαριού με λίγα λόγια.

6. Τα δικά σου δικά μου. Μπορεί να φορέσει τις κάλτσες του και αυτός να χρησιμοποιήσει το ξυραφάκι της, θα του κλέψει 3-4-5-10 γουλιές από τον καφέ, θα της βουτήξει ένα λαστιχάκι μαλλιών για να κλείσει τη συσκευασία με το τριμμένο τυρί. 

7. Και πως μιλάνε μεταξύ τους; Έχουν συγκεκριμένες λέξεις για να φωνάξουν ο ένας τον άλλο, για να συνεννοηθούν και να μην καταλάβει τίποτα κανείς πέρα απ' αυτούς. Μπορεί να αναφέρεις μπροστά τους τη λέξη ελέφαντας ας πούμε και αυτοί να γελάσουν ύπουλα μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι κάθε λέξη μπορεί να μεταφραστεί ως μια ανάμνηση/πλάκα που έχουν μεταξύ τους. Μην περιμένεις να γελάσεις κι εσύ μαζί τους, στους δυο τρίτος δε χωρεί.