Οταν ξεκινάς να χτίσεις μια σχέση το κάνεις πάντα βασισμένη στο συναίσθημα. Κάθε άνθρωπος δηλαδή. Απλώς σε συνεπαίρνει η χαρά και ξεχνάς κάποια άλλα πράγματα. Θα έρθει όμως και η σειρά τους. Είναι εκείνα πάνω στα οποία βασίζεις την σχέση. Ιδανικά είναι τα συναισθήματα, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίζεις κάποια πράγματα και να θέτεις κάποιους κανόνες που θα μειώσουν την πιθανότητα για παρεξηγήσεις και τσακωμούς. Άλλα δεν χρειάζεται καν να τα πεις, γιατί θεωρούνται αυτονόητα και από τις δύο μεριές κι άλλα τα βρίσκεις στην πορεία. Είναι οι λεγόμενες κόκκινες γραμμές σου. Αυτές που αν παραβιαστούν θα βγάζεις ατμούς και θα γίνεις έξαλλη.

1. Έλλειψη κατανόησης. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι άνθρωποι. Επομένως είναι πολύ λογικό κάποιες αντιδράσεις/επιθυμίες σου να μην τις κατανοεί. Και γι΄αυτό χρειάζεται να του εξηγείς κάθε φορά. Όταν όμως του έχεις εξηγήσει κάτι κι εκείνος υποπίπτει στο ίδιο λάθος ή την ίδια κριτική ματιά τότε σκέφτεσαι ότι δεν σε σέβεται.

2. Ανεύθυνος. Του αναθέτεις μια δουλειά και καταλήγει να το ξεχνάει. Αυτό είτε γιατί όταν του μιλάς εκείνος μένει Μπενάκη και Βγενάκη γωνία είτε γιατί ξεπετάγεται μια δική του επιθυμία που την βάζει πάντα σε πρώτη θέση. Αυτό μπορεί να είναι το ψωμί που ξέχασε να φέρει μέχρι το να σου πάρει τα χάπια για να σου περάσει η αλλεργία.

3. Ανωριμότητα. Κατ΄αρχάς ας σου γίνει κατανοητό ότι εμείς οι άντρες δεν σκοτώνουμε ποτέ το παιδί που έχουμε μέσα μας. Απλώς το κακό για εσάς είναι ότι αυτό συμβαίνει πολλές φορές εις βάρος του δικού σας μικρού κοριτσιού. Κι επειδή νιώθετε πίεση να αναλαμβάνετε τις δύσκολες καταστάσεις μας τα χώνετε. Δίκαια από την μεριά σας, αλλά ξέρατε που μπλέκατε.

4. Αφόρητη ζήλεια/ Έλλειψη εμπιστοσύνης. Πίστευες ότι μόνο εσείς είστε παρανοϊκές; Έχω ακούσει παραδείγματα ζήλειας από άντρες που ντρέπομαι που ανήκουμε στο ίδιο φύλο. "Γιατί φοράς τόσο κοντή φούστα; Να πας να αλλάξεις αμέσως. Δεν πρόκειται να βγεις έτσι έξω" είναι μια χαρακτηριστική ατάκα. Υπάρχει και ο άντρας που θα σε ακολουθήσει και θα σου στείλει μήνυμα "Τι κάνεις εκεί; Ποιος είναι αυτός που κάθεται τρίτο τραπέζι δεξιά πίσω σου;".

5. Να έχει κάποιον εθισμό που να του προκαλεί ανεξέλεγκτη συμπεριφορά. Σαν κι αυτούς τους τύπους.

6. Εγωιστική συμπεριφορά. Είναι ο τύπος που θα κάνει πρώτα το δικό του και μετά αν έχει χρόνο και διάθεση για το δικό σου θα επιληφθεί. Σε κάποια όπως το να πηγαίνεις εσύ μόνο σπίτι του δεν θα σου κακοφανεί. Αλλά όταν δεν θα δέχεται την πρόταση σου για τη σαββατιάτικη έξοδο και θα θέλει μόνο να πηγαίνετε στα δικά του τότε θα ξινίσεις και δικαίως.