Η τελευταία μέρα του χρόνου έχει τη δική της χάρη. Από τη μία, προετοιμάζεσαι να αφήσεις πίσω σου μια ολόκληρη χρονιά, με τα ωραία και τα άσχημα της. Μπορεί να σε πιάσει μια μικρή μελαγχολία, δεν πειράζει όμως, είναι λογικό. Από την άλλη, βέβαια, νιώθεις έναν ενθουσιασμό για τη χρονιά που θα έρθει, για τους νέους στόχους που θα βάλεις, γι'αυτές τις 365 μέρες που καταφτάνουν και κάθε φορά εύχεσαι να είναι οι καλύτερες της ζωής σου. Αυτή την τελευταία μέρα του χρόνου, ευκαιρία να ασχοληθείς με ό,τι σε κάνει να νιώθεις καλά. Μπορεί να είναι πράγματα απλά και καθόλου επίσημα, αλλά την τελευταία μέρα του χρόνου ο καθένας μας έχει δικαίωμα να την περάσει όπως θέλει!

Ακολουθούν μερικές ιδέες για την τελευταία μέρα του 2015:

1. Αγόρασε ένα δώρο για σένα. Ξόδεψες όλα σου τα χρήματα για να πάρεις δώρα στους δικούς σου και πολύ καλά έκανες! Ευκαιρία να πάρεις κάτι και για σένα, έτσι για να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου για ό,τι κατάφερε τη χρονιά που περνάει. Δεν έχει σημασία αν δεν πήρες ακόμη το πτυχίο σου ή αν δε βρήκες δουλειά, σου αξίζει ένα δώρο και μόνο για την προσπάθεια. Πήγαινε στα μαγαζιά και μην το πολυσκεφτείς γι' αυτό το κραγιόν ή το βιβλίο ή το φόρεμα που σου γυάλισε - πάρτο, γιατί σου αξίζει.

2. Ξεκαθάρισε το δωμάτιο σου. Καινούρια χρονιά, νέο ξεκίνημα, καθαρές ντουλάπες. Για μένα, κάθε νέο ξεκίνημα (είτε χρονιάς, είτε σεζόν) επιβάλλει κι ένα γερό καθάρισμα στο χώρο σου. Μια ανανέωση λίγο πριν μπούμε στο 2016, δε βλάπτει!

3. Πέρνα χρόνο με τους δικούς σου. Όλο το χρόνο τρέχεις σαν τρελή να τα προλάβεις όλα και με το ζόρι σε βλέπει το σπίτι σου. Αφιέρωσε χρόνο στην οικογένεια σου, πάρε ένα τηλέφωνο τη θεία σου που το έχει παράπονο, πιες ένα καφέ με τη μαμά σου και πήγαινε μια βόλτα με τα αδέρφια σου. Τώρα αν δουλεύεις, σε καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά προσπάθησε έστω να βρεις το χρόνο να φάτε όλοι μαζί - γι' αυτές τις στιγμές ζούμε ρε παιδιά.

4. Μην πιεστείς να περάσεις καλά. Μεγάλο άγχος μου προκαλεί αυτή η μέρα γι' αυτόν τον ανόητο λόγο. Πρέπει να στολιστείς, να βαφτείς, να κλείσεις τραπέζι στο πιο hot μαγαζί, να πιεις πολύ, να ξενυχτήσεις, να περάσεις καλά, να το ποστάρεις στο facebook για να το δουν και οι άλλοι. Μην πιεστείς να ακολουθήσεις τη μόδα αυτής της βραδιάς, κανόνισε ό,τι σου κάνει κέφι, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει επιτραπέζια με την παρέα σου στο σαλόνι σου.

5. Αφιέρωσε χρόνο σε σένα. Φτιάξε τα μαλλιά σου, δοκίμασε μακιγιάζ, κάνε μια βόλτα, άκου μουσική, κοίτα το ταβάνι. Ό,τι θέλεις κάνε, αρκεί να αποφορτιστείς από το καθημερινό σου τρέξιμο.

6. Κάνε έναν απολογισμό της χρονιάς που φεύγει. Τελικά; Ήταν καλή χρονιά; Θα άλλαζες κάτι αν μπορούσες; Πάρε αφορμή από αυτή τη μεταβατική ημέρα για να κρίνεις τη χρονιά που περνάει και να προετοιμαστείς για τη χρονιά που έρχεται. Δε χρειάζεται να δώσεις λόγο σε κανένα για όσα κατάφερες, απλά κάτσε ένα λεπτό και σκέψου ... τελικά είσαι ικανοποιημένη από τις τελευταίες 365 μέρες;

7. Βάλε νέους στόχους. Εφικτούς, ανέφικτους (ποτέ δεν ξέρεις), δεν έχει σημασία. Τουλάχιστον θα έχεις κάτι να ελπίζεις και κάτι που θα σε κάνει διαρκώς να προσπαθείς. Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τους, κόλλησε τους στον τοίχο - καιρός να εμπνεύσεις τον εαυτό σου και να τον παρακινήσεις λίγο για όλα αυτά που θέλεις να πετύχεις.

xx