Ε αυτό που λένε ότι σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός, δεν ισχύει πάντα. Ειδικά αν έχεις δίπλα σου μια ενοχλητική κυρία που συνέχεια παραπονιέται, όταν τα παιδάκια τριγύρω ουρλιάζουν και τρέχουν σαν τρελά ή όταν αποφασίζουν οι περισσότεροι να μιλήσουν δυνατά - πολύ δυνατά - στα κινητά τους, προτιμώ τον προορισμό από το ταξίδι. Με τα χίλια όμως.

Ορίστε 5 συμβουλές για να φτάσεις ολόκληρη και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση!

Για να κλείσεις τα εισιτήρια, χρειάζεται τεράστια μυστικότητα. Τεράστια σου λεώ. Θέλουμε κυριολεκτικά έναν incognito browser γιατί πολλές αεροπορικές και ταξιδιωτικές εταιρίες, μέσω των cookies που χρησιμοποιούν, μπορούν να τσεκάρουν ποιοί προορισμοί και ποιά εισιτήρια έχουν μεγάλη ζήτηση και τσουπ τα αυξάνουν. Σέρφαρε μέσα από το Google Chrome Incognito για να βρεις την υγειά σου!

Πρόκειται να μπεις σε αεροπλάνο; Μη διαλέξεις θέση που να είναι στο διάδρομο, παράθυρο και πάλι παράθυρο. Βέβαια, με την εφαρμογή SeatGuru κοντεύεις να μάθεις μέχρι και τα μυστικά του πιλότου πια. Το SeatGuru, λοιπόν, σου λέει πού να κάτσεις ώστε να έχεις περισσότερο χώρο για τα πόδια σου, μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο για τα πράγματα σου, καθώς και το πόσο κοντά είσαι στο WC. Μπορείς να βρεις αν το αεροπλάνο έχει WIFI - μη μου πεις ότι δεν είναι αυτή η πιο χρήσιμη πληροφορία!

Θα μείνεις σε ξενοδοχείο; Μην επαναπαυτείς στα προϊόντα περιποίησης που θα βρεις στο δωμάτιο σου, όσο σούπερ ντούπερ κι αν είναι το ξενοδοχείο που θα μείνεις. Προτείνω να πάρεις τα δικά σου κι αν θες ντε και καλά να κρατήσεις και του ξενοδοχείου, feel free. Πάντα τα γυρνάω στο σπίτι μου, κάθε φορά καταλήγουν στα σκουπίδια, με λίγες μόνο εξαιρέσεις. Αν έχεις χειραποσκευή και δεν μπορείς να μεταφέρεις πολλά μπουκαλάκια με υγρά, μπορείς να αγοράσεις ένα travel kit που δεν κοστίζει πολύ και μεταφέρει τα προϊόντα που έχεις συνηθίσει (κι εσύ και το δέρμα σου) σε κάθε προορισμό.

Hohoho! Σκέφτηκες να πάρεις δώρα για όλους; Σκέφτηκες να μην τα τυλίξεις; Τα άτομα που τσεκάρουν τα πράγματα σου στο αεροδρόμιο έχουν κάθε δικαίωμα να ανοίξουν τυλιγμένα δώρα. Πριν ουρλιάξεις και ζητήσεις τον υπεύθυνο, ελπίζω να έχεις διαβάσει αυτό.

Ξέμεινες από μπαταρία; Αυτό κι αν είναι the story of my life. Αλήθεια δε μιλάω τόσο πολύ στο κινητό, αλλά αυτό συνέχεια μένει χωρίς μπαταρία. Σε μία αίθουσα αναμονής που καλείσαι να κάθεσαι για ώρες, όλοι θα τρέξουν σαν τρελοί στις πρίζες - κι εγώ αυτό θα έκανα βασικά. Αν βρεις καμιά μεγάλη τηλεόραση, να ξέρεις έχει θύρα USB και είναι πραγματικά ό,τι πρέπει όταν το κινητό σου ξεμένει από μπαταρία.