Αν όλο το χρόνο βγάζεις άπειρες φωτογραφίες, δε θα ήθελα να ξέρω πόσες θα βγάλεις κατά την περίοδο των εορτών. Έχεις βέβαια τα δίκια σου κι εσύ γιατί πέρα από το ότι βρίσκεσαι με τα αγαπημένα σου άτομα, προσέχεις τόσο πολύ ρούχα/μακιγιάζ/μαλλί που θα ήταν κρίμα να μη βγάλεις 5-10-100 φωτογραφίες - έτσι ρε παιδί μου, για να έχεις να θυμάσαι. Ακόμη όμως και να μην τρελαίνεσαι για τις φωτογραφίες, όλο και κάποια θεία θα υπάρξει που θα σε κυνηγάει με την ψηφιακή ή καμία ξαδέρφη που θα θέλει να ποστάρει σέλφι μαζί σου. Γι' αυτό, λοιπόν, είπα να μοιραστώ μερικά tips για να μην υπάρξει η παραμικρή ατέλεια στις φωτογραφίες των εορτών - και τα likes θα πέφτουν βροχή, να μου το θυμηθείς.

1. Πήγαινε λίγο πιο μπροστά το πρόσωπο σου. Δώσε έμφαση στο λίγο αρχικά, γιατί αν το κάνεις υπερβολικά, θα καταντήσει αστείο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μακρύνεις το λαιμό σου και να πας το πρόσωπο σου λίγο πιο μπροστά, ώστε να φανεί λίιιγο πιο αδύνατο.

2. Μην κρύβεσαι πίσω από τα μαλλιά σου. Ιδανικά βάλε τη μία πλευρά πίσω από το αυτί σου κι άσε την άλλη να πέφτει ανέμελα. Έτσι, δείχνεις και το τέλειο μακιγιάζ σου και τα μάγουλα σου φαίνονται κι αυτά πιο αδύνατα.

3. Βρες τη γωνία που σε κολακεύει περισσότερο. Εκτός κι αν έχεις χαρακτηριστικά μοντέλου, το να κοιτάς την κάμερα και να έχεις το πρόσωπο σου σε απόλυτη ευθεία μ' αυτή, δύσκολα θα σε κολακέψει. Γύρνα ελαφρώς προς την πλευρά που σε κολακεύει περισσότερο, καθώς η πόζα 3/4 είναι μια πετυχημένη συνταγή. Και να θυμάσαι, μια φωτογραφία από πάνω είναι χίλιες φορές καλύτερη από μια από κάτω.

4. Πρόσεξε το χτένισμα σου. Όσο εντυπωσιακά κι αν είναι τα προσεγμένα χτενίσματα κομμωτηρίου που δίνουν όγκο και στιλ στα μαλλιά σου, δεν ξέρω το κατά πόσο θα βγαίνουν εξίσου ωραία στις φωτογραφίες. Καλύτερα να προτιμήσεις απλά και safe χτενίσματα. Μην ξεχάσεις να πάρεις και κάποιο προϊόν styling που θα κάνει τα μαλλιά σου να λάμπουν!

5. Βρες καλό φωτισμό. Όλες ξέρουμε ότι ο φυσικός φωτισμός είναι ο καλύτερος για τις φωτογραφίες μας αλλά και εξαιρετικά σπάνιος στις μαζώξεις των εορτών. Απόφυγε να κάτσεις ακριβώς κάτω από την πηγή του φωτός, εκτός αν θες διάφορες άκυρες σκιάσεις στο πλάνο σου.

6. Φρόντισε το μακιγιάζ σου. Όχι πια άλλες φωτογραφίες που να φαίνεσαι σαν τον Κάσπερ το φαντασματάκι. Μην τρελαθείς στο foundation, γιατί η φωτογραφία θα σε καρφώσει - ειδικά αν έχει φλας. Ένα ελαφρύ concealer και λίγη πούδρα στον τόνο του δέρματος σου είναι υπεραρκετά! Απαραίτητα στοιχεία του μακιγιάζ σου είναι επίσης το blush, γιατί αλλιώς θα δείχνεις χλωμή στην κάμερα. Όσο για τα χείλια σου, απόφυγε nude και πολύ σκούρες αποχρώσεις.

7. Χαμογέλα απαλά. Δε χρειάζεται να είσαι σφιγμένη ή σοβαρή, ένα φυσικό χαμόγελο αρκεί. Μη μας δείξεις όλα σου τα δόντια όμως, δε θα φανεί ιδιαίτερα ωραίο στη φωτογραφία.

8. Βγάλε φωτογραφίες πριν ξεκινήσεις να πίνεις. Διαφορετικά, θα βγεις με σημάδια από κρασί στα χείλη σου.Έτσι κι αλλιώς, καλύτερο θα ήταν να έχεις τις αισθήσεις σου 100% πριν βγάλεις φωτογραφία, εκτός κι αν θες να έχει αποδείξεις η θεία σου για το πως γυαλίζει το μάτι σου μετά από μερικά κοκτέιλ.

xx