Ξέρεις πόσο σε βοηθάει το σεξ; Άσε με να μετρήσω τους τρόπους. Σε κάνει να νιώθεις συναισθηματικά πλήρης, ζωντανή, γεμάτη ενέργεια, θεά, αντικείμενο του πόθου του, έτοιμη να κατακτήσεις τον κόσμο. Κι ακόμη…

Μειώνει την ένταση: Την ώρα του σεξ οι μηχανές του βιοχημικού σου εργοστασίου δουλεύουν στο full. H καρδιά χτυπάει πιο δυνατά, η πίεση χτυπάει κόκκινο και οι μυες συσπώνται. Λίγα λεπτά αργότερα είναι σαν να έχεις βγει από δίωρο μάθημα γιόγκα. Όλο το σώμα ριλαξάρει, η ένταση εξαφανίζεται και το νευρικό σύστημα φοράει τις πιτζάμες του.

Καίει θερμίδες: Μετά από 20 λεπτά σεξ έχεις κάψει με τον πιο απολαυστικό τρόπο περίπου 200 θερμίδες. Όχι, κι άσχημα… (τσάκισε τώρα μισή σοκολάτα).

Μειώνει τον πόνο: Οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του ερωτικού παιχνιδιού αυξάνουν τη φυσική αντοχή στον πόνο κατά 70%. Έρευνες επιμένουν ότι ο οργασμός ανακουφίζει τις κράμπες της  περιόδου ακόμη και πολλή ώρα μετά το τέλος της ερωτικής πράξης.

Δαμάζει την υπογλυκαιμία: Πώς; Ενεργοποιώντας την παραγωγή φαινυλαιθυλαμίνης μίας φυσικής αμφεταμίνης που μπλοκάρει την όρεξη.

Σε νανουρίζει γλυκά: Μετά την ευτυχή κατάληξη, ο οργανισμός σου παράγει ενδορφίνες οι οποίες λειτουργούν σαν φυσικό ηρεμιστικό. Αυτός είναι ο λόγος που μετά το σεξ νιώθεις χαλαρή κι έτοιμη να παραδοθείς στην αγκαλιά του Μορφέα.