Θα έχεις ακούσει διάφορες προειδοποιήσεις, άλλες πιο χαλαρές κι άλλες πιο έντονες, από τη μαμά σου, την αδερφή σου, τις φίλες σου, τις ταινίες του Disney. Οι συμβουλές τους για το ποιους πρέπει να αποφεύγεις και ποιους να προτιμάς, δεν ξέρω αν πιάνουν όντως τόπο, αλλά σίγουρα σ' αυτά τα θέματα είναι δύσκολο να ακούσεις όλους τους άλλους και να αδιαφορήσεις για το τι λέει η καρδιά σου. Όλες οι συμβουλές πάντως για κάποιο περίεργο λόγο προμοτάρουν το καλό/σεμνό/ταπεινό παιδί και κάνουν το κακό παιδί έναν κίνδυνο - θάνατο για τη ζωή σου. Από τη φύση μας πάντως, έχουμε την τάση να πέφτουμε πάνω στο απαγορευμένο, σ' αυτό που μπορεί να μας πονέσει αλλά ακόμη κι αυτός ο πόνος φαίνεται ν' αξίζει.

Μα καλά, ποιοι είναι αυτοί οι 5 τύποι που ξέρεις ότι καλό θα ήταν να αποφεύγεις αλλά τραβάς σα μαγνήτης;

1. Tο κακό παιδί, ο αντάρτης ο ίδιος. Αυτό το άγριο παιδί λοιπόν θα εξιτάρει το μυαλό σου και θα κλέψει την καρδιά σου. Μπορεί να σου γίνει σκέτη εμμονή, μπορεί να σε κάνει να σέρνεσαι στα πατώματα, χίλια δυο μπορεί. Και ξέρεις γιατί θα τα κάνει όλα αυτά; Επειδή είναι όντως το κακό παιδί, δεν το παίζει, είναι και παραείναι. Δεν ξέρω αν θα τον ερωτευτείς, κάπου μέσα σου βαθιά ξέρεις ότι δεν κάνει για σένα, αλλά θες να το δοκιμάσεις, θες να τον κερδίσεις, έτσι για να δεις αν έχει καμιά καλή πλευρά.

2. Το playboy της γειτονιάς/παρέας/σχολείου/σχολής/δουλειάς. Παίζει με όλες, τον θέλουν όλες, τις θέλει σταδιακά όλες. Ωραίος, μοιραίος, σκέτο λουκουμάκι που θα λεγε και μια φίλη μου. Ξέρεις ότι δε σε θέλει για κάτι σοβαρό, γιατί ''δεν είναι σε φάση μωρέ''. Αν το παίξεις κι εσύ κουλ και ούτε-εγώ-θέλω-δεσμεύσεις μπορεί να του γκρεμίσεις ολόκληρη την κοσμοθεωρία του, αλλά δε θα προλάβεις καν να τον γνωρίσεις καλά γιατί σήμερα είναι εδώ, αύριο δεν είναι. Θα γίνει ο Christian Grey σου, θα ζήσεις κι εσύ το όχι-πολλά-πολλά-για-ένα-σκοπό-είμαστε-εδώ. 

3. Τον τύπο που θέλει να σε αλλάξει. Δεν κατάλαβα, έτσι δεν του κάνεις δηλαδή; Τι παραπάνω θέλει το παιδί; Θα σου περάσει σιγά σιγά τις αλλαγές του, σαν μια νέα κυβέρνηση που δε θέλει να ξεσηκώσει τους πολίτες της. Από τα πιο light, θα περάσει στα πιο βαριά, μέχρι να ελέγχει ας πούμε και το τι φόρεμα θα φορέσεις στην έξοδο με τις φίλες σου. Όσο ευγενικά μπορείς, να τον στείλεις στην ιδανική γι' αυτόν κοπέλα χωρίς να πέσεις στην παγίδα να γίνεις εσύ. 

4. Τον δεν-έχουμε-κανένα-κοινό. Πολλές φορές πέφτεις με τα μούτρα σε κάποιον που ξέρεις ότι δε σου ταιριάζει μόνο και μόνο για τα ωραία του μάτια. Ξέρεις ότι για να στεριώσει μια σχέση και να ταιριάξουν δυο άνθρωποι, πρέπει να έχουν κοινά, να τα βρίσκουν στις απόψεις και να έχουν πάνω κάτω κοινά όνειρα κι επιθυμίες. Ναι συμφωνώ πως θα ήταν τρομερά βαρετό να τα φτιάξεις με κάποιον που ταυτίζεστε πλήρως, αλλά μην πας και στο άλλο άκρο. 

5. Αυτόν που δε σε πολυγουστάρει. Κι όμως, υπάρχει κι αυτός που δεν πεθαίνει για σένα αλλά μια χαρά συμβιβάζεται μέχρι να βρει αυτό που στ' αλήθεια θέλει. Δε σου λέω ότι δε θα σε θελήσει πολύ ποτέ, αλλά μπορεί όντως να μη συμβεί και απλά εσύ πρέπει να το δεχτείς. Μην είσαι με κάποιον που δίνει εμφανώς λιγότερα απ' όσα εσύ, γιατί θα κολλήσεις και θα τρέχουμε μετά. Σταμάτα να το βλέπεις σαν πρόκληση γιατί μόνο αυτο δεν είναι.