Εκανες πρώτη φορά σεξ και σκέφτεσαι διάφορες... βλακείες; Το έχεις μετανιώσει; Ή απλά δεν το έχεις κάνει ακόμα και έχεις τις επιφυλάξεις σου; Δες εδώ 10 προβλήματα που μόνο οι παρθένες μπορούν να καταλάβουν.

Το να έχεις τις επιφυλάξεις σου, είναι λογικό και απολύτως φυσιολογικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι, μόλις κάνεις έρωτα θα χάσεις:

1. Τον χαρακτήρα σου

Πριν την πρώτη φορά, έτσι και μετά, η προσωπικότητά σου έχει διαμορφωθεί και δεν γίνεται να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά της επειδή έκανες σεξ. Μην έχεις λοιπόν άγχος ότι θα αλλάξει ο χαρακτήρας σου.

2. Τα standards σου


Δεν σημαίνει πως τώρα που έκανες σεξ, θα πηγαίνεις με όλους τους άντρες που θα βρεις μπροστά σου και έτσι θα χαμηλώσεις τις προσδοκίες και τα standards σου. Πάντα να είσαι επιλεκτική και, όπως σου έχουμε πει χιλιάδες φορές από εδώ, πάντα με προφυλακτικό! Δες εδώ τις σκέψεις που κάναμε όλες την πρώτη φορά στο σεξ.

3. Την αθωότητά σου


Μπορώ να καταλάβω πως η αθωότητα έχει συνδεθεί με την παρθενιά, γιατί η κοπέλα είναι ανέγγιχτη και τα λοιπά και τα λοιπά. Παρόλα αυτά, δε σημαίνει ότι κάποια που έχει κάνει σεξ έχει πιο πονηρό μυαλό, από κάποια άλλη δεν έχει κάνει. Τα σιγανά τα ποταμάκια, να φοβάσαι, που λέει και μια παροιμία.

4. Την αξιοπρέπειά σου


Σε καμία περίπτωση, εάν ολοκληρώσεις για πρώτη φορά, είσαι αναξιοπρεπής και οι άλλοι θα σου συμπεριφέρονται χωρίς σεβασμό. Η αξιοπρέπεια δεν έχει σχέση με την ερωτική ζωή, με τις σεξουαλικές επιλογές ή με την ηλικία που έγινες γυναίκα. Δες εδώ 10 λόγους που είναι ΟΚ να ΜΗΝ κάνεις σεξ.

5. Τον αυτοσεβασμό σου


Αν μετάνιωσες για τη χρονική στιγμή που το έκανες, για τον άνθρωπο με τον οποίο το έκανες ή για τον τρόπο, καλό θα ήταν να μην το ξανακάνεις έτσι, αφού δεν αισθάνεσαι άνετα με τον εαυτό σου. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι οι άνθρωποι δεν κάνουν λάθη και ότι πρέπει να χάνεις τον αυτοσεβασμό σου και την αυτοπεποίθησή σου.