Ψυχραιμία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρελαίνεσαι. Βασικά ο ρόλος σου είναι άλλος σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Τι συνέβη; Όλον αυτόν τον καιρό σου έχουμε παρουσιάσει το σεξ ως κάτι που πρέπει πάντα να οδηγεί στο τέλειο, να έρχεστε και οι δύο ταυτόχρονα σε οργασμό και όλα αυτά τα ροζ συννεφάκια. Το ξέρεις όμως ότι δεν είναι έτσι και ότι υπάρχουν και οι φορές που το πράγμα δεν θα τσουλήσει και θα είναι κάτι μέτριο ως κακό. Για την ακρίβεια υπάρχουν φορές - ελάχιστες ευτυχώς - που δεν θα μπορεί να χαρακτηριστεί γιατί ακριβώς δεν θα έχει γίνει. Και δεν θα έχει γίνει επειδή ο φίλος σου δεν θα μπορεί να πάρει την ανηφόρα. Δεν είναι ντροπή να το πούμε δημόσια. Σε πολλούς άντρες θα υπάρξει εκείνη η μία φορά, ίσως και δύο, που ο μικρός Στρατηγός θα είναι πεσμένος στο πεδίο μάχης και δεν θα σηκώνεται. Το ζήτημα δεν είναι εκεί. Είναι στην στάση που θα κρατήσεις.

ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΣ

1. "Σου έχει ξανασυμβεί αυτό;". Η ερώτηση που αν την κάνεις θα δεις ένα ηφαίστειο να ξυπνά. Και δεν αναφέρομαι στο κάτω κεφάλι. Μιλάω για το πάνω. Και να έχει ξανασυμβεί δεν πρόκειται να στο πει. Αλλά εννοείται πως δεν έχει ξανασυμβεί. 

2. "Δεν σου αρέσω;". Μια χαζή ερώτηση που γυρνάει το ενδιαφέρον σε σένα και δείχνεις ότι είσαι εγωίστρια. Προφανώς και του αρέσεις. Απλώς είναι μία από εκείνες τις ρημάδες τις φορές που για αδιευκρίνιστους λόγους δεν σηκώνεται. Θες το άγχος, θες ότι μπορεί να ήπιε, θες η πνευματική κούραση, ίσως και όλα μαζί συνετέλεσαν στον λήθαργο.

3. "Να μιλήσουμε σε έναν ειδικό". Οκ, η γνωστή καταστροφολογία. Μην έχουμε κι εμείς μια φορά μια αδυναμία αμέσως να μας βγάλετε προβληματικούς. Τι ειδικούς και χαζομάρες; Έτυχε και δεν θα ξανατύχει. 

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ/ΚΑΝΕΙΣ

1. "Δεν πειράζει. Μη μου ανησυχείς. Δεν έγινε και κάτι". Το πιο πιθανό είναι ότι έχεις ψιλοξινίσει με την εξέλιξη. Και το ψυχανεμιζόμαστε. Αλλά είναι από τις φορές που ανταλλάσουμε θέσεις. Θέλουμε απλώς να ακούσουμε ένα καθησυχαστικό ψέμα από τα χείλη σας. Να κουλάρουμε και να μπορέσουμε να κοιμηθούμε το βράδυ.

2. "Άσε με να κάνω μια προσπάθεια ακόμα". Επειδή όπως προανέφερα ανάμεσα στους λόγους που δεν σηκώνεται μπορεί να είναι ότι είμαστε τρομερά σφιγμένοι ή αγχωμένοι, μια προσπάθεια από μέρους σας με στοματικό είναι μια καλή λύση. Δεν εγγυάται επιτυχία, αλλά θα μας δείξει ότι νοιάζεστε για το ζήτημα χωρίς να το κάνετε να στρέφεται προς εσάς.

3. "Μην το πιέσουμε. Δοκιμάζουμε αύριο και είμαι σίγουρη ότι θα είσαι πάλι τούρμπο". Είναι το είδος της αισιοδοξίας που έχουμε ανάγκη. Επειδή γνωρίζουμε το μηχανισμό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να πάρουμε ψύχραιμα ότι έγινε και να το ερμηνεύσουμε. Αν αυτή η ατάκα δεν ακουστεί θα μας ζώσουν τα φίδια.