Υπάρχει μια προκατάληψη με το γυναικείο αυνανισμό. Όλες το κάνουν, αλλά καμία δεν το συζητά, και όταν η κουβέντα πάει προς τα εκεί, όλες κοκκινίζουμε και αλλάζουμε θέμα.

Κι όμως οι έρευνες δείχνουν άλλα πράγματα από αυτά που φανταζόμασταν...

1. Περισσότερες γυναίκες από όσο νομίζεις αυτοϊκανοποιούνται 

Εντάξει, μπορεί να μην είναι κάθε μέρα, όλη μέρα, αλλά σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών το 92% των γυναικών αυνανίζονται τακτικά. Το υπόλοιπο 8% απλά ντρέπεται να το πει, δεν εξηγείται αλλιώς.

2. Και αυτές οι γυναίκες το κάνουν συχνότερα από όσο νομίζεις


Το 60% των ερωτηθέντων αυτοϊκανοποιούνται περίπου δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ το 10% το κάνουν σε καθημερινή βάση.

3. Και τα θηλυκά ζώα αυνανίζονται!
Φυσικά και δεν είναι ανθρώπινο προνόμιο, καθώς και τα ζώα έχουν δικαίωμα στην απόλαυση. Τα άλογα το κάνουν, κάποια πουλιά, οι πίθηκοι και μάλιστα με πολλούς και διάφορους τρόπους. Why not?

4. Ο αυνανισμός βοηθά στις κράμπες


Και εκεί που σε πιάνει η κράμπα το βράδυ και δεν έχεις ένα παυσίπονο για το μυοσκελετικό πόνο, μπορείς πολύ απλά να την βρεις μόνη σου, μέσα στο σαλόνι σου, που λέει και η Δέσποινα. 

5. Πολλές γυναίκες το κάνουν για να κοιμηθούν


Το 32% των γυναικών, σύμφωνα με έρευνες, χρησιμοποιούν τον αυνανισμό ως μέσο για να καταφέρουν να κοιμηθούν. Ποιος είπε το ότι να κοιμάσαι μόνη σου είναι κακό πράγμα, λοιπόν;

6. Άλλες για το στρες

Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν αναφέρει πως οι γυναίκες που παρουσίαζαν τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης ήταν και αυτές που ήθελαν να αυτοϊκανοποιούνται συχνότερα. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης αντιστοιχούν στα αυξημένα επίπεδα του στρες κι έτσι η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «μέτρο αντιμετώπισης» του έντονου στρες. 

7. Αποτρέπει τις λοιμώξεις


Η αυτοϊκανοποίηση όχι μόνο βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων του τραχήλου της μήτρας, αλλά δρα ευεργετικά και στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, σύμφωνα με τους ειδικούς. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από τους πόνους του ουροποιητικού και ενισχύει την αποβολή των βακτηρίων.

8. Περίπου οι μισές το προτιμούν από το σεξ


Αυτό είναι λίγο ανησυχητικό, όχι όσον αφορά στην αυτοϊκανοποίηση, αλλά στην ποιότητα του σεξ που κάνουμε... Το 41% των γυναικών της έρευνας, λοιπόν, απάντησε πως προτιμούν μια βραδιά που θα την περάσουν μόνες τους, παρά μια βραδιά σεξ. Που να τρέχεις μωρέ!

Go Solo!