Καιρός να σταματήσουμε να ρίχνουμε όλες τις ευθύνες στις γιορτές ή στην ξαδέρφη σου που οργάνωσε πάλι το πιο τέλειο πάρτι ή στη φιλενάδα σου που σου βάζει το ένα ποτό μετά το άλλο. Στις προηγούμενες γιορτές, έγινες πάλι ζάντα (όπως λέει η φίλη μου η Ίρια) αλλά δε σε ανάγκασε κανείς να γίνεις κιόλας. Τα θελες και τα παθες. Φέτος, θέλεις να δείξεις ένα πιο συνειδητοποιημένο πρόσωπο στα πάρτι των γιορτών και να μην πνιγείς στο ποτό και στις θερμίδες. Ευκαιρία να αποδείξεις σε όλους ότι μπορείς να περάσεις καλά, χωρίς να πιεις σταγόνα!

 Το πρώτο βήμα ήταν να το αποφασίσεις, το επόμενο είναι να εφαρμόσεις - όπως μπορείς - τα παρακάτω:

1. Ντρέπεσαι να αρνηθείς το ποτό που σου προσφέρουν; Πάρτο και μην το πιεις. Η' κράτησε το για όλη τη βραδιά, αλλά αντί για ουίσκι κόλα, ρίξε μόνο το αναψυκτικό. Ποιός θα το καταλάβει δηλαδή; Δε φτάνει που κάνεις και οικονομία στο διοργανωτή του πάρτι! Υπάρχει όντως αυτή η κοινωνική πίεση να πιεις κι εσύ όπως όλοι, αλλά με λίγη τσαχπινιά τα γλιτώνεις όλα. Το θέμα φυσικά είναι να θέλεις να τα γλιτώσεις.

2. Διασκέδασε με την καρδιά σου (ώστε να μην κινήσεις υποψίες). Περιμένεις ότι με το αλκοόλ θα γίνεις η ψυχή του πάρτι; Βάλε ένα στοίχημα με τον εαυτό σου να χορέψεις, να τραγουδήσεις και να ευχαριστηθείς τη βραδιά, χωρίς να έχεις ένα ποτό που στο τέλος θα σε κάνει να ξεχάσεις μέχρι και το ποιός σε κάλεσε. Όλα είναι στο μυαλό σου, δε χρειάζεσαι κανένα κοκτέιλ για να χαλαρώσεις, απλά χαλάρωσε μόνη σου. Νιώσε άνετα με το χώρο και τα άτομα, ακόμη κι αν είναι λίγο ζάντα από το πρώτο μισάωρο.

3. Αφιέρωσε χρόνο στην εξωτερική σου εμφάνιση. Ξέρω, τρέχεις από το γραφείο κατευθείαν στα πάρτι και στις εκδηλώσεις επειδή δεν έχεις χρόνο να ετοιμαστείς όπως πρέπει. Ε λοιπόν, καλύτερα να αργήσεις λίγο στο πάρτι και να προετοιμαστείς καλύτερα αυτή τη φορά. Η αυτοπεποίθηση που υπό άλλες συνθήκες θα ερχόταν από το ποτό, τώρα θα βγει από μέσα σου μ' ένα μαγικό τρόπο. Αν νιώσεις καλά με τον εαυτό σου, αυτό θα φανεί, από τον τρόπο που μιλάς μέχρι και την άνεση που θα έχεις ώστε να πιάσεις κουβέντα σε άγνωστα άτομα.

4. Πιες με μέτρο. Οkay, το παραδέχομαι. Το να μην πιεις ούτε σταγόνα είναι αρκετά δύσκολο σε ένα πάρτι και ειδικά κατά την περίοδο των γιορτών. Αν θέλεις να πιεις χωρίς να χάσεις τον έλεγχο, μπορείς να φτιάξεις η ίδια το ποτό σου, δημιουργώντας όμως μια πιο ''χαλαρή'' αναλογία. Κάτι χειρότερο δηλαδή από τα ποτά που σου σερβίρουν στα κλαμπ και ίιιισα που νιώθεις τη βότκα. Χυμός, χυμός και πάλι χυμός, άντε και μια σταγόνα ποτό.

5. Φάε στέρεη τροφή πριν το πάρτι. Τα corn flakes ή η σούπα, όπως καταλαβαίνεις κι εσύ, δε μας κάνουν. Θέλουμε κάτι στέρεο που θα μείνει στο στομάχι σου και θα ρουφήξει σαν σφουγγάρι τα υγρά που θα καταναλώσεις κατά τη διάρκεια του πάρτι. Μπορείς να φας ψωμί ή πίτσα (ω ναι) ή σπιτικό φαγητό σε ικανοποιητική ποσότητα. Αν χορέψεις πολύ και πιεις ελάχιστα, σου υπογράφω ότι δε θα μείνει ούτε θερμίδα πάνω σου.

Καλή διασκέδαση!!

χχχ