Καιρός να δεχτούμε ότι δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για σχέσεις. Άλλοι γεννιούνται έτοιμοι για μακροχρόνιες σχέσεις, κι άλλοι βγάζουν αφρούς με το που ακούνε για συγκατοίκηση, κοινές διακοπές, γνωριμίες με πεθερικά, κοινό λογαριασμό στην τράπεζα. Όχι ότι αποκλείεται να σου γυρίσει το μυαλό και να επιθυμήσεις σχέση από το πουθενά ή να βαρεθείς να είσαι με κάποιον και να προτιμήσεις κάτι πιο free. Δε θα σε κρίνει κανείς! Παραδοσιακά και με ατυχία στο full, μια κοπέλα που θέλει να κάνει σχέση θα πέσει πρώτα και σε 2-3 άντρες που θα αποφεύγουν τις δεσμεύσεις όσο τίποτα άλλο. Κι αν δεν είναι των δεσμεύσεων υπάρχει σωτηρία άραγε; Και πως θα καταλάβεις εγκαίρως ότι ο τύπος δεν είναι για σχέσεις; Πριν τον φανταστείς πατέρα των παιδιών σου, για κοίταξε για τα παρακάτω σημάδια:

1. Δεν είναι ξεκάθαρος, τα mixed signals είναι το δυνατό του σημείο. Χμμ, δε θέλω να σε ταράξω, αλλά είναι κακό αυτό. Δε σου αναφέρει τίποτα για σχέσεις, δε σχολιάζει καν τα γύρω ζευγάρια, σου λέει από τη μία ότι ο κολλητός του έχει κοπέλα, αλλά ποτέ δε σε έχει προσκαλέσει να βγείτε τετράδα. Όταν πας να τον ρωτήσεις κάτι σχετικό απλά αλλάζει θέμα, αλλά μπορεί κιόλας να σου στείλει καμιά καλημέρα στο άκυρο πριν πάει στη δουλειά λες και τα έχετε αιώνες. Δείχνει να του αρέσεις, αλλά θα υπάρξουν φορές που νιώθεις ότι σαν να ξεχνάει την ύπαρξη σου. Μπέρδεμα ο τύπος, μεγάλο μπέρδεμα.

2. Δείχνει έμπειρος στο σεξ. Μη βιαστείς να αρπαχτείς, δεν είπα ότι είναι κακό αυτό. Δε σου έχει μιλήσει για σχέσεις που είχε παλιότερα - έστω μια απλή αναφορά ρε παιδί μου. Μιας και δεν έχει αποκαλύψει τίποτα για το παρελθόν του, σκέφτεσαι λογικά κι εσύ ότι ενδέχεται να έχει αλλάξει πολλές κοπέλες, επειδή δε δεσμεύεται γενικώς κι επειδή του αρέσει απλά να περνάει καλά. Τουλάχιστον εγώ αυτό σκέφτομαι. Ξαναλέω, δεν είναι κακό να έχει πιο πολλές εμπειρίες από σένα αλλά αν η εμπειρία του αυτή προκύπτει από περιστασιακές κοπέλες, ποιός σου λέει μετά εσένα ότι δεν είσαι μια απ' αυτές;

3. Το ένα λεπτό είναι θερμός, το επόμενο παγοκολώνα. Μα πως το καταφέρνει αυτό; Πολλές φορές πιστεύεις ότι είστε σε σχέση, ότι σε νοιάζεται και σε προσέχει σαν να είσαι το κορίτσι του για καιρό, από την άλλη, έχει την ικανότητα να το αναιρεί στο λεπτό. Άντε μετά να είσαι κι εσύ σίγουρη! Λογικά, όταν θα νιώθει ότι κάνει μερικά βήματα προς σχέση μεριά, το μετανιώνει και κάνει άλλα τόσα προς τα πίσω. Δε σημαίνει ότι δε θα καταφέρει να φτάσει το επίπεδο της σχέσης ποτέ, μπορεί απλά να χρειάζεται λίιιγο περισσότερο χρόνο να το πετύχει.

4. Όταν είναι να βγείτε το κανονίζετε τελευταία στιγμή. Κακό σημάδι αυτό. Μπορεί να δείχνει ότι είναι τρομερά busy ή και τρομερά αδιάφορος - εσύ θα μας το απαντήσεις αυτό. Αν σε θυμάται τελευταία στιγμή, κατά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής είναι επειδή δε βρήκε τίποτα καλύτερο να κάνει. Αν βρίσκεσαι κι εσύ στην ίδια φάση, φυσικά και μπορείς να βγεις μαζί του από το να μείνεις μέσα, αλλά με το να είσαι κιόλας πάντα εκεί κάθε φορά που ξεμένει δεν τον οδηγείς προς τη σχέση - just saying. Συνήθως με το αγόρι σου/κορίτσι σου κανονίζεις από νωρίς, στριμώχνεις όλο το πρόγραμμα σου για να προλάβεις, δεν τρέχεις σ' αυτόν όταν όλα τα καλύτερα σχέδια ναυαγούν.

5. Και όταν βγαίνετε, μετά από καμιά ώρα καταλήγετε στο κρεβάτι του. Τώρα εσύ θα νομίζεις ότι τα έχω βάλει μ' αυτόν και το κρεβάτι του, αλλά για σκέψου το λίγο παραπάνω - σου φαίνεται να το πηγαίνει σχεσικά ή απλά σεξουαλικά; Το θέμα είναι να βγείτε, να γνωριστείτε, να κοπιάσει για να βρει που θα πάτε, να ισιώνεις το μαλλί σου με τις ώρες για να τον εντυπωσιάσεις, να έχετε άγχος, να ψάχνετε θέματα συζήτησης - έτσι δε γίνεται στα κλασικά πρώτα ραντεβού μωρέ;

6. Δεν έχεις γνωρίσει κανέναν δικό του. Κι έτσι όπως το κόβω, ούτε και πρόκειται. Δεν ξέρεις καν που βρίσκονται οι γονείς του, ποιοί είναι τέλος πάντων οι φίλοι του, συγγενείς δεν έχει αυτό το παιδί; Ούτε καν παλιούς συμμαθητές; Δεν έχει σκοπό να σε βάλει στον κύκλο του, ούτε τον απασχολεί να μπει στον δικό σου. Πριν βεβαιωθείς 100% γι' αυτό περίμενε να περάσει λίγος καιρός ακόμη, αν συνεχίζει να σε έχει αποκλεισμένη από τους πάντες, τότε όντως δε νομίζω να το πηγαίνει για σχέση το παιδί.