Οπως γίνεται και στις ταινίες, κάθε φορά που ο πρωταγωνιστής ακούει το κλασικό '' We need to talk'' από την κοπέλα του, παθαίνει 2-3 απανωτά εγκεφαλικά, αλλάζει 10 χρώματα και στο τέλος κοντεύει να λιποθυμίσει. Ε κάπως έτσι λοιπόν θα αντιδράσει και το αγόρι σου αν δε χειριστείς σωστά το θέμα. Βγαίνεις με κάποιον, κοντεύει δίμηνο, τον βλέπεις χαλαρό κι εσύ φλέγεσαι να μάθεις αν τα έχετε επίσημα, αν μπορείς να τον συστήνεις ως αγόρι σου κι αν επιτέλους μπορείς να αλλάξεις το status σου σε married στο facebook - αυτό το τελευταίο δεν το εννοούσα, απλά σε δοκίμαζα.

Σου τηλεφωνεί όταν βλέπει μπάλα με τους φίλους του, σου χάρισε ήδη ένα πουλόβερ επειδή κρύωνες και η μαμά του σου έστειλε ένα κομμάτι κέικ. Ναι, ίσως, πρέπει να τον ρωτήσεις που πάει αυτή η σχέση χωρίς όμως να τον τρομάξεις.

Μας αρέσει να βάζουμε ταμπέλες η αλήθεια είναι. Δε μπορείς να αρκεστείς στο οτι βγαίνει μαζί σου, όοοοοχι, θέλεις να ξέρεις αν βγαίνει ως φλερτ ή ως αγόρι σου ή ως ο τύπος-που-απλά-δεν-είχε-κάτι-καλύτερο-να-κάνει. Δικαιολογημένα, λοιπόν, θέλεις να ξέρεις, κι εγώ μαζί σου!
 

1. Αρχικά, μίλα του λίγο πιο γενικά. Σαν να λέμε, πως του φαίνεται αυτό που έχετε μέχρι τώρα, αν το περίμενε έτσι ή κάπως διαφορετικά, αν θεωρεί ότι κάτι θα έπρεπε να το αλλάξετε ή να το βελτιώσετε, μπορείς να του πεις ότι θα ήθελες να τον βλέπεις περισσότερο κι αν συμφωνεί και διάααφορα άλλα τέτοια που ανοίγουν σιγά σιγά το επίμαχο θέμα. Ένα πράγμα να θυμάσαι σ' αυτό το στάδιο, παίζεις επικίνδυνα γιατί μπαίνεις στα χωράφια του, οπότε να είσαι προετοιμασμένη για οποιαδήποτε απάντηση. Σίγουρα καταλαβαίνεις ήδη αν περνάει καλά μαζί σου, αλλά ένα ''όχι δε θα ήθελα να βλεπόμαστε περισσότερο'' μη σε σοκάρει - τουλάχιστον δείχνει τις προθέσεις του.

2. Έπειτα, βάλε τα δικά σου όρια και δήλωσε τις προσδοκίες σου. Δεν είναι υποχρεωμένος να δεχτεί ό,τι του πεις, αλλά είναι υποχρεωμένος να ακούσει. Πες του όπως ακριβώς βλέπεις το μεταξύ σας μέχρι τώρα και ξεκαθάρισε τη θέση σου. Μπορείς να του πεις ότι θέλεις αποκλειστικότητα και δε σου αρέσει το πράγμα να είναι φλου ή ότι απλά προτιμούσες να μιλήσετε για το πως το βλέπει ο καθένας για να μη σας περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον. Στην πρώτη περίπτωση φαίνεσαι κάθετη για το τι θες, στη δεύτερη είσαι πιο κουλ. Διαλέγεις και παίρνεις. Να είσαι ειλικρινής πάντως και να μη συμφωνήσεις με κάτι που δε σε καλύπτει απλά για να το παίξεις άνετη, γιατί, να ξέρεις, μπροστά σου θα το βρεις.

3. Τέτοιες συζητήσεις γίνονται μόνο από κοντά. Δεν υπάρχει λόγος να αρχίσεις να του στέλνεις εκθεσάρες στο messenger ούτε εικόνες που να λένε, για παράδειγμα, '' Im in a serious relationship with chocolate/coffee/myself'' , ώστε να τον κάνεις να σου μιλήσει. Από κοντά, face to face, να μην παρεξηγηθεί κανένα μήνυμα, να μην αρπαχτείτε, να μην τον τρομάξεις και να μη φανείς σαν καμιά υστερική. Ξέρω ότι είναι πιο εύκολο να συντάξεις ένα μήνυμα, να σβήσεις και να γράψεις, να διορθώσεις και να κλάψεις χωρίς να σε βλέπει κανείς, αλλά μην το κάνεις.

4. Δείξε πόσο σοβαρά το παίρνεις, ώστε να το πάρει κι αυτός. Μπορείς να κάνεις πλάκα αν σου βγει και να είσαι ευχάριστη, αλλά μην το ρίξεις εντελώς στην πλάκα πια . Να προσπαθείς να είσαι χαλαρή,αλλά αν το παρακάνεις μπορεί απλά να κάνεις μια τρύπα στο νερό. Θέλουμε να σε πάρει σοβαρά, να κρατήσει αυτά που του είπες, αν θέλετε τα ίδια απλά να το προχωρήσετε το πράγμα, αν δε θέλει τουλάχιστον να ξέρει ότι είχες τα κότσια να κυνηγήσεις για τα θέλω σου. Αν κάνεις αστειάκια κάθε 2 λεπτά, απλά δε θα καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για σένα αυτό που γίνεται.

5. Προετοίμασε απο το σπίτι σου τι θα πεις και πως θα το πεις. Όχι σαν να μαθαίνεις την ιστορία για το διαγώνισμα, αλλά να έχεις κάπου πρόχειρα στην άκρη του μυαλού σου τα σημαντικά σημεία που θέλεις να αναλύσετε, το ζητούμενο της κουβέντας και τι έχεις να προτείνεις σε περίπτωση που δεν τα βρείτε εξαρχής. Μην το γελάς, πάνω στο άγχος σου και στην ανάγκη σου να εκφραστείς, ενδέχεται να μπλοκάρεις και τελικά να μην πετύχεις το σκοπό σου. Μιας και κάνεις την αρχή (και μπράβο σου), φρόντισε να την κάνεις όπως πρέπει!