Μην αγχώνεσαι, συμβαίνει σε όλους. Είναι απολύτως λογικό να αισθάνεσαι ώρες ώρες λυπημένη και να μην ξέρεις γιατί. Δε σημαίνει ότι έχεις κατάθλιψη απαραίτητα, ούτε ότι είσαι τρελή. Δες εδώ πέντε πράγματα που κάνουν τη ζωή σου πιο δύσκολη.

Όπως και να έχει, προσπάθησε να κάνεις τα παρακάτω για να διαπιστώσεις γιατί αισθάνεσαι έτσι, και για να νιώσεις καλύτερα στο μέλλον αλλά και για να σου συμβαίνει πιο σπάνια.

1. Δώσε βάση στα όνειρά σου

Ο ύπνος, πολλές φορές, μας λέει πολλά για το υποσυνείδητό μας. Το λένε οι επιστήμονες, το λένε οι φίλοι μας, το λέει και ο ίδιος μας ο εαυτός. Όταν βλέπεις για παράδειγμα άσχημα όνειρα, σημαίνει ότι είσαι προβληματισμένη για κάτι, ότι αισθάνεσαι άγχος για κάποια πράγματα που σκέφτεσαι ή ότι είσαι λυπημένη για κάτι. Δες εδώ τι δείχνει η στάση που κοιμάσαι για τον χαρακτήρα σου.

2. Σκέψου το χθες και το αύριο

Μήπως συνέβη κάτι που σε «χάλασε» τις προηγούμενες μέρες στη δουλειά, στη σχολή ή στο φιλικό σου περιβάλλον και σε «έριξε» χωρίς να το καταλάβεις; Δεν χρειάζεται να έγινε κάτι βαρύ, να μάλωσες χοντρά με κάποιον για να μην έχεις κέφια σήμερα. Μπορεί να έγινε κάτι μικρό, που ήταν αρκετό να σε χαλάσει. Από την άλλη, μπορεί να μην αισθάνεσαι όμορφα, γιατί τις επόμενες μέρες θα βρεθείς σε ένα μέρος ή θα κάνεις κάτι που είναι άβολο, γι'αυτό να είσαι από τώρα έτσι. Δες εδώ έξι τρόπους για να διώξεις το άγχος και τη μιζέρια από τη ζωή σου.

3. Εξέτασε την περίπτωσή σου


Τι εννοούμε; Είναι καθαρά ψυχολογικό ή μήπως φταίνε και λίγο οι ορμόνες σου; Μήπως περιμένεις περίοδο και σου φταίνε όλα; Μήπως ξεκίνησες κάποιο φάρμακο που επηρεάζει τη διάθεσή σου; Μπορεί να μην είναι ψυχολογικό το ζήτημα, αλλά ορμονικό!

4. Ξεκίνα το γράψιμο


Το να γράψεις τα συναισθήματά σου, μόνο καλό θα σου κάνει, και όχι κακό! Γράφοντας αυτό που νιώθεις, θα σε «ξελαφρώσει» και ίσως σου δώσει και τις απαντήσεις για το τι πραγματικά αισθάνεσαι και τους λόγους για αυτή την κατάσταση. Δες εδώ 8 μικροπράγματα που μπορούν να σου χαλάσουν την μέρα.

5. Νοιάσου για το σώμα σου


Η σωματική υγεία επηρεάζει άμεσα την ψυχική. Προσπάθησε να μείνεις υγιής, να εξασκείς το σώμα σου και να τρως υγιεινά, καθώς η επιστήμη λέει πως η γυμναστική και η υγιεινή διατροφή ανεβάζουν τη διάθεση.Δες εδώ πως θα αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε 10 βήματα.

6. Ζήτα τη συμβουλή ενός ειδικού


Εάν νιώθεις ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν σου ταιριάζει, τίποτα δε σου λύνει λύση, τίποτα δε σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, τότε δεν είναι κακό να ζητήσεις τη συμβουλή ενός ειδικού. Μπορεί να είναι ψυχολόγος, μπορεί να είναι ψυχίατρος, σίγουρα όμως να απευθυνθείς σε κάποιον που έχει γνώσεις και κατάρτιση, και όχι σε κάποιον τσαρλατάνο.

7. Κάνε κάτι που θα σε κάνει χαρούμενη!

Η πιο απλή αλλά και η πιο αποτελεσματική συμβουλή! Εάν δεν έχεις κέφια, κάνε αυτό που θέλεις για να νιώσεις χαρούμενη! So simple! Δες εδώ 10 απλούς τρόπους που θα σε κάνουν πιο χαρούμενη.