Δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί, αλλά σύμφωνα με το Y-olo.gr όλα είναι μια δήλωση. Όλα είναι μια πράξη πολιτική. Η πολιτική με την ευρύτερη έννοια είναι το κάθε τι που κάνουμε συνειδητά σε συγκεκριμένες περιστάσεις. Για παράδειγμα είναι η πολιτική σου να μην κάνεις πρώτη κίνηση στα ραντεβού. Έτσι, σου είπαμε την σημειολογία για το χρώμα των ρούχων σου, για το χρώμα των ματιών σου, το χρώμα του κραγιόν σου και πολλά ακόμα. Άλλα από αυτά είναι πιο συνειδητές επιλογές, άλλα όχι. Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν το κάνεις συνειδητά, αλλά είναι κάτι μηχανικό και αυθόρμητο. Είναι η στάση του σώματος σου την ώρα που κοιμάσαι. Και αυτή η στάση είναι εξίσου ομιλητική για τον χαρακτήρα σου. 

Πολύ λογικά θα σκεφτείς,γιατί να σε νοιάζει κάτι που δεν το καταλαβαίνεις και δεν το βλέπεις. Εσύ δεν το βλέπεις. Αυτός όμως που κοιμάται μαζί του το βλέπει. Και εν πάσει περιπτώσει έχει πάντα ενδιαφέρον να μαθαίνεις πράγματα για σένα που δεν τα είχες φανταστεί με άλλον τρόπο.

1. Εμβρυακή στάση. Η πιο συνηθισμένη στάση ύπνου. Πέραν του ψυχολογικού ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε μια ορμέμφυτη τάση να επιστρέψουμε στον τόπο του εγκλήματος, δηλαδή την κοιλιά της μάνας μας, η στάση αυτή συνυποδηλώνει ένα κουβούκλιο. Ένα σκληρό καβούκι με ευαίσθητο εσωτερικό. Είσαι δηλαδή ένας άνθρωπος που κρατάει άμυνες, αλλά αν πέσουν κόβεσαι με την καρδιά ενός μαρουλιού.

2. Στάση κούτσουρο. Κοιμάσαι στο πλάι με όλο σου το κορμί τεντωμένο. Συνήθως συνοδεύεται και από το χέρι που διπλώνει κάτω από το μαξιλάρι. Αυτό δείχνει ότι είσαι ένας άνθρωπος κοινωνικός, που εμπιστεύεσαι εύκολα τους ανθρώπους και είσαι και καλόβολος. Δεν είσαι δύστροπος και παράξενος στις απαιτήσεις σου.

3. Στο πλάι με τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα και τα χέρια πάνω στο μαξιλάρι

Yearner Position

Αυτή η στάση σημαίνει ότι είσαι κυνική και καχύποπτη μεν, αλλά ανοιχτόμυαλη και διαθέσιμη να δοκιμάσεις νέα πράγματα δε.

4. Στρατιωτική στάση. Όπως ο στρατιώτης στο μέτωπο κοιμάται ανάσκελα με το όπλο στα χέρια ώστε να έχει αίσθηση τι γίνεται σε κάθε πλευρά, έτσι και εσύ. Μόνο που δεν έχεις όπλο. Ίσως μόνο το ροχαλητό που συνήθως είναι πακέτο με αυτή τη στάση. Το βασικότερο βέβαια είναι ότι είσαι ετοιμοπόλεμη και σε εγρήγορση ακόμα και στον ύπνο σου. Σκέφτεσαι πράγματα και έχεις άγχος, μάλλον για την αυριανή μέρα στην δουλειά.

Soldier Position

5. Στάση αστερίας. Είναι παρόμοια με την από πάνω, απλώς τα χέρια δεν είναι στο στήθος. Είναι απλωμένα είτε πλάγια είτε πάνω από το κεφάλι. Είναι σπάνιο για τους ανθρώπους να κοιμούνται έτσι, αλλά όσοι το κάνουν είναι συνήθως ακουστικοί τύποι, που θέλουν να σε συμπονέσουν, ενώ οι ίδιοι δεν θέλουν να είναι στο επίκεντρο της προσοχής.

6. Μπρούμυτα. Αυτή η στάση είναι συνήθως η τελευταία που παίρνει ο άνθρωπος που ψάχνει την πιο βολική στάση πριν κοιμηθεί. Αφού τις έχει δοκιμάσει όλες καταλήγει σε αυτήν. Το κεφάλι από τη μία πλευρά και το μαξιλάρι διπλωμένο στην αγκαλιά. Τέτοιοι τύποι είναι πιο αποφασιστικοί, γρήγοροι στο να αλλάξουν ρότα, αλλά είναι ταυτόχρονα νευρικοί και το στομάχι τους δεν αντέχει την κριτική.