Η αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιόμαστε. Την χτίζουμε σιγά σιγά. Είναι, ουσιαστικά, μια μορφή αγάπης και εκτίμησης προς τον εαυτό μας και αν δεν την έχουμε, δυσκολευόμαστε στις σχέσεις, τη δουλειά, τις φιλίες μας.

Υπάρχουν  κάποιοι τρόποι, που αν έστω ακολουθήσεις τους μισούς από αυτούς που σου προτείνουμε, θα γίνεις άλλος άνθρωπος.

1. Κάνε κάτι καλό μόνο για εσένα κάθε μέρα. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, το οποίο όμως σε ευχαριστεί.

2. Κάνε παρέα με ανθρώπους που σε υποστηρίζουν, σε στηρίζουν ψυχολογικά και δεν έχουν αρνητική ενέργεια. Δε συζητάμε να είναι να τους τρέχουν τα σάλια, ούτε να σου λένε πόσο ωραία είσαι κάθε μέρα. Απλά, να μην είναι κακοπροαίρετοι. 


3. Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε μεταχειρίζεται χωρίς σεβασμό. 

4. Επιβράβευσε τον εαυτό σου με δώρα μετά από κάθε μικρή ή μεγάλη επιτυχία.

5.  Κάπου είσαι καλή! Σταμάτα να το κρύβεις (και στον εαυτό σου) και ανάδειξέ το ως δυνατό σου σημείο. Είτε είναι ένα ταλέντο σου, είτε κάτι στην εξωτερική σου εμφάνιση, σε όλες τις πτυχές της ζωής μας έχουμε ένα «ατού». 

6. Μην υποτιμάς τον εαυτό σου.

7. Μη φοβάσαι να κάνεις λάθη. Αλάνθαστοι είναι αυτοί που δεν κάνουν τίποτα. Τα πράγματα που δεν κάναμε σωστά, μας μαθαίνουν και μας κάνουν καλύτερους.

8. Πάρε τον χρόνο σου. Όταν υπάρχει στη ζωή σου μια νέα κατάσταση, που δεν ξέρεις πώς να την διαχειριστείς, μην έχεις άγχος ότι δεν θα ανταποκριθείς. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου.Ολοι  οι άνθρωποι το χρειαζόμαστε.

9. Αγάπησε τη μοναδικότητά σου.Μην συγκρίνεις μόνιμα  ον εαυτό σου με τους άλλους. Όποιος φαίνεται φαινομενικά πετυχημένος, ευτυχισμένος και πάει λέγοντας δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας.

10. Έχε ρεαλιστικές προσδοκίες από εσένα. Δεν γίνεται να περάσεις με 10 όλα τα μαθήματα στην εξεταστική, ούτε να σε γουστάρουν όλοι που σου αρέσουν. Αποδεσμεύσου λοιπόν από το «τέλειο» και θέσε φυσιολογικά κριτήρια για τον εαυτό σου.

 

self confidence hilarie burton gif