Δεν χρειάζονται και πολλά για να χαλάσει η μέρα μιας γυναίκας. Αρκεί ένα «τσακ» για να πιάσει πάτο η αυτοπεποίθησή μας και να μην θέλουμε να μιλήσουμε σε άνθρωπο. Οι επιστήμονες θέλησαν να ερευνήσουν πόσο ασήμαντο μπορεί να είναι αυτό το «τσακ» που μας καταστρέφει την διάθεση και ανακάλυψαν 8 ενδιαφέρουσες αιτίες καθημερινής δυστυχίας, που θα σου παρουσιάσουμε αμέσως.

1. Το να νιώθεις χοντρή

Μπορεί να ευθύνονται τα size 0 μοντέλα του περιοδικού μόδας που ξεφύλλισες μαζί με τον καφέ σου ή το πεισματάρικο τζιν που αγόρασες μόλις πέρσι και δεν μπορείς να βάλεις πια χ ωρίς να πάθεις ασφυξία. Πάντως ,το να μην αισθάνεσαι άνετα με το σώμα σου είναι αρκετά δυσάρεστο και σου χαλάει τα κέφια γενικώς. Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι ακόμα και οι γυναίκες που βασικά αγαπούν το σώμα τους κατά καιρούς εύχονται να είχαν άλλο σωματότυπο.

2. Η κακοκαιρία

Έξω έχει πλακώσει μαύρη μαυρίλα και για να πας στην σχολή χρειάζεσαι βάρκα (αν δεν την έχει πάρει ο αέρας μέχρι να φτάσεις). Το σκηνικό θυμίζει Βιβλική καταστροφή και, όσο να πεις, η αισιοδοξία σου δεν βρίσκεται στα ύψη. Δεν είσαι η μόνη: η έρευνα έδειξε ότι η κακοκαιρία επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία όχι μόνο των γυναικών, αλλά και των αντρών.

 3. Ένα σπασμένο νύχι

Σίγουρα είναι εκνευριστικό, ειδικά άμα τα’χεις σκάσει και για ένα άψογο μανικιούρ. Όμως, αγαπητή φίλη, αν ένα σπασμένο νύχι αρκεί για να βρεθεί η ψυχολογία σου στα Τάρταρα, σε συμβουλεύω να ξεχάσεις το γαλλικό  και να διατηρείς τα νυχάκια σου κοντά και ταπεινά.

4.   Όταν η τεχνολογία…απεργεί

Είναι αλήθεια ότι πλέον, μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας εξαρτάται από ένα κάρο gadgets. Γι’αυτό, όταν το ίντερνετ μας κάνει νάζια  ή ο εκτυπωτής μαρσάρει και τελικά δεν τυπώνει τίποτα, είναι λογικό να φουρκιζόμαστε. Ειδικά αν αυτά που πασχίζουμε να τυπώσουμε έχουν να κάνουν με την δουλειά μας.

5.   Όταν η οικογένεια μετατρέπεται σε τσίρκο

Είσαι γυναίκα γύρω στα 35. Ο άντρας ξύπνησε πάλι από το λάθος πλευρό κι έχει νεύρα. Σαν να μην σου έφτανε η συζυγική γκρίνια, έχεις και 2-3 μικρά τερατάκια που οργώνουν το σπίτι ουρλιάζοντας, με απώτερο στόχο να σου προκαλέσουν την χειρότερη δυνατή ημικρανία. Διόλου παράξενο λοιπόν το να θες να φύγεις τρέχοντας, να αλλάξεις όνομα και να αναζητήσεις καταφύγιο σε χώρες μακρινές και δυσπρόσιτες.

6.  Τα status των φίλων σου στο Facebook

Λίγο πολύ όλοι χρησιμοποιούμε τα social media για να δείξουμε στον κόσμο ότι κάθε σ/κ βγαίνουμε στα καλύτερα τα μέρη με τις καλύτερες παρέες και ότι, γενικώς, η καθημερινότητά μας είναι τουλάχιστον συναρπαστική. Η όλη φάση καταντάει όμως καμιά φορά κουραστική. Ας παραδεχτούμε ότι όλες έχουμε μέρες που θέλουμε να γράψουμε ένα μεγαλόπρεπο «ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ» κάτω από κάθε χαρωπό τσεκ-ιν που ξεπηδάει στην αρχική μας, και στην συνέχεια να σβήσουμε κάθε φλύαρο «φεϊσμπουκικό» μας φίλο.

7. Το να ξυπνάς «Σημαδεμένη»

Είτε πρόκειται για έγκαυμα από τον ήλιο, είτε για σπυρί καταμεσής στο κούτελο ή για καινούργια ρυτίδα, είναι σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θες να αντικρίσεις στον καθρέφτη σου το πρωί. Ιδιαίτερα αν ετοιμάζεσαι για συνέντευξη για νέα δουλειά, ή για το πρώτο σου ραντεβού με το καινούργιο αίσθημα.

8. Όταν το μαλλί ξεφεύγει από κάθε έλεγχο

Εντάξει, όπως και η περίπτωση με το σπασμένο νύχι, το τζαζεμένο μαλλί δεν είναι δα και καμιά τραγωδία. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι όταν το απ’έξω μας δεν είναι στις καλύτερές του, επηρεάζεται και το μέσα μας.