Και σε ποιον αρέσει να περιμένει; Έτσι και αλλιώς, αυτή η αναμονή πριν κάνεις το επόμενο βήμα στη φρέσκια σου σχέση έχει μειωθεί αρκετά όσο περνούν τα χρόνια. Όπως και να χει, η βιασύνη και η έλλειψη υπομονής σχετικά μ' αυτό το περιβόητο επόμενο βήμα στη σχέση σου δεν είναι καλό πράγμα - ποτέ δεν ήταν. Σύμφωνα με έρευνα λοιπόν το να καθυστερήσεις τη σωματική επαφή με το ταίρι σου, κάνει τη σχέση σου καλύτερη - κι όμως! - και είναι η πιο σοφή επιλογή που μπορείς να κάνεις.

Σύμφωνα με έρευνα, τα ζευγάρια που έκαναν σεξ αρκετά νωρίς, σαν να λέμε μετά το πρώτο ραντεβού ή τον πρώτο μήνα που έβγαιναν, τελικά δεν είχαν καθόλου πετυχημένη σχέση στην πορεία. Ο λόγος που συνέβη κάτι τέτοιο είναι ο εξής: από τη στιγμή που το σεξ μπήκε γρήγορα στη σχέση τους, το ενδιαφέρον των ατόμων στράφηκε εκεί και όχι σε άλλους βασικούς παράγοντες, όπως η επικοινωνία ή ο χαρακτήρας του άλλου. Πιο πρακτικά, ο πρώτος καιρός της σχέσης καλό θα ήταν να αφιερώνεται στην πνευματική επαφή που μπορεί να έχουν δυο άτομα και όταν αυτή παγιωθεί, τότε σειρά έχει η σωματική (και με την ευχή μου παιδιά μου).

Στην ίδια έρευνα τα άτομα απάντησαν ότι στο πρώτο ή δεύτερο ραντεβού από άποψη εμπιστοσύνης, ούτε τα κατοικίδια τους δε θα άφηναν ο ένας στον άλλο για ένα ΣΚ. Αναρωτιέμαι, μήπως αυτό δείχνει ότι προφανώς και δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στις αρχές της σχέσης οπότε ποιος ο λόγος να βιαστείς;

Α και ξέρεις ποια ζευγάρια έδειξε η έρευνα ως τα τοπ πετυχημένα; Αυτά που περίμεναν μέχρι το γάμο για να έρθουν σε επαφή! Δε στο συστήνω, αλλά έπρεπε να στο πω κι αυτό.