Δε μπορώ να πω ότι ανήκω σε εκείνες που μισούν να βγάζουν τα φρύδια τους, καθώς το βρίσκω κάπως αγχολυτικό – και λίγο διασκεδαστικό, γιατί σε κάθε τρίχα που βγάζω με πιάνει και φτέρνισμα. Αλλά, γούστα είν’ αυτά. Ή βίτσια. Όπως και να ‘χει, αν θεωρείς τη συγκεκριμένη διαδικασία εφιαλτική, λόγω πόνου, τραυματισμών και τσουξίματος (τσέκαρε βέβαια μήπως κάνεις και κανένα απ' αυτά τα λαθάκια), έχουμε 5 τρόπους να γίνει παιχνιδάκι.

1. Έλα να ανοίγουν οι πόροι

Όπως ισχύει και με το ξύρισμα, μετά το ντους, οι πόροι του δέρματος διαστέλλονται και οποιοδήποτε είδος αποτρίχωσης γίνεται αρκετά πιο ανώδυνο. Μία ακόμη λύση, είναι να βρέξεις μια πετσέτα με ζεστό νερό και να την εφαρμόσεις στην περιοχή των φρυδιών για 2-3 λεπτά.

2. Καινούριο τσιμπιδάκι μου

Τσιμπιδάκια με γδαρμένες άκρες, που έχουν μαζέψει υπολείμματα και γενικότερα δεν είναι λαμπερά και λεία, δεν έχουν θέση στο νεσεσέρ σου. Φρόντιζε να καθαρίζεις το τσιμπιδάκι σου μετά από κάθε χρήση και μην το κρατάς 10 χρόνια. Όποτε κρίνεις απαραίτητο, άλλαξέ το. Μεγάλο έξοδο, δεν το λες.

3. Κόψε το κακό απ’ τη ρίζα

Όπου κακό, ανεπιθύμητες τρίχες. Δύο είναι τα βήματα της επιτυχίας: πιάνεις την κάθε τριχούλα όσο πιο κοντά στη ρίζα γίνεται και την τραβάς προς τη φορά που μεγαλώνει. ΟΧΙ αντίθετα και ΟΧΙ απ’ την άκρη, καθώς έτσι πιθανότατα θα σπάσει και θα πρέπει να την ξανατραβήξεις. Διπλάσιος πόνος σα να λέμε.

4. Αν δεν είσαι σίγουρη, σταμάτα

Ξέρω, με το που πιάνεις το τσιμπιδάκι στα χέρια, ο πειρασμός να μαδήσεις τα φρύδια σου όσο περισσότερο γίνεται είναι μεγάλος. Τα αποτελέσματα όμως συνήθως είναι καταστροφικά, επομένως, με ρέγουλα το... ξετρίχιασμα. Άσε που το πυκνό φρύδι είναι hot, τα 'χουμε ξαναπεί.

5. Με τη δύναμη της αλόης

Eίναι το κόλπο που συνιστούν μέχρι και οι δερματολόγοι. Λίγη αλόη είναι αρκετή για να καλμάρει το δέρμα από ερεθισμούς και πληγές. Μπορείς να δοκιμάσεις κάποια κρέμα που την περιέχει στη σύνθεσή της ή να πάρεις αυτούσιο το τζελ από μια γλάστρα με αλόη!