Φρύδια, αυτή η μάστιγα. Η περιποίησή τους έχει ταλαιπωρήσει γενιές και γενιές, με τις πιο παλιές να μην έχουν αφήσει τρίχα για τρίχα (ρώτα τη μαμά σου και θα σου πει για τη μόδα των ‘70s). Μπορεί πλέον τα πρότυπα να έχουν αλλάξει και η μόδα να προστάζει φρύδια πυκνά σαν θάμνο (εντάξει, στο περίπου) όμως δε χρειάζεται να φτάνουμε στα άκρα. Με τα παρακάτω βήματα θα βρεις το σχήμα που σου ταιριάζει, άσχετα από μόδες κτλ.

Θα χρειαστείς:

Ένα λοξό πινελάκι

Ένα πινέλο κονσίλερ

Ένα μολύβι φρυδιών ή μια σκιά για φρύδια στην απόχρωση των μαλλιών σου

Ένα κονσίλερ 1-2 τόνους πιο ανοιχτό από την απόχρωση της επιδερμίδας σου

ΒΗΜΑ 1ο: Ρίξε μια ματιά στην κατάσταση

Δες πού πρέπει να τα αραιώσεις ή πού υπάρχουν κενά. Για να βρεις πού πρέπει να ξεκινάνε και πού πρέπει να κάνουν καμπύλη, το παρακάτω σκίτσο θα σε βοηθήσει πολύ.

Βήμα 2ο: Χτένισμα

Χτένισέ τα με τη φορά και κατεύθυνση που θέλεις να έχουν, ακολουθώντας το φυσικό τόξο. Δε θέλεις να καταλήξεις ούτε με έκπληκτη έκφρασή ούτε με puppy eyes.

Βήμα 3ο: Γέμισε πρώτα την εξωτερική πλευρά

Το χέρι είναι πιο βαρύ στο ξεκίνημα, επομένως άρχισε να γεμίζεις με το μολύβι από έξω προς τα μέσα καθώς έτσι είναι πιο εύκολο να «σβήσεις» το αποτέλεσμα για να φαίνεται πιο φυσικό. Ένα να θυμάσαι: απαλές πινελιές. Το τονίζω.

Βήμα 4ο: Γέμισε το εσωτερικό

Αφού λοιπόν σχηματίσεις το επιθυμητό μήκος και τόξο, ξεκίνα να γεμίζεις και το εσωτερικό. Κάνε κοφτές κινήσεις προς τα πάνω και προς τα έξω, για να φαίνεται πιο natural και να ντεγκραντάρει πιο φυσικά.

Βήμα 5ο: Το blending το σωστό

Χρησιμοποίησε το βουρτσάκι για να χτενίσεις κατά μήκος ώστε να αναμειχθούν οι αποχρώσεις. Και εδώ θέλει απαλές κινήσεις για να μη φύγει το προϊόν.

Βήμα 6ο: Καθάρισε το τοπίο

Εδώ αναλαμβάνει το κονσίλερ. Χρησιμοποίησέ το για να «καθαρίσεις» τη γύρω περιοχή και να τονίσεις ακόμα περισσότερο το σχήμα.

Βήμα 7ο: Σταθεροποίησε

Δε χρειάζεται να ξοδευτείς για ειδικά τζελ φρυδιών που σταθεροποιούν το αποτέλεσμα. Θα σου πω εγώ το μυστικό: Λακ. Πέρασε μια μικρή ποσότητα και το αποτέλεσμα θα μείνει σταθερό όλη μέρα. Με μέτρο όμως, για να μην καταλήξεις να μοιάζεις σα να το παράκανες με  τo botox. Ή σαν μάγισσα της Disney.