Ξέρω ξέρω, είναι δύσκολο να περνάς από τον διάδρομο με τα καλλυντικά και να μη σου κινεί την περιέργεια όποιο περίεργο και εναλλακτικό προϊόν ανακαλύπτεις. Να θυμάσαι όμως ότι οι περισσότερες ανάγκες που νομίζεις ότι έχεις είναι πράγματα που σου έχουν επιβάλλει οι εταιρίες ομορφιάς και το internet, επομένως κάνε skip σε αγορές που δεν έχουν να σου προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο παρά στιγμιαία ικανοποίηση. Πάρε παράδειγμα μερικά από τα παρακάτω:

Primer για βλεφαρίδες

Είναι αυτό που όταν το πρωτοείδες το πέρασες για λευκή μάσκαρα και παραξενεύτηκες. Δουλειά του είναι να προετοιμάζει τις βλεφαρίδες ώστε να δείχνουν πιο πλούσιες όταν περάσεις τη μάσκαρα, όμως θα σου πω ένα μυστικό: baby ταλκ. Πέρνα λίγη πούδρα από τις βλεφαρίδες σου και δε θα χρειαστείς ποτέ κανένα primer.

Scrub χειλιών

Το μόνο που προσφέρουν είναι ωραίο άρωμα και fancy συσκευασίες. Κατά τ’ άλλα, τρίψε τα χείλη σου με ζάχαρη, μέλι και μια οδοντόβουρτσα και θα έχεις ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς να δώσεις ευρώ.

Primer για το μακιγιάζ

Nαι, βοηθά να δείχνουν οι πόροι πιο σφιχτοί και να κρατάει το μακιγιάζ περισσότερο. Οι πιο πολλές όμως, δε χρειαζόμαστε αδιάβροχο μακιγιάζ σε καθημερινή βάση, εκτός αν είμαστε κολυμβήτριες ξέρω γω. Στην τελική make up είναι, να φύγει να πάει πού;

Κρέμα ξυρίσματος

What? Κι όμως, η κρέμα έχει σκοπό να κάνει το δέρμα πιο απαλό για να κάνεις πιο εύκολο ξύρισμα, το ίδιο όμως κάνει και το conditioner. Γι’ αυτό επένδυσε σε μια μεγάλη συσκευασία μαλακτικής για τα μαλλιά που θα έχει διπλό ρόλο και ξεφορτώσου τα πολλά μπουκαλάκια.

Οτιδήποτε «αντι-κυτταριτιδικό»

Η καφείνη που περιέχουν το μόνο που θα κάνει είναι να δώσει ένα στιγμιαίο boost στην επιδερμίδα σου. Δυστυχώς όμως, η όψη φλοιού πορτοκαλιού δεν καταπολεμάται με κρέμες από το φαρμακείο αλλά με άσκηση και σωστή διατροφή.

Κρέμες για εξειδικευμένα σημεία

Δηλαδή πέλματα, γόνατα, αγκώνες, πίσω από τα αυτιά, whatever. Αν υπάρχει ένα μέρος που χρειάζεται διαφορετικές υφές και φόρμουλες, είναι το πρόσωπό σου. Στο σώμα, όποια ενυδατική και να απλώσεις την ίδια δουλειά θα κάνει. Μην τσιμπάς.