Υπήρχε κάποτε μια εποχή που το ξύρισμα σε σημεία του σώματος πέραν του προσώπου ήταν άγνωστο. Αν κάνετε τον κόπο να δείτε ταινίες και ιδίως ταινίες πορνό από τις δεκαετίες του ’80 και αρχές ’90 θα καταλάβετε ότι η τρίχα έρρεε άφθονη και ο θάμνος ήταν σύνηθες φαινόμενο. Ώσπου οι άνθρωποι αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να τρώνε τόση τρίχα κατά την διάρκεια του στοματικού και μπήκαν στη ζωή των γυναικών κυρίως τα laser και τα μπικίνι.

 

Και το παχύ στρώμα τρίχας εξαφανίστηκε από πολλά σημεία. Τα φρύδια είναι ένα από αυτά. Φαίνεται όμως πως οι εποχές κάνουν κύκλους και βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα μόδα.

 

Πριν από μια πενταετία εμφανίστηκε στο προσκήνιο η Έμμα Στόουν. Η Έμμα ήταν το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Βασικά ήταν αυτή που έκανε το κορίτσι της διπλανής πόρτας να είναι το απόλυτο σέξι θηλυκό που θέλουν οι άντρες. Δεν είναι τυχαίο ότι χωρίς κάτι το εξωπραγματικά εντυπωσιακό είναι στις πρώτες 3-4 θέσεις των ανδρικών προτιμήσεων. Η Έμμα έκανε τις φακίδες στοιχείο που μπορεί σε ένα ωραίο σύνολο να αρέσει πολύ στον άνδρα.

Αυτή η καινοτομία της Έμμα δεν έχει ξεθωριάσει ακόμα και σίγουρα ορίζει τις επιθυμίες πολλών ανδρών, αλλά τον τελευταίο καιρό παρατήρησα ότι κάτι νέο έχει αναδυθεί. Μια νέα μόδα που δεν ξέρω αν είναι καλή ή κακή. Ξέρω όμως ότι τείνει να πάψει να ενοχλεί τους άνδρες. Και τα fashion brands εξίσου.

Η Κάρα Ντελεβίν είναι ο θιασώτης, η γυναίκα που καθρεφτίζει αυτή την αλλαγή. Το φρύδι-θάμνος είναι οι νέες φακίδες. Είναι εκείνο το στοιχείο που πλέον πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο παίρνοντας παράδειγμα από την Κάρα ενσωματώνουν στο λουκ τους. Το τσιμπιδάκι για τα φρύδια αποκτά λιγότερη χρησιμότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Κάρα είναι από τις πλέον ακριβοπληρωμένες στο χώρο των φωτογραφήσεων και των εξωφύλλων, ενώ την ζητούν από πολλά brands ρούχων, γυαλιών κ.α. για να γίνει κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας τους.

Σίγουρα δεν είναι τα φρύδια που την κάνουν σέξι, αλλά το γενικό πακέτο. Θα μπορούσε όμως ένας άνδρας να σταθεί σε αυτά ως αρνητικό στοιχείο. Δεν συμβαίνει. Αντιθέτως όσο το κοιτάζουν τόσο τους αρέσει. Και να ήταν μόνο η Κάρα.

Επόμενο πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι η Σοφία Βεργκάρα. Αυτή η γυναικάρα που είναι το πουλέν μου, μπορεί να έχει ένα στήθος και καμπύλες που ορέγεται κάθε αρσενικό, αλλά έχει κι αυτή ευδιάκριτα φρύδια που τα εντοπίζεις από τα πρώτα στην εμφάνιση της. Μόλις ξεπεράσεις το θέμα με το στήθος είναι το επόμενο που κοιτάει ο άντρας. Και πάλι δεν είναι καθόλου ενοχλητικό.

Θέλετε άλλα παραδείγματα; Η Κίρα Νάιτλι είναι μία από αυτές που δεν περιποιούνται τα φρύδια τους. Η Κίρα βέβαια έχει όλο το physique του αγοροκόριτσου. Πολλές φορές και η Lady Gaga, που ούτως ή άλλως είναι μια στυλιστική εξτραβαγκάντσα, φροντίζει να φουντώνει τα φρύδια της. Μιλάμε για ένα παγκόσμιο fashion icon.

Θες κι άλλα ονόματα; Η παλιά Τζένιφερ Κόνελι το έκανε before it was cool. Ένα διάσημο μοντέο ρούχων για κορίτσια, η Τίφανι Μπράουν έχει επίσης παχιά φρύδια. Η Μέγκαν Φοξ είναι και αυτή στο κλαμπ. Η νεαρή ηθοποιός Λίλι Κόλινς (στην ακριβώς από πάνω φωτογραφία) έχει τρομερές επιτυχίες κι ας έχει φρύδια-φούντες. Νομίζω έγινα σαφής.

Φυσικά αν μιλούσαμε για μεμονωμένες γυναίκες αυτό δεν θα γινόταν ζήτημα. Αλλά όπως ανέφερα για την Κάρα Ντελεβίν, εδώ μιλάμε για επιφανείς γυναίκες που επηρεάζουν τη μόδα και αποτελούν χρυσά κορίτσια για brands της μόδας και του στυλ.

Λέτε να βρισκόμαστε στην απαρχή μιας νέας εποχής; Η εξάπλωση του πάντως έγινε γρήγορα και ραγδαία! Μήπως τελικά να ακούς τι σου λέει η Μαρία;