Σε εκνευρίζουν κι όσο κι αν προσπαθείς, δε μπορείς να τους ξεφορτωθείς. Ο λόγος για τους μαύρους κύκλους, οι οποίοι όχι μόνο σε κάνουν να ξοδεύεις περιουσίες ολόκληρες σε concealer αλλά δε λένε και να ξεκουμπιστούν. Η κατάσταση χρειάζεται στοχευμένο πλάνο, οπότε ξεκίνα δράση!

1) Αρχικά, βρες τι είναι αυτό που τους προκαλεί. Μπορεί η αιτία να είναι κληρονομική, μπορεί και να ευθύνονται τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια ή η έλλειψη ύπνου.

2) Ξεκίνα - επιτέλους, να φοράς αντηλιακό. Αν το πρόσωπο είναι μια φορά ευαίσθητο κάτω από τον ήλιο, η περιοχή των ματιών είναι πέντε.

3) Περισσότερο νερό, λιγότερο αλκοόλ. Σα σύνθημα δεν ακούγεται; Έτσι πρέπει να το βλέπεις, αφού είναι μονόδρομος για ένα δέρμα λαμπερό, χωρίς κύκλους και σακούλες. Το νερό θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις τις τοξίνες που συγκρατούνται κάτω από τα μάτια και οι οποίες προκαλούν κατακράτηση υγρών και πρήξιμο.

4) Μην απλώνεις concealer μόνο κάτω από το μάτι, αλλά δημιούργησε ένα τρίγωνο που θα ξεκινά από την εσωτερική γωνία, θα κατεβαίνει μέχρι το τέλος της μύτης και θα τελειώνει στην εξωτερική γωνία. Έτσι θα φωτίσεις όλη την περιοχή και θα αποφύγεις αυτά τα αντιαισθητικά λευκά «μισοφέγγαρα» κάτω από τα μάτια.

5) Πήγαινε νωρίς για ύπνο. Όλο το λες αλλά ποτέ δεν το κάνεις. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει δεκάδες προβλήματα, με ένα από αυτά να είναι οι μαύροι κύκλοι

6) Κράτα την κρέμα ματιών στο ψυγείο. Όταν την εφαρμόσεις, όχι μόνο θα σε αναζωογονήσει πλήρως αλλά θα "σφίξει" και την περιοχή των ματιών, μειώνοντας το μέγεθος των αγγείων που προκαλούν τους μαύρους κύκλους.  

7) Μη σνομπάρεις τις μάσκες ματιών. Το προσωπάκι σου το φροντίζεις ευλαβικά, τα μάτια όχι; Μία μάσκα ματιών 1-2 φορές την εβδομάδα θα ξεκουράσει και θα ενυδατώσει την περιοχή, με αποτέλεσμα να δείχνεις πιο φρέσκια και λαμπερή.

8) Ακόμη, μπορείς να προμηθευτείς μια ειδική μάσκα από gel (είναι αρκετά φθηνές, κάνουν όμως πολύ καλή δουλειά).  Την αφήνεις λίγο στο ψυγείο, τη φοράς και η κρύα αίσθηση που σου μεταφέρει βοηθά στο να ξεπρητεί η περιοχή και να δείχνει πιο σφριγηλή και φρέσκια.

9) Χρησιμοποίησε ένα concealer με πορτοκαλί βάση. Είναι καλύτερο στο να εξουδετερώνει το μπλε χρώμα που δημιουργούν οι σκιές και οι μαύροι κύκλοι.

10) Άσε για λίγο το μαύρο μολύβι και το smoky μακιγιάζ, τα οποία κάνουν ακόμα πιο σκοτεινή την περιοχή, και βάλε λίγο λευκό ή μπεζ μολύβι στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου. Θα δώσει φως και θα κάνει το βλέμμα πιο λαμπερό και ξεκούραστο. Ο τέλειος αντιπερισπασμός, με άλλα λόγια.

11) Βάλε, εχμ, κόκκινο κραγιόν αντί για concealer. Όχι, δεν κάνω πλάκα. Εξουδετερώνει ΑΚΟΜΑ καλύτερα. Θα δείχνεις σα ζόμπι αρχικά, με λίγο καλό blending όμως όλα θα φτιάξουν.

12) Προτίμησε να εφαρμόζεις το concealer με τον παράμεσο, καθώς είναι το δάχτυλο με το πιο ελαφρύ άγγιγμα και απλώνει καλύτερα τοπροϊόν. Επίσης, μην το τρίβεις αλλά κάνε ταμποναριστές κινήσεις.

13) Αν το πρόβλημα επιμένει, συμβουλεύσου έναν δερματολόγο. Μπορεί οι λόγοι να είναι ορμονικοί κι επομενως να χρειάζεσαι κάποια αγωγή που θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς.

14) Last but not least: Διασκέδασέ το!