Εχεις αρχίσει να φτιάχνεις λίστα με τα πράγματα που θα πάρεις μαζί σου στις διακοπές και οι τρίχες δεν είναι ένα από αυτά. Έχεις προμηθευτεί ξυραφάκια και αφρούς και ταινίες και κρέμες αλλά δεν είναι εύκολη δουλειά και σε εκνευρίζει που θα πρέπει να τα πάρεις μαζί σου σε περίπτωση που χρειαστούν.

Υπάρχουν κάποιοι παράμετροι που ίσως δεν ξέρεις. Υπάρχουν αρκετές επιλογές ανάλογα με το χρώμα ή τον τύπο του δέρματος και της τρίχας σου. Πριν πας στην αισθητικό σου και της ζητήσεις ένα full body με κερί για να ξεμπερδεύεις κάτσε διάβασε τον οδηγό μας για να μην κάτσεις στο κρεβάτι του πόνου παραπάνω από ότι χρειάζεται.

1.Μπικίνι

Το κερί στα χέρια μια καλής αισθητικού με εμπειρία και γνώσεις, θα σου δώσει τα ιδανικά  αποτελέσματα. Οπότε ψάξε και βρες κάποια με «συστατικές επιστολές» που να εμπιστεύεσαι. Πριν το ραντεβού σου κάνε μπάνιο, και αν δεν μπορείς χρησιμοποίησε τα ειδικά υγρά μαντιλάκια για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής.

Το ξυράφι θα αφήσει το δέρμα σου ερεθισμένο και υπάρχει πάντα ο φόβος να κοπείς κάτι που αυξάνει τον φόβο μολύνσεων. Αν το επιλέξεις πρέπει να είναι προσεκτική και να κάνεις συχνά scrub για να αποφύγεις τα σπυράκια και τις τρίχες που «γυρνάνε» στην γραμμή του μπικίνι.

Το laser και οι αποτριχωτικές μηχανές είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσες έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα και σκουρόχρωμες τρίχες. Αφήνει το δέρμα σου πολύ απαλό και μειώνει την τριχοφυΐα. Το πρόβλημα είναι πως είναι ακριβό και χρονοβόρο. Δεν υπόσχεται μόνιμα αποτελέσματα και είναι επιρρεπή σε περίπτωση μιας μεγάλης ορμονικής αλλαγής.

Οι αποτριχωτικές κρέμες είναι μια καλή μέση λύση ανάμεσα στο κερί και στο ξυράφι. Υπόσχονται 3 εβδομάδες χωρίς τριχοφυΐα αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από τον δικό σου «τύπο». Το αρνητικό σε αυτή την περίπτωση είναι τα πολλά χημικά που αλλάζουν το φυσικό pH του δέρματος σου.

2.Χέρια

Και πάλι το κερί θα αφήσει το δέρμα σου λείο και απαλό. Οι τρίχες θα αραιώσουν και θα όταν ξαναβγούν θα είναι πιο απαλές.

Το ξυράφι θα κάνει το ακριβώς αντίθετο και πρέπει να το αποφύγεις για αυτό το σημείο του σώματος σου.

Μια λευκαντική κρέμα ίσως είναι η λύση για σένα που δεν έχεις ξανά «πειράξει» αυτό το σημείο. Δοκίμασε το αν έχεις ανοιχτόχρωμο δέρμα και τριχωτό που δεν είναι πολύ πυκνό.

  1. Πρόσωπο

Το κερί δεν είναι ότι καλύτερο για το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου, οπότε αν δεν έχεις πολύ σκούρες τρίχες ή κάποια παθολογική αιτία που να προκαλεί μεγάλη τριχοφυΐα καλύτερα να το αποφύγεις.

Η κλωστή είναι μια καλή λύση αφού βγάζει μια – μια τις περιττές τρίχες και αφήνει το φυσικό και ανεπαίσθητο χνούδι που χρειάζεται (ειδικά στο πρόσωπο).

Η λευκαντική κρέμα είναι ότι πρέπει για όσες δεν έχουν έντονη τριχοφυΐα και απλά θέλουν να την «καμουφλάρουν» λιγάκι.

4.Πόδια

Το ξυράφι είναι η πιο συχνή λύση για τις περισσότερες γυναίκες. Είναι πάντα στην θέση του στην ντουζιέρα μας. Ισχύει όμως το ίδιο όπως και με το μπικίνι. Απαιτεί scrub, ενυδατική κρέμα και πολύ προσοχή.

Το κερί έχει μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα αλλά το συστηματικό ραντεβού με την αισθητικό κοστίζει και… πονάει. Ίσως θες να αρχίσεις να μαθαίνεις πώς να κάνεις μόνη σου κερί. Τουλάχιστον για τα πόδια.

Οι αποτριχωτικές μηχανές πονάνε, αν και μετά από κάποιες χρήσεις αρχίζεις να συνηθίζεις. Αφήνουν απαλό δέρμα και αν το τριχωτό σου δεν είναι πολύ πυκνό, ίσως και να αξίζει να το δοκιμάσεις.

5.Μασχάλες

Το κερί είναι πολύ δύσκολο όταν μιλάμε για τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ζέστη και τα ρούχα δεν σου επιτρέπουν να αφήσεις τις τρίχες να μεγαλώσουν αρκετά. Προτίμησε το για τους χειμερινούς μήνες, αφήνοντας 3 – 4 εβδομάδες περιθώριο να φτάσουν στο επιθυμητό μήκος.

Το ξυράφι είναι ο κολλητός σου φίλος και αν δεν είσαι από τις τυχερές πιθανότατα το χρησιμοποιείς καθημερινά. Φρόντισε το δέρμα σου πριν και μετά, για καλύτερα αποτελέσματα.