Οπως εμείς έχουμε μια εικόνα του ιδανικού άντρα στο μυαλό μας, έτσι έχουν και οι άντρες την εικόνα της ιδανικής γυναίκας. Όσον αφορά στην εμφάνιση, κυριαρχούν κάποια επιθυμητά στοιχεία που θα διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, τη φάση, τη χώρα και την εποχή μη σου πω. Όπως εσύ δηλαδή αναζητάς αυτόν το μουσάτο που θα σε ρίξει στα πατώματα, έτσι και αυτοί έχουν τις δικές τους απαιτήσεις για τα ρούχα μας, το στυλ μας και ... τα μαλλιά μας. Δεν παρουσιάζω πεζούς και επιφανειακούς άντρες και γυναίκες, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, η εμφάνιση φυσικά και μετράει. Πάντα θα μετράει.

Ένα άλλο στοιχείο που παίζει ρόλο είναι και το στυλ. Αυτό πάλι βγαίνει από μέσα σου, δεν έχει να κάνει με την ομορφιά, δεν πάνε πακέτο. Μπορείς να είσαι όμορφη και να σου λείπει το στυλ, μπορείς να είσαι μέτρια και το στυλ σου να σε κάνει θεά. Η' το χεις ή δεν το χεις. Τα μαλλιά είναι μέρος αυτού του στυλ. Το κούρεμα, το χρώμα, το χτένισμα, η τρίχα που πετάει ... έχουν πολλά να πουν για το χαρακτήρα σου - ειδικά η τρίχα.

Σύμφωνα με έρευνα λοιπόν - που πολύ χαρούμενη με έκανε έχω να πω - τα πιο σέξυ μαλλιά είναι ... ταραν ταν ταν ... τα μακριά και κυματιστά. Λες και περιγράφει εμένα η έρευνα δηλαδή, αλλά δε φταίω, το 43% των συμμετεχόντων φταίει. Οι πιο προχωρημένες στυλιστικές επιλογές μάλλον δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τους άντρες, καθώς συγκέντρωσαν μόλις το 6-7%.

Τα μακριά μαλλιά για κάποιον λόγο έχουν ταυτιστεί εδώ και δεκαετίες με τη θηλυκότητα και την ομορφιά και λογικό το βρίσκω. Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα, διαπιστώθηκε ότι μια μέση γυναίκα θα ξοδέψει για τα μαλλιά της γύρω στις 50.000 ευρώ για όλη της τη ζωή - από το πρώτο τσιμπιδάκι που θα αγοράσει μέχρι την τελευταία βαφή που θα επιχειρήσει. Εξάλλου, το μήκος, το χρώμα, ακόμη και η ποιότητα μαρτυρούν πολλά για το χαρακτήρα και την υγεία της κάθε γυναίκας.

Μπορεί να φοράμε σκισμένα τζιν, σακάκια, αθλητικά αλλά τα μαλλιά μας παραμένουν πιστά στη θηλυκότητα και στη γυναικεία ταυτότητα, αφήστε τα μακριά (και σγουρά) και δε θα χάσετε. Πάρε και 15 τρόπους για να τα μακρύνεις πιο γρήγορα!