Το κομμωτήριο είναι ένας ιερός χώρος και δε σηκώνω κουβέντα. Ανταλλάζεις γκομενικές απόψεις με την κομμώτρια, κανένα πικάντικο κουτσομπολιό, βλέπεις χαλαρή τα πρωινάδικα, κρυφακούς τον πόνο της διπλανής και διαβάζεις αυτά τα περιοδικά με τα κους κους επειδή ξέρεις ότι κανείς δε θα σε κρίνει γι' αυτό. Αν δεν το νιώσεις έτσι (στο πετσί σου δηλαδή) άστο μωρέ, μην πας καθόλου.

 Μπαίνεις ξεμαλλιασμένη, με φριζαρισμένο μαλλί, σπασμένη τρίχα, τη ρίζα σου να έχει φτάσει μέχρι το γόνατο (ε εντάξει, μια μικρή υπερβολή) και βγαίνεις επίγεια θεά, με μαλλί ισιωμένο - φορμαρισμένο - καθαρές άκρες και έναν αέρα ξέρεις-ποια-είμαι-εγώ-ρε. Εσύ λοιπόν που βλέπεις τις ώρες στο κομμωτήριο σαν μια δική σου ιεροτελεστία, ξέρω ότι όσο και να νιώθεις άνετα με το χώρο, έχεις και αρκετές απορίες να γυρνάνε στο μυαλό σου.

1. Λες να γίνει κανένα λάθος και να βγω με καροτί μαλλί; Μα καλά, λες να με ξέχασε επειδή έχει κόσμο; Σχεδόν πάντα το έχω αυτό το άγχος και απλά εύχομαι να έρθει από ώρα σε ώρα, να τσεκάρει το χρώμα και να πει αποφασιστικά '' έτοιμη, πάμε να σε λούσω''.

2. Αν της πω να μου κάνει κανένα κοτσιδάκι στο τέλος λες να μου το χρεώσει; Σιγά μην πληρώσω 15 ευρώ για μια πλεξούδα, άραγε μετράει για χτένισμα; Α τέλεια, θα κρατήσω για χιλιοστή φορά και όλα τα τσιμπιδάκια που θα μου βάλει.

3. Θα με ρωτήσει αν θέλω καφέ, τι θα γίνει; Αχ μου έφερε και κουλουράκι η γλυκούλα, εδώ θα έρχομαι για καφέ, τέλος.

4. Αν δε μου αρέσει το χρώμα, της το λέω φεύγοντας άραγε; Μάλλον ναι, να ξέρει τι θέλω ακριβώς άλλη φορά ή να το διορθώσει και τώρα άμα γίνεται. 

5. Γιατί της παίρνει τόσο χρόνο να ανακατέψει τη βαφή; Θα μου πεις, με τόσο μαλλί, μέχρι αύριο θα ανακατεύει η γυναίκα. Να θυμηθώ να της αφήσω κάτι στο τέλος.

6. Είμαι η αγαπημένη της πελάτισσα; Σίγουρα θα είμαι. Μόνο με μένα γελάει τόσο. Αλλά τώρα που το λες και το παρατηρώ, μιλούσε και με την άλλη που έκανε ανταύγειες.

7. Ποιος διαλέγει τα περιοδικά εδώ πέρα τέλος πάντων; Σχεδόν όλα ίδια είναι, τι εννοείς είναι του προηγούμενου μήνα;

8. Κι αν βαριέται να ακούει τα γκομενικά μου κάθε φορά; Μπααα δε νομίζω μωρέ, αφού μου λέει και τα δικά της.

9. Πως να αποφύγω με τρόπο τα προϊόντα που μου προτείνει στο τέλος; Απλά θα πω ότι δεν έχω 150 ευρώ για μια μάσκα μαλλιών, θα γελάσει, θα γελάσω και θα φύγω τρέχοντας.