Η εμμονή είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Kαι για τους ανθρώπους που κολλάνε, και για αυτούς που το βιώνουν, ακόμα και για τις φίλες των... κολλημένων που βλέπουν τις εμμονές και δεν μπορούν να κάνουν πολλά.

Κι εμείς φίλες σου είμαστε, κι αν είσαι ερωτευμένη εμμονικά με το αγόρι σου, με έναν άγνωστο ή με τον πρώην σου -τα δύο τελευταία κάνουν ακόμα χειρότερη την κατάστασή σου-, πρέπει  να σου βρούμε λύση. Από που θα καταλάβεις ότι έχεις... παρεκτραπεί; Από τα παρακάτω σημάδια!

1. Βλέπεις το προφίλ του στο facebook πιο συχνά από το δικό σου

Facebook, twitter, instagram, ποια του έκανε like, ποια του σχολίασε στη φωτογραφία και τα λοιπά λοιπά. Και όσο τα likes ανεβαίνουν, τόσο εσύ τρελαίνεσαι! 

Λύση: Απόφυγε τα social media, γιατί είσαι επιρρεπής στην... υπερβολή. Μην είστε καν φίλοι στο facebook, αν αυτό θεωρείς ότι θα σας κάνει κακό. Δες εδώ έξι επικίνδυνες συνήθειες στο Facebook που μπορεί να σας χωρίσουν.

2. Δεν ψάχνεις μόνο τα social media, αλλά γενικά τα πράγματά του

Το να κοιτάξεις μια φορά το κινητό του δε σε κάνει εμμονική, αλλά το να το κάνεις συστηματικά σημαίνει πως είτε σου έχει δώσει το δικαίωμα, είτε πως είσαι υπερβολική. Όπως και να έχει, δείχνει πως δεν το έχεις εμπιστοσύνη. 

Λύση: Εάν θέλει να κάνει κάποια παρανομία, μπορεί να την κάνει κι ας κοιτάς το κινητό, τα πράγματα και τον υπολογιστή του. Οπότε, πάρτο χαλαρά γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να τον απομακρύνεις! Δες εδώ πέντε κακές συνήθειες που καταστρέφουν την σχέση σου.

3. Τσεκάρεις προφίλ όλων των φιλενάδων του στα social media

Εντάξει, όλες το έχουμε κάνει. Να δούμε μια κοπέλα να κάνει ένα περίεργο σχόλιο και να μπούμε στο προφίλ της για να χαζέψουμε «τι κουμάσι είναι». Αλλά υπάρχει πρόβλημα αν όλα τα σχόλια σου φαίνονται περίεργα, αν όλες οι φίλες του στο Fb σου φαίνονται ύποπτες, εάν το κάνεις καθημερινά.

Λύση: Κόψε το fb. Θα τρελαθείς εσύ παιδάκι μου!

4. Αναλύεις όλα τα πιθανά σενάρια της έκβασης της σχέσης σας

Θα δουλέψει; Δε θα πετύχει. Λες να χωρίσουμε; Λες να έχει άλλη; Κι αν χωρίσουμε, θα τα ξαναβρούμε; Και, με τόσες ερωτήσεις, το μυαλό καίγεται και χάνεις την ουσία. Δες εδώ 12 ερωτήσεις που δεν πρέπει να κάνεις στον άντρα που σε αγαπάει.

Λύση: Καλό είναι να ανησυχούμε για τη σχέση μας, αλλά σε νορμάλ πλαίσια. Μην έχεις συνεχώς άγχος, γιατί δεν ευχαριστιέσαι τίποτα. Yolo!

5. Ασχολείσαι τις περισσότερες ώρες της ημέρας με αυτόν

Τι κάνει, που είναι, που θα πάτε, τι θα κάνετε. Η ζωή σου περιστρέφεται γύρω από τον γκόμενό σου -ή τελοσπάντων αυτόν που θέλεις να κάνεις γκόμενό σου-.

Λύση: Get a life, κοπελιά! Σχολή, δουλειά, φίλες, ενδιαφέροντα, διάβασμα, κάνε κάτι  για εσένα, γιατί όταν αυτός θα φύγει -ναι, κάποια στιγμή οι περισσότερες σχέσεις τελειώνουν- εσύ θα μείνεις με το άγχος για αυτόν, και θα έχεις χάσει τη ζωή σου.

6. Όταν αργεί να απαντήσει σε ένα μήνυμα, τρελαίνεσαι

Άργησε να απαντήσει; «Δε με θέλει». «Είναι με άλλη». «Δεν του έγραψα σωστό μήνυμα». Και να τρέχει ο ιδρώτας από το άγχος!

Λύση: Μπορεί να κοιμάται, μπορεί να δουλεύει, μπορεί να το είδε και να απαντήσει αργότερα! Κούλαρεεεε!

7. Ψάχνεις σημάδια παντού και συνέχεια

Και δεν εννοώ σημάδια... κραγιόν, αλλά σημάδια ότι σε αγαπάει σίγουρα, είναι ερωτευμένος μαζί σου, «στηρίγματα» δηλαδή για να καλύψεις τις ανασφάλειές σου. Η λύση βέβαια δεν είναι να μαδάς μαργαρίτες για να δεις εάν σε γουστάρει.

Λύση: Κανείς δεν ξέρει τίποτα, παρά μόνο εσείς οι δύο. Ρώτα τον τι αισθάνεται και άσε τις ανασφάλειες στην άκρη.

Δες εδώ 7 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι στην αρχή κάθε σχέσης.