Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και μόνος. Μοναδικός στον τρόπο που ερωτεύεται και μόνος στην διαχείριση του συναισθήματος του. Αυτή η μοναδικότητα είναι που κάνει εσένα να κλαις όταν σου λείπει και μια άλλη κοπέλα να πηγαίνει στο σπίτι του για να του κάνει έκπληξη. Οι άνθρωποι διαφέρουν και εκφράζονται με τον τρόπο που ο αυθορμητισμός τους κρίνει ότι θα ικανοποιήσει την επιθυμία, το κενό και την ανάγκη τους.

Πάνω σε αυτή τη μοναδικότητα ορισμένοι κοινωνιολόγοι έχουν καταλήξει ότι ο άνθρωπος μπορεί να ερωτευτεί με έξι διαφορετικούς τρόπους. Κάθε ένας από αυτούς βρίσκεται μέσα του ανενεργός και όταν βρεθεί το κατάλληλο άτομο τον ενεργοποιεί. Επίσης δεν αποκλείεται να περάσεις όλα τα στάδια με το ίδιο άτομο ή να περάσεις μόνο ένα στάδιο με όσους ανθρώπους νιώσεις τόσο βαθιά συναισθήματα όπως ο έρωτας ή το λεγόμενο "γουστάρειν". Τώρα θα μου πεις ότι ο έρωτας δεν μπορεί να είναι είδος λες και μιλάμε για είδος σουτιέν ξέρωγω. Μαζί σου. Όμως όταν μιλούν οι επιστήμονες πάμε πάσο.

1.Ο εγωκεντρικός έρωτας. Είτε το κάνεις εν πλήρη συνειδήσει είτε όχι, ο λόγος που είσαι με έναν άνθρωπο δεν είναι γιατί τον γουστάρεις. Είναι γιατί γουστάρεις αυτό που σου προσφέρει, το κενό που σου αναπληρώνει. Ακόμα περισσότερο γιατί γουστάρεις τον εαυτό σου όπως είναι δίπλα του. Ωφελιμισμός λέγεται σε ελεύθερη μετάφραση. Υπάρχει και δεν είναι καθόλου κακό. Όλοι το παθαίνουν.

ser eu mesma

2. Ο δοτικός έρωτας. Είναι η περίπτωση του ανθρώπου που δεν σε ενδιαφέρει αν θα νιώσει ποτέ όπως εσύ. Μπορεί να είναι μαζί σου και απλώς να του αρέσεις ή μπορεί και να μην είναι μαζί σου. Εσύ όμως είσαι τόσο ερωτευμένη που δεν σε νοιάζει τι θα πάρεις. Θες μόνο να του το δείχνεις και να το κάνεις να νιώθει ξεχωριστός. Και το νιώθει. Είναι βέβαιο αυτό.

3. Ο έρωτας από κει που δεν το περιμένεις. Είναι το σημείο στο οποίο έχεις υψώσει κάθε άμυνα και λες "Όχι, προς τα εκεί δεν πρόκειται να αφήσω τέτοια πιθανότητα. Μόνο από δω και κάτω". Λες και μιλάμε για γεωγραφική έκταση. Έλα όμως που ο άλλος είναι πείσμων και σε καταφέρνει; Κι εκεί είναι που την παθαίνεις πιο βαριά συνήθως.

4. Ο έρωτας κατά παραγγελία. Αυτό συμβαίνει ως επί το πλείστον όταν τείνεις να επιτρέπεις στον εαυτό σου να δοθεί σε ανθρώπους που πληρούν τα στάνταρ σου. Σημαίνει ότι αποφεύγεις τα ρίσκα και αναζητάς το σίγουρο. Μόλις δεις ότι ο άλλος έχει πολλά από αυτά που θες τότε κατεβάζεις μοχλό και αφήνεσαι ολοκληρωτικά.

5. Ο έρωτας που σε πνίγει. Επειδή η επιθυμία σου να ερωτευτείς και να υπάρχει ανταπόκριση είναι τόσο μεγάλη, όταν αυτό συμβεί γίνεσαι τόσο βδέλα πάνω στον άλλον που δεν μπορεί να ανασάνει. Και ξεφτίζει πολύ γρήγορα το όποιο συναίσθημα.

minha

6. Ο έρωτας για τον έρωτα. Συμβαίνει σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Είναι άνθρωποι που ερωτεύονται γιατί πιστεύουν ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Χωρίς έρωτα δεν κάνουν τίποτα και με κανέναν. Έχουν μπει σε τέτοιο mode που στη βδομάδα πάνω λένε Σε Αγαπώ και στο δίμηνο κάνουν πρόταση γάμου. Σαν τον Γουόλντεν από το Two And A Half Men.