Λίγο πριν εξετάσεις σχολείων και εξεταστικές, το πιο λογικό είναι να αγχώνεσαι περισσότερο από το κανονικό και το στρες σου να χορεύει στον πιο τρελό ρυθμό. Πόσο σε καταλαβαίνω! Συνήθως όμως, χρειάζεσαι μια τονωτική ένεση σ' αυτές τις περιπτώσεις ώστε να μπορέσεις να συνεχίσεις. Πότε όμως ο οργανισμός σου δε σηκώνει άλλο άγχος; Όταν...

1. Δεν αντέχεις να σηκωθείς απο το κρεβάτι σου για να αρχίσεις τη μέρα σου. Όχι δεν είναι τεμπελιά, απλά το στρες που νιώθεις απορροφάει σαν σφουγγάρι την ενέργεια σου.

2. Δεν μπορείς να κοιμηθείς καλά - άντε να σηκωθείς το πρωί μετά. Μιλάω γι' αυτά τα γνώριμα βράδια που ενώ πέφτεις για ύπνο αρκετά νωρίς ώστε να ξεκουραστείς, το μόνο που καταφέρνεις είναι να γυρνάς, να στριφογυρνάς, να αλλάζεις θέση ξανά και ξανά για ώρες. Δεν είναι ότι δε βολεύεσαι, απλά το άγχος σου έχει μετατραπεί σε ανησυχία και υπερένταση. Πόσες φορές κι αν ευχήθηκες απλά να γυρίσει το μυαλό σου στο ΟFF για λίγο, αλλά μάταια.

3. Αρρωσταίνεις συχνά, πολύ συχνά, σαν να λέμε μέρα παρά μέρα. Κι όλα αυτά επειδή δεν τρέφεσαι σωστά, δεν προσέχεις τον εαυτό σου και αντίθετα κουράζεσαι σε εξαντλητικά επίπεδα.

4. Νιώθεις ότι ''κολλάει'' το μυαλό σου λίγο παραπάνω απ' ότι το κινητό σου. Ένα δείγμα αυτού είναι όταν ξεχνάς βασικά πράγματα, να φας ή που άφησες τα κλειδιά σου. Είναι πιο σοβαρό απ' ότι ακούγεται γιατί ο υπερφορτωμένος εγκέφαλος σου θυμάται καλύτερα παλιά γεγονότα και προσπερνάει τα τρέχοντα.

5. Έχεις πολύ συχνά δυνατό πονοκέφαλο, σε σημείο να νιώθεις ότι το κεφάλι σου θα εκραγεί. Μην πάρεις ένα κουτί παυσίπονα, μπορεί να θεωρηθεί αυτοκτονία, απλά ξάπλωσε και ηρέμησε. Στην ανάγκη, δώσε μια μέρα στον εαυτό σου για να ηρεμήσει, μετά θα δεις ότι το διάβασμα θα αποδίδει καλύτερα!

6. Αναπνέεις με δυσκολία μερικές φορές, μιας και το άγχος δεν επηρεάζει μόνο τη διάθεση αλλά και το σώμα σου, πρόκειται για κάτι ψυχοσωματικό - διακρίσεις δεν κάνει!