Το ξέρουμε ότι αγχώνεσαι, αλλά το να ξεσπάς στη διατροφή σου και στο σώμα σου δε βοηθάει. Ίσα ίσα που θα έχεις παραπάνω λόγους για να αγχώνεσαι μετά, π.χ. extra κιλά ή πως θα μπεις στο αγαπημένο σου φόρεμα. Κι αν επιμένεις να ξεσπάς στο σώμα σου, ξεκίνα κάποια άσκηση ή τρέξιμο. Το άγχος σου έτσι θα σε κάνει κορμί θανατηφόρο. 

Όλες έχουμε φάει από άγχος, έτσι μωρέ για να ξεχαστούμε και να περάσει ευχάριστα η ώρα. Και όταν λέω να φάμε, δεν εννοώ τα γεμιστά της μανούλας, αλλά παγωτό ή πατατάκια ή γαριδάκια ή μισή πάστα που έμεινε στο ψυγείο ή πίτσα ή σουβλάκι ή πάνω από 2-3 από τα παραπάνω. Το στομάχι σου μπορεί να χαίρεται, αλλά το σώμα σου έτσι δε θα είναι ευτυχισμένο και μαζί του, ούτε και εσύ. Τι να κάνεις γι' αυτό;

1. Εντόπισε πότε τρως από άγχος. Πολλές φορές, αυτό μπορεί να συμβαίνει χωρίς καν να το καταλαβαίνεις. Αν προσέξεις πότε και που σου συμβαίνει αυτό θα ξέρεις πότε θα σου βγει και θα είσαι σε ετοιμότητα σε αντίστοιχες καταστάσεις. Είναι κάποια συγκεκριμένη κατάσταση που σε κάνει να το ρίχνεις στο φαγητό; - βλέπε άγχος πριν από την εξεταστική. Η' τρως για να ανακουφιστείς από δυσάρεστα συναισθήματα, όπως ο φόβος, ο θυμός ή η ζήλεια;

2. Τσέκαρε τις ανάγκες σου πριν φας, ''πεινάω όντως;''. H ψυχολογική πείνα, δε μετράει. Αν δεν πεινάς πραγματικά, αν το σώμα σου δε χρειάζεται τροφή για να λειτουργήσει (και να μη λιποθυμήσεις) τότε μην την κάνεις την αμαρτία, γιατί ξέρω ότι δεν πεινάς για μπάμιες αλλά για burger και πατάτες.

3. Επίλεξε σοφά το φαγητό σου. Πες ότι διαβάζεις και ξαφνικά θέλεις κάτι γλυκό, αντί να φας κάτι μικρό, θα πάρεις το κουτί με τα μπισκότα ή το σακουλάκι με τα σοκολατάκια και θα αρχίσεις να καταβροχθίζεις. Αν όντως θες να φας κάτι, ας είναι ένα φρούτο (πόσο ξενέρωτο, το ξέρω) ή έστω μία μικρή ποσότητα της παρανομίας που θέλεις να κάνεις. Ας μην είναι όλο το κουτί, περιορίσου στο ένα μπισκότο, ας μην είναι όλη η σακούλα, ας είναι ένα ζελεδάκι, ας μην είναι όλη η κούτα, ας είναι 2-3 γαριδάκια. Εξάλλου, αν προτιμήσεις ένα φρούτο, μέχρι να το καθαρίσεις και να το φας, θα έχεις απασχολήσει επαρκώς τα χέρια σου (θα έχεις την ψευδαίσθηση ότι τρως περισσότερο) ενώ το μπισκότο θα έχει εξαφανιστεί στο λεπτό.

4. Ξεφορτώσου όλες τις τροφές που μετά-το-ποπ-δεν-έχει-στοπ. Άσε τα δεκάδες σακουλάκια με πατατογαριδάκια ή τα παγωτά και τις σοκολάτες. Αν δεν μπορείς να έχεις μέτρο στην κατανάλωση και απλά πέφτεις με τα μούτρα, απόφυγε να τα αγοράζεις για να μην μπαίνεις σε πειρασμό. Άντε να καθήσεις να διαβάσεις αν το μυαλό σου βρίσκεται στην κουζίνα και στο ψυγείο δηλαδή!

5. Κάθε φορά που θα θες να φας κάτι για να ξεσπάσεις το άγχος σου, πιες ένα ρόφημα που θα σε επιβαρύνει λιγότερο. Ένα τσάι ας πούμε. Ειδικά το μαύρο τσάι λένε ότι καταπολεμάει το στρες, μήπως να το δοκίμαζες; Ναι στη γεύση μπορεί να μη σ' ευχαριστήσει το ίδιο με μια πάστα, αλλά κάτι θα κάνει και αυτό. Μέχρι να πας στην κουζίνα να το ετοιμάσεις, μπορεί να ξεχαστείς ήδη.

6. Βάλε την άσκηση στη ζωή σου. Θα σε χαλαρώσει (άγχος, ποιό άγχος;) και θα σε γυμνάσει. Έτσι, φεύγει και το άγχος για το πως θα βγεις στην παραλία ή πως θα κυκλοφορήσεις με το αγαπημένο σου σορτσάκι. H άσκηση θα δεις ότι κάνει θαύματα, θα σου ανεβάσει τη διάθεση καιιιι θα έχεις λιγότερο χρόνο για παρασπονδίες.