Η αλήθεια είναι πως το κέρατο είναι λίγο δύσκολο να το αποφύγεις στη ζωή σου. Σε κάποιον ...επιρρεπή θα πέσεις, κάποιον βλάκα θα συναντήσεις, και τσουπ, θα γίνει, είτε από τον φίλο σου είτε από εσένα. Δες εδώ πότε η απιστία -μπορεί να- είναι δικαιολογημένη. Μακάρι βέβαια να μη σου τύχει ποτέ και να μην πληγώσεις και πληγωθείς ποτέ!

Όπως και να' χει, έρευνες δείχνουν πως συγκεκριμένοι τύποι ανθρώπων είναι πιο πιθανό να σε απατήσουν από κάποιους άλλους. Έτσι, έστω και λίγο, μπορείς να «προφυλαχθείς» και να μην μπλέξεις μαζί τους -για να αποφύγεις τα χειρότερα. Ποιοί είναι αυτοί;

1. Αυτών που η ηλικία τελειώνει σε 9


Σε προσέγγισε τύπος που είναι 19, 29 ή 39; Ε, άστο καλύτερα, γιατί σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the Natural Academy of Science, οι άντρες των οποίων η ηλικία τελειώνει σε 9, είναι πιο πιθανό να απατήσουν τη σχέση τους κι αυτό γιατί περνούν μια «κρίση ηλικίας» γιατί νιώθουν πως μπαίνουν σε μια άλλη δεκαετία και σε μια άλλη φάση στη ζωή τους. Έτσι, έχουν μεγαλύτερη ανασφάλεια και κάνουν συχνότερα λάθη.

2. Οι ψηλοί άντρες


Μπορεί να είναι πιο ωραίοι, μπορεί να είναι πιο εύσωμοι, μπορεί να είναι πιο αρρενωποί, αλλά η επιστήμη λέει πως οι ψηλοί άντρες είναι πιο... ζωηροί απ'ότι οι πιο κοντοί. Έρευνα στο llicitEncounters.com, λοιπόν, υποστηρίζει πως οι ψηλότεροι έχουν διπλάσιες πιθανότητες να απατήσουν.

3. Οι φανς του Rock n' Roll


Άλλη έρευνα από το IllicitEncounter.com, έδειξε πως το 41% αυτών που απατούν, αγαπούν τη ροκ μουσική σε σχέση με άλλα είδη μουσικής. Στην αντίπερα όχθη, βρίσκονται οι φανατικοί του ραπ, που είναι πιο πιστοί από όλους!

4. Αυτοί που δουλεύουν σε τμήματα ΙΤ


Πίστευες ότι ένας χιπστερ που είναι μουσικός, ένας σερβιτόρος σε ένα μαγαζί ή ένας ηθοποιός είναι πιο επίφοβοι για απιστία; Μπορεί να είναι, πολύ πιθανόν, αλλά όλοι αυτοί δεν πιάνουν τίποτα μπροστά σε αυτούς που δουλεύουν σε τμήματα ΙΤ εταιρειών. Δεν το λέμε εμείς, το λέει έρευνα του AshleyMadison!

5. Οι Γάλλοι


Τώρα θα μου πεις, που να βρω τον Γάλλο; Ποτέ δεν ξέρεις... Σε κάποιο νησί το καλοκαίρι, σε κάποιο erasmus, εάν πας να ζήσεις για λίγο στο εξωτερικό. (Δες εδώ πέντε λόγους που πρέπει να ζήσεις έστω και λίγο στο εξωτερικό). Σύμφωνα με το LELO, το 75% των Γάλλων παραδέχονται ότι έχουν απατήσει!

6. Shopaholics


Εδώ μιλάμε περισσότερο για γυναίκες, χωρίς αυτό να αποκλείει τους άντρες, καθώς έρευνα του  AshleyMadison αποκάλυψε πως οι άνθρωποι που πηγαίνουν περισσότερο συχνά για ψώνια και αγοράζουν πιο πολλά ρούχα, είναι πιο πιθανό να απατήσουν, κι αυτό γιατί δίνουν περισσότερη προσοχή στην εμφάνισή τους. Και ποια είναι η αγαπημένη μάρκα των άπιστων; Μα φυσικά η Banana Republic. 

7. Γυναίκες δάσκαλοι


Η τυπική γυναίκα που απατάει δεν είναι η μπαργούμαν, ούτε ένα μοντέλο! Είναι μια δασκάλα ή μια καθηγήτρια! Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα του AshleyMadison.

8. Αυτοί που χρησιμοποιούν twitter


Θα μου πεις, και ποιος δεν χρησιμοποιεί Twitter; Πάντως, έρευνα του πανεπιστημίου του Μιζούρι έδειξε πως τα social media μπορεί να καταστρέψουν τη σχέση σου. Δες εδώ πως τα social media μπορούν να καταστρέψουν τη σχέση σου.