Ποτέ, είναι η πρώτη απάντηση. Το να είσαι με κάποιον καιρό, να έχεις επενδύσει σε μια σχέση και ένα ωραίο πρωινό να ξυπνάς και να σου λέει «πήγα με άλλη», δεν είναι ούτε εύκολα διαχειρίσιμο, ούτε θα του πεις «μπράβο, τι καλά που έκανες». 

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για εσένα. Εάν είσαι καιρό με κάποιον που σε αγαπά και σε νοιάζεται, και πας και τον κερατώνεις, δεν θα σου πούμε και μπράβο.

Παρόλα αυτά, δεν κατακρίνουμε και δεν βγάζουμε συμπεράσματα, γιατί άνθρωποι είμαστε, έχουμε αδυναμίες και μη σου πω πως σε μερικές περιπτώσεις η απιστία είναι και -εν μέρει- δικαιολογημένη. Ποιές είναι αυτές οι περιπτώσεις;


1. Εάν σε έχει κερατώσει κι αυτός

Αυτό βέβαια, δεν λέγεται και σχέση γιατί αν είναι να αλληλοκερατωνόσαστε, τότε λήξτε το να τελειώνουμε. Πάντως, εάν το έχει κάνει πρώτα το αγόρι σου και το έχεις μάθει ή είσαι σίγουρη για αυτό, τότε να πας με έναν άλλον δεν είναι προδοσία, ούτε πρέπει να το φέρνεις βαρέως. 

2. Μεγάλη απόσταση


Υπό προϋποθέσεις. Εάν είσαι μόνιμα στην Αθήνα και εκείνος μόνιμα στη Βοστώνη, με χιλιάδες χιλιόμετρα απόσταση, ε, μην περιμένεις να σου είναι πιστός μέχρι τέλους. Είναι λογικό να υπάρχουν πειρασμοί και ο άλλος να μην καλύπτεται -από όλες τις απόψεις- με μία ώρα κουβέντα στο skype. 

3. Έχετε μήνες να κάνετε σεξ

Όταν τα ζευγάρια περνάνε κρίση στην ερωτική τους ζωή, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν τον δρόμο της απιστίας. Όχι τόσο επειδή δεν αντέχουν σωματικά, αλλά κυρίως επειδή νιώθουν φοβερή χαμηλή αυτοπεποίθηση. Εάν αισθάνεσαι ή αισθάνεται, πως δεν σε θέλει ή πως δεν τον θέλεις, τότε η ανασφάλεια πολλές φορές βρίσκει χώρο στην αγκαλιά μιας άλλης γυναίκας ή ενός άλλου άνδρα.

4. Εάν έγινε μόνο  μια φορά


Όχι ότι εγώ θα το συγχωρούσα, γιατί όπως λέει και η γιαγιά μου once a cheater, always a cheater, αλλά όπως και να το κάνουμε αλλιώς να σου φοράει κέρατο επί μεγάλα διαστήματα ή να έχει παράλληλα κι άλλες σχέσεις, κι άλλο να έγινε μια φορά και να το έχει σκυλομετανιώσει.

5. Ήταν μεθυσμένος

Ούτε εκεί δικαιολογείται πλήρως, παρόλα αυτά αν είσαι ζάντα από το ποτό και δεν ξέρεις τι κάνεις, τότε έχεις μια δικαιολογία....

6. Είναι πολύ ωραίος

Τι εννοώ. Καταρχάς η φράση «είναι πολύ ωραίος», δεν πηγαίνει μόνο στο τρίτο πρόσωπο, αλλά και σε αυτόν που απατάει. Όταν λοιπόν ο πειρασμός είναι μεγάλος, είναι δύσκολο να αντισταθείς. Πες ότι σου έρχεται ο Johnny Depp στο κρεβάτι σου, θα του πεις όχι; Εάν πάλι, εσύ είσαι μια πολύ όμορφη κοπέλα και δέχεσαι συνεχώς προτάσεις και βρίσκεσαι καθημερινά ανάμεσα σε πειρασμούς,  επίσης είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείς. Το σωστό βέβαια είναι πως δεν κάνεις σχέση εξαρχής με τον άλλον, αν ξέρεις πως σου είναι απίθανο να συγκρατηθείς. 

7. Εάν δεν το μάθει ποτέ

Ούτε σε αυτό συμφωνώ, γιατί το θέμα είναι τι κάνεις εσύ, όχι τι ξέρει αυτός, αλλά πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως ακόμα κι αν γίνει η ....ατασθαλία, τότε δεν χρειάζεται να πληγώσεις τον άνθρωπό σου, άρα δεν το λες. Άρα δεν υφίσταται απιστία. Βλακείες δηλαδή, αλλά πρέπει να το συμπεριλάβουμε, γιατί πολλοί το πιστεύουν.

8. Απιστία χωρίς σεξ


Απιστία για πολλούς δεν είναι μόνο η πράξη αυτή καθεαυτή, αλλά και να φιλήσεις κάποιον, να έχεις μαζί του ερωτική περίπτυξη, αλλά να μην κάνετε σεξ. Ε, νομίζω είναι λίγο υπερβολικοί. Ένα φιλάκι σε μια στιγμή αδυναμίας, είναι κάτι κακό; Δε νομίζω!