Σκέφτεσαι να φύγεις εκτός Ελλάδας για να σπουδάσεις, για να δουλέψεις ή χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο; Καλά κάνεις! Εάν έχεις τις αμφιβολίες σου, εγώ θα σου δώσω μια... σπρωξιά για να φύγεις από την Ελλάδα, με την προϋπόθεση βέβαια να γυρίσεις κάποια στιγμή, γιατί αυτός ο τόπος θέλει νέους ανθρώπους για να πάει μπροστά. Αν φύγουμε όλοι, τότε ποιος θα μείνει;

Γιατί όμως αξίζει να μείνεις στο εξωτερικό;

1. Ανακαλύπτεις έναν νέο κόσμο


Ακόμα και σε γειτονικές χώρες να πας, πάλι θα ζήσεις υπό συνθήκες εκτός Ελλάδας. Διαφορετικοί άνθρωποι, κουλτούρες πολυπολιτισμικές, αλλιώτικα ήθη και έθιμα και άλλος τρόπος ζωής. Εάν δεν ανοίξεις τώρα τους ορίζοντές σου, πότε θα το κάνεις;

2. Μαθαίνεις μια καινούρια γλώσσα


Βασικό προσόν για τη σημερινή hi tech εποχή, η γνώση ξένων γλωσσών! Ακόμα και σε μια χώρα όπως η Αγγλία να πας, θα διαπιστώσεις πως αλλιώς μιλούσες τα αγγλικά στον εξεταστή του Lower, αλλιώς θα τα μιλάς όταν προσπαθείς να συνεννοηθείς για το νοίκι του σπιτιού σου. Από τη στιγμή που θα μάθεις τη γλώσσα της χώρας στην οποία ζεις, δεν θα την ξεχάσεις ποτέ στη ζωή σου.

3. Εμπλουτίζεις το βιογραφικό σου

Και με την ξένη γλώσσα που είπαμε παραπάνω και με την εμπειρία που θα αποκτήσεις εκεί, είτε πας για σπουδές είτε για δουλειά. Πολλές είναι οι πολυεθνικές εταιρείες άλλωστε, που προσμετρούν ως ιδιαίτερα θετικό χαρακτηριστικό το να έχει ζήσει ο υποψήφιος σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

4. Ωριμάζεις


Αυτό βέβαια το κάνεις και εάν είσαι γενικά μακριά από το σπίτι σου, για παράδειγμα αν σπουδάζεις  σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας. Βέβαια, στο εξωτερικό, και ειδικά σε κάποιες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, με αποτέλεσμα να πέφτεις κατευθείαν στα βαθιά, κάτι που σε ωριμάζει και σε κάνει να δεις με άλλη σκοπιά τα πράγματα. 

5. Συνειδητοποιείς πως σαν την Ελλαδάρα δεν έχει!


Αυτό κι αν ισχύει! Όπου και να πας, στα βάθη της Ασίας, στις ζούγκλες της Αφρικής, στις στέπες της Αμερικής, στην ψευτο-Ευρώπη, σαν τις ομορφιές της Ελλάδας δεν έχει. Οπότε πήγαινε, ζήστο, μάθε και γύρνα γρήγορα στην Ελλάδα που ο κόσμος γυρνάει στους δρόμους μέχρι το πρωί και που ο ήλιος είναι καθημερινή υπόθεση!