Το στρες πρέπει να ξεπερνάει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αναλύουμε κατα καιρούς - ποια κυτταρίτιδα, ποιος γκόμενος που την κοπάνησε, ποιο νύχι που έσπασε. Το στρες είναι μακράν το χειρότερο γιατί δε σ' αφήνει να χαρείς την καθημερινότητα σου, πράγμα κακό και άχρηστο για ένα YOLOκόριτσο. Tι μπορείς να κάνεις;

1. Ξεκούρασε το μυαλό σου. Ναι αυτό που διαβάζεις! Δε σου λέω να το απενεργοποιήσεις, αλλά να το αδειάσεις λίγο από σκέψεις και προβληματισμούς. Ούτε σου λέω να κάθεσαι χωρίς να κάνεις τίποτα βυθισμένη σ' ένα καναπέ, να κάνεις πράγματα που να είναι ευχάριστα και χαλαρωτικά. Εσύ ξέρεις τι σε ξεκουράζει - μπορεί να είναι μια βόλτα ή ένα άθλημα ή έστω ένα συγκεκριμένο άτομο, ό,τι και να είναι, αφιερώσου σ' αυτό, κάνει καλό.

2. Φρόντισε το σώμα σου. Δε χρειάζεται να πάθεις εμμονή με την εικόνα/ τα κιλά ή τις θερμίδες, γίνε ή μείνε όπως νιώθεις εσύ άνετα με τον εαυτό σου. Το να είσαι ικανοποιημένη με το σώμα σου, θα σε κάνει να νιώθεις καλά και όταν νιώθεις καλά τότε το στρες σου τρώει μεγάλη ήττα. Η εικόνα σου επηρεάζει τη διάθεσή σου και η διάθεσή σου το πόσο θα αφήσεις το στρες να εισβάλλει στη ζωή σου. Μια αλυσίδα είναι αυτή.

3. Σκέψου θετικά. Η αρνητικότητα που νιώθουμε τελικά είναι επιλογή μας. Εμείς επιλέγουμε να έχουμε αρνητικές σκέψεις και να ζούμε μ' αυτές. Το να αλλάξεις φιλοσοφία για το τι είναι σημαντικό και τι αξίζει να σου χαλάει τη διάθεση/ τη μέρα/ τη ζωή, αποτελεί δικιά σου επιλογή και είναι στο χέρι σου.

4. Διάβασε ένα βιβλίο. Τι εννοείς δεν έχεις χρόνο; Το βιβλίο θα σε κάνει να ξεχαστείς από τα άγχη και το στρες σου. Φυσικά και θα βρεις χρόνο για διάβασμα, αν μειώσεις τι ατέλειωτες ώρες που περνάς μπροστά στον υπολογιστή και την τηλεόραση - Κι ας ακούγομαι σαν τη μαμά μου. Να θυμάσαι ότι το βιβλίο θα σε βοηθήσει να ελέγξεις τη σκέψη σου, να τη συγκεντρώσεις σ' ένα πράγμα και να σταματήσεις να αποσυντονίζεσαι με τα διάφορα κλασικά ερεθίσματα (υπολογιστής, κινητό, μηνύματα και βάλε).

5. Εξέτασε τους λόγους που αγχώνεσαι. Μην αγχωθείς πριν υπάρξει ένας σημαντικός λόγος για να το κάνεις. Ας πούμε, το να αγχωθείς μήπως χάσεις το λεωφορείο δε συγκρίνεται με το να χάσεις μια πτήση, όπως και το να μην ξυπνήσεις για να πας στον καφέ, δεν είναι το ίδιο με το να σε πάρει ο ύπνος την ημέρα της βάφτιση της κόρης της τάδε φίλης. Φυσικά και δεν ελέγχεις το στρες, σε νιώθω απόλυτα, αλλά όταν νιώθεις αυτό το σφύξιμο και την καρδιά σου να χοροπηδάει από την πίεση, απλά σκέψου τον λόγο και στην ανάγκη ... βαθμολόγησέ τον. 

6. Δοκίμασε κάτι καινούριο. Δε λέω να παρατήσεις όλες σου τις υποχρεώσεις, αλλά βάλε άλλο ένα πρέπει μέσα σε όσα έχεις δει - αυτό το '' πρέπει να αποφορτίσω το πρόγραμμά μου''. Κάθε φορά που σε πιάνει το άγχος σου για να προλάβεις 500 πράγματα, οργάνωσε (και χάρισε) στον εαυτό σου ένα πράγμα που θα σε ευχαριστήσει. Κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό, κάτι που θα σε ανανεώσει. Μην παραμένεις στη ρουτίνα σου, άλλαξε λίγο το πρόγραμμα σου και δε θα χάσεις!