Με αφορμή ένα άρθρο που διάβαζα από μια  συνάδερφο θυμήθηκα πως είναι να βιώνεις τον ρατσισμό του υπέρβαρου με κυτταρίτιδα και παραπανίσια κιλά.

Από μικρή θυμάμαι τα πρότυπα που πρόβαλλαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα καταστήματα παιχνιδιών με τις κούκλες Barbie.Όλα τα κοριτσάκια της ηλικίας μου θέλανε να είναι μοντέλα, ψηλές και όλα τα σχετικά και ποτέ δε το καταλάβαινα.Φτάνοντας στην ηλικία των 23 όταν πλέον έμαθα να αγαπάω το σώμα μου , να μη νιώθω ανασφάλειες, παλεύοντας από μικρή να ξεφύγω από τον ρατσισμό, παρατηρούσα τον κόσμο που κορόιδευε άλλους και ένιωθα άσχημα, έβλεπα τον πόνο του άλλου στα μάτια του, στις εκφράσεις του γιατί ήξερα, το είχα βιώσει και όλο αυτό οδηγεί σε χειρότερες καταστάσεις,απομόνωση, ψυχολογικά προβλήματα, κατάθλιψη και άλλα.

Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του ομορφιά και δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει τον οποιοδήποτε και με παράδειγμα μπορώ να σας πω ότι ακόμα και τώρα υπάρχει ο χλευασμός...

Πριν από περίπου δύο χρόνια, λοιπόν, ήμουν στα 23 στην περίοδο των εκπτώσεων μου άρεσε μια ολόσωμη φόρμα. οι πωλήτριες ήταν αδύνατες και ξινές και όταν δοκίμασα την φόρμα μου είπε η μια : "Φαίνεται η κυτταρίτιδα"  ένιωσα άσχημα, όμως, δεν άφησα τον εαυτό μου να στεναχωρηθεί και τους απάντησα: "Ε και; Μεσογειακός λαός είμαστε βρες μου μια που να μην έχει και στη τελική ποιος θα την δει μέσα στο σκοτάδι όταν θα την βάλω σε club;"

Μπορώ να σου πω φίλη μου ότι την ολόσωμη stylish φόρμα  μου την φόρεσα μέρα και νύχτα και όχι μόνο δεν κοίταζαν την κυτταρίτιδα, αλλά μου ζητούσαν να μάθουν από που την αγόρασα.

Το να έχει κάποιος λίγα παραπανίσια κιλά, κυτταρίτιδα και ραγάδες, εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου, άλλωστε έχω δει κοπέλες που είναι γεματούλες και έχουν φοβερή αυτοπεποίθηση, έχουν δίπλα τους ωραία αγόρια -και μπράβο τους και τις χαίρομαι για αυτό- και φυσικά σκίζουν στο χορό από ευλιγίσια. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες, το μόνο κακό που έχουν τα παραπανίσια κιλά είναι τα προβλήματα υγείας που προκύπτουν στο μέλλον, κατά τα άλλα ζούμε στο 2015 και τα μυαλά ορισμένων είναι κολλημένα στα παλιά.

Εντάξει φίλη μου εάν δε σου αρέσει κάποιος/α που έχει κιλά κράτα το για σένα δε χρειάζεται να του το πεις μπροστά του ή να ψιθυρίζεις με τη φίλη σου και να το δείχνεις γιατί και θα προσβάλλεις την άλλη , αλλά άμα πέσεις και σε καμία που «δε μασάει» τρέχα να σωθείς!!!

Σκεφτείτε λίγο και τους άλλους πριν μιλήσετε, ελάτε στη θέση τους και  σταματήστε να σκέφτεστε ρατσιστικά επιτέλους!!!

P.s. Περιττό να σας πω ότι το κατάστημα που αγόρασα τη φόρμα έκλεισε μετά από 2 χρόνια...