Ο κόσμος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που κράζουν την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και σε αυτούς που επιλέγουν να την ζήσουν μέχρι τα μπούνια. Όχι απαραίτητα γιατί χρειάζονται αφορμή για να δείξουν πόσο αγαπούν και θέλουν το ταίρι τους, αλλά γιατί τέτοιες μέρες είναι το thing τους. Είναι η επιτομή του ρομαντισμού που τους διαχέει. Το θέμα είναι ότι ακόμα και οι ανήκοντες στην πρώτη κατηγορία έχουν έκκοντες ή άκοντες μια διαφορετική ή πιο έντονη διάθεση εκείνη την μέρα. 

Όπου κι αν ανήκεις, όπως κι αν βλέπεις αυτή την ημέρα οι παρακάτω έντεκα λόγοι θα σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις την χρησιμοτητά της και να της δώσεις την χροιά και την αντιμετώπιση που της αρμόζει. 

1.Γιατί ακόμα κι αν είσαι μόνη το love level της πόλης είναι σε υψηλά επίπεδα εκείνη την ημέρα και δεν γίνεται να μην σε παρασύρει. Όχι απαραίτητα για να εναρμονιστείς στο συναίσθημα, αλλά για να έχεις μια θετκή διάθεση μόνο και μόνο που είδες εκείνο το ζευγαράκι να φιλιέται στο μετρό.

2. Έχεις μια παραπάνω αφορμή για να γιορτάσεις μέσα στον χρόνο. Μια μέρα που θα βάλεις πίσω την κούραση από το διάβασμα ή την δουλειά και θα πεις στον εαυτό σου "σήμερα μην κουραστείς, σήμερα θα κάνεις την υπέρβαση".

3. Βγαίνεις βόλτα στα μαγαζιά και κάνεις shopping therapy.

4. Θα δεχτείς το δώρο του συντρόφου σου και θα του δώσεις κι εσύ. Αλλά ακόμα περισσότερο το πρώτο. Είναι η μέρα σου. Στο εξήγησα και εδώ.

5.Είναι η μέρα που διατρανώνεις τον έρωτα σου στον κόσμο (ναι, το ξέρω ότι αυτό το λένε για τον γάμο, αλλά θα έπρεπε να το λένε και για αυτή την ημέρα). Ή μόνο σε εκείνον.

6. Φέτος πέφτει Σάββατο. Και την επόμενη μέρα είναι Κυριακή. Άρα δε το σκέφτηκα καλά και το #2 αποδυναμώνεται λίγο. Να και άλλο ένα plus για την ημέρα.

7. Οι μοναχικές καρδιές βρίσκουν άλλες μοναχικές καρδιές και ενώνουν τις μοναξιές τους για να φτιάξουν μία συντροφιά/σχέση.

8. Θα ακούσεις τρυφερά λόγια, θα δεχτείς πολλά φιλιά και θα κάνεις ιδιαίτερο σεξ. Καλά δεν θέλω να μπω στο κρεβάτι σου και δεν μιλάω με σιγουριά, αλλά είθισται αυτή την ημέρα να ικανοποιούνται περισσότερο από ποτέ από το σεξ οι γυναίκες. Αν δηλαδή το κάνετε όπως πρέπει για να τιμήσετε και τον Άγιο Βαλεντίνο. Τι; Δεν ξέρεις το στόρι; Google it.

9.Μαθαίνεις να εκτιμάς περισσότερο τον σύντροφό σου. Επειδή η καθημερινότητα είναι ταχύτατη και φθείρει τις σχέσεις, δεν αντιλαμβάνεσαι κάθε μέρα και πλήρως ποιον έχεις πλάι σου. Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια καλή ευκαιρία.

10. Καταλαβαίνεις πόσο πολύ δείχνεις την αγάπη σου στον σύντροφό σου τις υπόλοιπες μέρες. Είτε τον παραμελούσες είτε είσαι κάθε μέρα εκδηλωτική.

11. Θα δεις πάλι όλες αυτές τις ταινίες. Ναι, και το Crazy,Stupid,Love με τον Ryan Gosling.