Τα φετινά βραβεία Emmy, που προβλήθηκαν από το κανάλι ΑΒC, την περασμένη Κυριακή, τα είχαν σχεδόν όλα! Μπορεί να μην είχαν κόκκινο χαλί, φωτογραφήσεις και face-to-face συζητήσεις αλλά διέθεταν επιβλητικές παρουσίες και ανανέωσαν το ενδιαφέρον μας.

Η 72η τελετή απονομής των βραβείων πήρε διαφορετική μορφή αυτή την χρονιά, λόγω της πανδημίας. Τα προτεινόμενα για βραβείο πρόσωπα, παρευρέθηκαν στο show…από το σαλόνι ή άλλους χώρους του σπιτιού τους, χρησιμοποιώντας την διαδικτυακή εφαρμογή zoom.

Ο παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Jimmy Kimmel, ο οποίος αποκάλεσε τα φετινά βραβεία Emmy ως ‘’Pandemmys’’. Δεν είχε και άδικο! Ένα από τα highlight της βραδιάς που ξεχωρίσαμε, ήταν όταν ο Jimmy έκανε live test κορονοϊού, για να διαβεβαιώσει τους τηλεθεατές πως είναι απόλυτα υγιής. 

 

Άλλη μία στιγμή που έγραψε ιστορία στην διαδικτυακή τελετή ήταν όταν η Jennifer Aniston εμφανίστηκε στο στούντιο για να δώσει το βραβείο Καλύτερης ηθοποιού δραματικής σειράς. Στη συνέχεια, επέστρεψε στο σπίτι της, όπου και συνδέθηκε στην κάμερα, για να διαβεβαιώσει τον παρουσιαστή πως έφτασε σπίτι με ασφάλεια. Δεν εμφανίστηκε στην οθόνη μόνη της αλλά είχε μαζί της τα αγαπημένα της Φιλαράκια. Μιλάμε, δηλαδή, για την Lisa Kudrow και την Courtney Cox, που ενσάρκωναν στην τηλεοπτική σειρά Friends, την Φοίβη και την Μόνικα. Οι 3 φίλες αποκάλυψαν ότι θα παρακολουθούσαν μαζί, από το σαλόνι της Aniston, την συνέχεια της τελετής. Άλλωστε, μας είπαν να μην ξεχνάμε πως έχουν υπάρξει -τηλεοπτικοί- συγκάτοικοι από το 1994.

 

Ποια άλλα πρόσωπα ξεχωρίσαμε στο show;

 

  • Ζendaya

H 24χρονη Zendaya βραβεύτηκε ως Καλύτερη ηθοποιός σε δραματική σειρά, για την συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά Εuphoria. Η ίδια εμφανίστηκε με ένα εντυπωσιακό φόρεμα κι έστρεψε πάνω της όλα τα βλέμματα. Είναι, άλλωστε, η πιο μικρή ,σε ηλικία, ηθοποιός που αποσπά αυτό το βραβείο, στην ιστορία των Emmys.

 

 

  • Regina King

Η ηθοποιός απέσπασε το βραβείο A Γυναικείου ρόλου σε mini σειρά ή ταινία για την τηλεόραση, για την ερμηνεία της στη σειρά Watchmen. H Regina εμφανίστηκε στη οθόνη με ένα λαμπερό φούξια σακάκι αλλά δεν δίστασε να φωτογραφηθεί και με μια μπλε εντυπωσιακή τουαλέτα που πιθανότατα θα είχε φορέσει σε μια συνηθισμένη –και όχι virtual- τελετή.


 

 

  • Reese Witherspoon

H δημοφιλής ηθοποιός εμφανίστηκε στην οθόνη μας από τον κήπο του σπιτιού της φορώντας ένα μαύρο, κομψό φόρεμα. Η Reese ήταν προτεινόμενη για τρεις τηλεοπτικές παραγωγές και ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό, στο instagram, το παρακάτω λογότυπο :

Shortest #Emmys commute yet!. »Bringing the festivities to my lawn and excited to celebrate the incredible cast and crews of @themorningshow, @biglittlelies and @littlefireshulu tonight!

 

 

Το βραβείο για τον Α Aνδρικό ρόλο σε κωμική σειρά απέσπασε ο Εugene Levy ενώ για τον Α΄Γυναικείο ρόλο σε κωμική σειρά βραβεύτηκε  η Catherine O’ Hara. Kαι οι δύο για την ερμηνεία τους στην σειρά Schitt’s Greek. Τέλος, ο Mark Rufallo, ηθοποιός του I know this much is true έλαβε βραβείο για τον Α Ανδρικό ρόλο σε mini ταινία ή σειρά για την τηλεόραση.  

 

Θέλεις να μάθεις και τα βραβεία σκηνοθεσίας;

- Καλύτερη σκηνοθεσία κωμικής σειράς: Andrew Cividino και Daniel Levy για το Happy Ending.

- Καλύτερη σκηνοθεσία για δραματική σειρά: Andrij Parekh για το Hunting.

- Καλύτερη σκηνοθεσία για περιορισμένη σειρά, ταινία ή δράμα: Maria Schrader για το Unorthodox.