Η πρώτη μεγάλη έκθεση της Swarovski έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Σαγκάη, παρουσιάζοντας την πλούσια κληρονομιά της μάρκας, συμπεριλαμβανομένων κρυστάλλινων διακοσμημένων κομματιών ραπτικής από Christian Dior, Gucci και Guo Pei, μαζί με αστραφτερές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί που έχουν φορέσει τα pop icons Harry Styles και Rihanna.

Χαρτογραφώντας ένα ταξίδι στο χρόνο και το χώρο σχετικά με την ιστορία της μάρκας από το 1895, το Swarovski - Masters of Light είναι η πρώτη εξερεύνηση της κληρονομιάς και του επαναστατικού πνεύματος μιας από τις παλαιότερες ευρωπαϊκές μάρκες πολυτελείας. Προβάλλει τη δημιουργικότητα και το savoir-faire που ενέπνευσε τις συνεργασίες της με τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας, του κινηματογράφου και της μουσικής για πάνω από έναν αιώνα.

Το Swarovski - Masters of Light συγκεντρώνει για πρώτη φορά μια εξαιρετική επιλογή από πάνω από 60 ρούχα σχεδιασμένα από τους πιο φημισμένους οίκους μόδας στον κόσμο. Με διάρκεια 128 ετών και όλα με κρύσταλλα Swarovski, περιλαμβάνουν κομμάτια που δημιουργήθηκαν από τους Alexander McQueen, Armani Privé, Balenciaga, Christian Dior, Fendi, Gucci, Guo Pei, Jimmy Choo, Louis Vuitton, Robert Wun, Thierry Mugler και Vivienne Westwood. Περιλαμβάνει επίσης μια πρωτοφανή συλλογή ρούχων που φορέθηκαν από προσωπικότητες της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας, όπως η Christina Aguilera και η Marilyn Monroe (ευγενική προσφορά του Ted Stampfer).

Επιπλέον, το Swarovski - Masters of Light παρουσιάζει μια μοναδική σειρά θεατρικών και κινηματογραφικών κοστουμιών και συνόλων από το κόκκινο χαλί, που προέρχονται από τη συλλογή Swarovski Heritage και παρουσιάζονται στο κοινό για πρώτη φορά, καθώς και εκατοντάδες εκθαμβωτικά κοσμήματα, μινιατούρες και κρύσταλλα, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου κρυσταλλού chaton που δημιουργήθηκε ποτέ.

Η έκθεση είναι μια καθηλωτική εμπειρία, ταξιδεύοντας τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι από τη Βιέννη του 19ου αιώνα στη Σαγκάη του 21ου αιώνα και πέρα, μέσα από πανοραμική σκηνογραφία χωρισμένη σε επτά ενότητες: Chambers of Wonder: Time Chamber, Masters of Light, Future History,Jewelry Box, Pop Icons, Mathemagical και Diamonds of the Future.

Αντικατοπτρίζοντας τους στενούς δεσμούς της Swarovski με τη σύγχρονη τέχνη, ο καλλιτέχνης από το Πεκίνο Tian Xiaolei έχει επινοήσει μια εγκατάσταση για συγκεκριμένο χώρο, αντιδρώντας στα θέματα και την εικονογραφία της Swarovski μέσα από τις πτυχές του δικού του έργου.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό, που θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά στην αίθουσα Diamonds of the Future, είναι το «Galaxy», η εκθαμβωτική νέα συλλογή κοσμημάτων που σχεδιάστηκε από την Global Creative Director Giovanna Engelbert και υλοποιήθηκε με Swarovski Created Diamonds.

Ο Alexis Nasard, Διευθύνων Σύμβουλος της Swarovski, σχολίασε: «Είμαστε χαρούμενοι που σχεδιάζουμε και επιμελούμαστε την έκθεση Masters of Light στη Σαγκάη. Το να είμαστε πολιτιστικοί πρωταγωνιστές μέσω των δημιουργιών και των καλλιτεχνικών μας συνεργασιών, είναι ένα ουσιαστικό μέρος της κληρονομιάς και των αξιών μας. Ανυπομονούμε να κάνουμε τη Σαγκάη να λάμψει σε μια στιγμή ομορφιάς, λάμψης και χαρούμενης έμπνευσης».

Giovanna Engelbert, Swarovski Creative Director δήλωσε σχετικά: «Είναι πολύ συγκινητικό για μένα να βλέπω όλα αυτά τα εκπληκτικά κομμάτια μαζί στην πρώτη μας έκθεση επωνυμίας, η οποία είναι μια γιορτή χειροτεχνίας και savoir-faire σε κάθε δημιουργικό κλάδο. Από τη σύλληψη έως την υλοποίηση, το Masters of Light ήταν μια εξαιρετική προσπάθεια και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη που το ταξίδι της έκθεσης ξεκινά εδώ στη Σαγκάη, μια πόλη πολιτισμού και δημιουργικότητας, κόμβος πολυτέλειας και παγκόσμια πύλη. Είμαι περήφανη που αποτελώ κομμάτι αυτού του απίστευτου ευρωπαϊκού πολυτελούς οίκου 128 ετών, που έχει το θάρρος να εξελίσσεται συνεχώς στο μέλλον».

 

Αυτή η έκθεση ορόσημο, επιμελείται ο Βρετανός δημοσιογράφος μόδας, συγγραφέας, κριτικός και επιμελητής Alexander Fury. Θα κάνει πρεμιέρα στη Σαγκάη, με περαιτέρω τοποθεσίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.